REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

VIDEO! A ÎNCEPUT faza 1 de VACCINARE, la CONSTANȚA

VIDEO! A ÎNCEPUT faza 1 de VACCINARE, la CONSTANȚA

Replica API 4 ianuarie 2021 | 14:49 4207

În județul Constanța, luni, 4 ianuarie, a început faza 1 de vaccinare anti-Covid, mai exact vaccinarea personalului medical. După mai bine de un an de luptă cu noul coronavirus, s-a dat startul imunizării în cele șase centre de vaccinare din județ.

“Vaccinul este o șansă pentru toată lumea, să stopăm evoluția pandemiei și să revenim la normal. Am văzut oameni care nu puteau să respire, care luptau pentru fiecare gură de aer. Cei care nu vor să se vaccineze să își imagineze cum este să lupți pentru fiecare gură de aer. Este un vaccin sigur. Nu și-ar permite nimeni să dea drumul unui produs care nu are siguranță și eficiență” a declarat medicul şef al Unităţii de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Judeţean “Sf. Apostol Andrei” din Constanţa, Rodica Olimpia Tudoran.

Vă reamintim că există 6 centru pentru vaccinarea personalului medical: Spitalul Municipal Mangalia , Spitalul Clinic Județean de Urgență "Sf. Apostol Andrei" Constanța, Sanatoriul Balnear și de Recuperare Mangalia, Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord, Spitalul Municipal Medgidia și Spitalul Militar de Urgență "Al.Gafencu" SMMIT.

În prima zi au fost distribuite 975 de doze: Spitalul Municipal Mangalia 150, Spitalul Clinic Județean de Urgență "Sf. Apostol Andrei" Constanța 200, Sanatoriul Balnear și de Recuperare Mangalia 100, Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Eforie Nord 245, Spitalul Municipal Medgidia 80 și Spitalul Militar de Urgență "Al.Gafencu" SMMIT 200.

Obiectivul Fazei 1 este de a realiza vaccinarea personalului medico-sanitar, în vederea limitării transmiterii SARS-CoV-2 și asigurarea imunizării acestei categorii esențiale de personal. Se adresează întregului personal care încadrează rețeaua sanitară națională, respectând principiul acordului liber consimțit, cu respectarea indicațiilor și contraindicațiilor precizate în prospectul produsului. Personalul medico-sanitar din zona de responsabilitate a unităților medico-sanitare în care au fost organizate centre de vaccinare se prezintă pentru vaccinare în aceste centre, pe bază de planificare/programare realizată de conducerea instituției în care este organizat centrul de vaccinare.

În schema actuală, pentru următoarele etape, la nivelul județului Constanța a fost stabilit un număr de 19 centre de vaccinare, dintre care două în municipiul Constanța. Trebuie menționat că cele două centre din municipiu vor avea, în total, 32 de cabinete. În fiecare cabinet va exista o echipă formată din patru persoane (un medic, doi asistenți și un registrator). În municipiul Constanța, aproximativ 64.000 de oameni au vârsta de peste 65 de ani.

Astfel de centre vor funcționa în mai multe localități din județul Constanța, după cum urmează: Medgidia, Mangalia, Năvodari, Cernavodă, Ovidiu, Valu lui Traian, Eforie, Cumpăna, Hârșova, Mihail Kogălniceanu, Cogealac, Negru Vodă, Cobadin, Techirghiol și Băneasa.

„Am intrat într-o etapă foarte importantă, în care o pondere mare a celor din personalul medical au oportunitatea să se imunizeze. Este o reală necesitate să-i avem sănătoși pe cei care se ocupă de persoanele aflate în nevoie și va fi un semnal puternic pentru întreaga societate, pentru că oamenii vor avea încredere din ce în ce mai mare în această campanie de vaccinare și în beneficiile ei. Am fost pe teren, am fost alături de oamenii care se ocupă direct, zi și noapte, de organizarea campaniei de vaccinare. Totul decurge foarte bine, iar astăzi, atât la Spitalul Militar, cât și la cel din Eforie Nord, locuri în care am fost personal, am observat că toți cei programați s-au prezentat la ora stabilită, au primit prima doză de vaccin și nu au fost reacții adverse”, a declarat Silviu-Iulian COȘA, prefectul județului Constanța.

Video:

D.B., A.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Medicul din Grecia,directorul,de ce a murit dupa vaccinare? N-am vazut nicio stire despere reactii adverse.Medicii care vorbesc si spun adevarul ii faceti nebuni,prosti.Propaganda asta a voastra cu reclame la tv,internet etc si mama dracului sa vaia cu toate reclamele voastre pentru vaccinare le-au inlocuit cu purtatul mastilor.Cine dracu va face voua reclama si de de ma cacatilor?Terminati dracului cu prosteala mancatori de cacat spuneti-ne adevaruldespre acest vaccin.mai nou cacatul asta de vaccin nu este bun pentru npoua tulpina.De ce cacat ne mai cereti sa ne vaccinam daca nu e bun?
1
0
Bagati cacat in voi. Ala e vaccin? Ia mai bagati niste cacat. Mai bine bag niste sustanol sau apa sfintita decat sifonu vostru
8
8
Il doare in cur pe gates sau pe alti ce facem noi.atat de prosti sunteti
13
7
Toti medicii sa treaca la vaccinat. Daca tot mananca cacat toata ziua prin presa cat de bun este vaccinul, sa se dea exemplu pe ei. Tampitii de medici recomanda ceva ce nu a verificat nimeni. Va vede lumea cat sunteti de afoni !
20
13
Mai Rodi mai, ce bine iti merge in pandemie!Ai cam pus 10 kile.
5
5
ca sa completam, noroc cu cobai ca tine si ca altii care permit realizarea fazei a 4 a de testere in masa a vaccinului!!!
15
5
O sa.bage cip in voi prin vaccin, si bill.gates o sa stie ce faceti. Asa ca nu stati pe langa un router, dormiti in folie..
11
12
Cand citesti comentariile conspirationistilor cu neuronii prajiti realuzezi in ce lume cretina traim... Noroc cu mana aceea de oameni putini care inoveaza de care mai apoi idiotii sa beneficieze. Traiasca zeii. In aia nu are nimeni o problema sa creada orbeste
16
18
Acum ca m-am vaccinat,pot face mai multe injectii cu cele trei maini! Si vad mult mai bine cu ochii astia verde fosforescent!
24
5
Succes, incepeti intai cu toti, dar toti politicienii si copii lor si tot neamul lor, caci ei sunt lumina natiei! Eu zic sa i lasati pe doctori, profesori si restul mai la urma, pentru ca mai este nevoie de acesti oameni! Si dl klauss sa fie primul...ca oricum e primul peste tot!
32
3
Rusii au descoperit cipul din vaccin si au publicat schema de functionare !la vaccin cobailor !video pe facebook
11
25
Putine , f putine vaccinuri...
17
4

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468