REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.6° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
14.6° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Victor Ciutacu, coleg la RTV cu Sorina Matei: "Individul este un jeg uman"

Victor Ciutacu, coleg la RTV cu Sorina Matei: "Individul este un jeg uman"

Replica API 26 martie 2013 | 00:00 253

Victor Ciutacu pleacă de la Antena 3 la RTV. Anunţul a fost postat de Ciutacu pe blogul personal, ieri, iar azi a apărut şi prima reacţie extrem de virulentă. O reacţie chiar din partea cuiva care se presupune că îi e nou coleg de muncă la RTV - jurnalista Sorina Matei.

Iată ce scrie Sorina Matei despre Victor Ciutacu, pe blog:

"Oameni şi jeguri

Cred că pe lumea asta există oameni şi jeguri umane. Individul Ciutacu este, în opinia mea şi fără pic de îndoială, un jeg uman.

Un om care se tranzacţionează la nesfârşit pentru un pumn de bani ca să înjure pe unul sau pe altul, în funcţie de cine oferă mai mult, nu are ce căuta în breasla asta.

Un individ care pupă în fund infractorii, lumea crimei organizate, pune puşcăriabilii pe piedesal şi îi ridică în slăvi cu gura plină, non stop la televizor, nu se poate numi jurnalist. Se poate numi cel puţin...prietenul lor.

Un posesor de orificii şi atât, dar care n-a făcut o zi de teren în viaţa lui, nu are respect pentru meserie, pentru valori şi principii, şi care mai şi suge bani de la instituţii ale statului ( vezi cazul APAPS) - dar şi din alte afaceri, nu poate fi "om de presă". Poate fi cel puţin un oportunist.

În ultimii 5 ani, acest personaj a aruncat cu atâtea tone de noroi, mizerie, rahat şi lături în oricine i-a stat în cale, în oricine i-a afectat interesele penale şi financiare până la urmă, încât numele lui mie îmi provoacă silă. Pentru jegurile umane gen Ciutacu nu contează niciodată adevărul. i nici unul din fundamentele esenţiale ale vieţii: acela de "a fi cinstit şi corect". Omul e construit să fie o hazna.

Un mahalagiu şi fustangiu de cea mai joasă speţă care a avut grave probleme cu Justiţia, un "tonomat în euro" cum perfect şi absolut corect i-a spus preşedintele Băsescu (ştie Ciutacu de ce), un posesor de legitimaţie de presă care-şi transformă şpaga în brand personal, în presa asta, în viaţa asta, pe lumea asta, nu poate da lecţii nimănui. Un om care până la urmă trăieşte din şpăgi pe bandă rulantă ar trebui trimis la coşul de gunoi de efectiv toată lumea şi nicidecum "reevaluat". Eu nu reevaluez. Pe Ciutacu, l-am aruncat la ghenă acum vreo 3 ani.

Un lingău perfect căruia-i dă prietenul Vanghelie ( gruparea Cătălin Voicu- Mitică Iliescu) o locuinţă socială pentru handicapaţi la care nu renunţă când îşi ia penthouse de sute de mii de euro, stă cu posteriorul într-un BMW seria 3, încasează mii de euro lunar, se îmbată prin restaurante de lux cu politicieni şi oameni de afaceri importanţi şi foarte controversaţi, îl vedeţi deseori că plânge .... pe umerii pensionarilor. În viaţa asta, cam câtă nesimţire şi cât tupeu poţi să ai?

Dar ca să faci toate astea, trebuie să te numeşti Victor Ciutacu. Bine ai venit!

P.S. De vreo 2 ani cel puţin, Dan Voiculescu "l-a mirosit". Vorba prietenului lui Ciutacu, Cătălin Voicu: "în viaţă, trebuie să ştii ce duci!"".

În schimb, a oferit un scurt interviu în care explică trecerea sa la România TV şi îi dă o replică jurnalistei Sorina Matei: "Mă lasă rece părerea Sorinei. O ştiu, n-am nici o surpriză. Întotdeauna am militat pentru libertatea de expresie şi de acţiune. Sorina le foloseşte din plin. Şi bine face. Dacă politica postului permite libertăţile astea, cu atât mai bine din punctul meu de vedere. Libertatea de exprimare trebuie corelată cu responsabilitatea. Când îl faci pe unul şpăgar şi fustangiu, poţi să te aştepţi că s-ar putea să te coste".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212