rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 20 mai
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

VIDEO. Florin Spătaru, director în cadrul Şantierului Naval Mangalia: Nu aducem străini la Şantierul Damen

Șantierul Naval Damen își propune să se dezvolte în ceea ce privește construirea navelor prototip, fie de croazieră, off shore sau RO-RO, de complexitate ridicată. Pentru atingerea acestui scop, reprezentanții firmei au în plan ca în următoarea perioadă să mai angajeze undeva la 1000 de oameni. Un aspect asupra căruia directorul de Resurse Umane, Florin Spătaru, directorul de Resurse Umane în cadrul Damen Mangalia, a insistat în cadrul întâlnirii cu presa avută miercuri, 24 miercuri a.c., a fost faptul că forța de muncă va fi căutată în țară, în zonă, în rândul tinerilor absolvenți sau a celor care doresc să se reprofileze. „Nu avem de gând să aducem vietnamezi, pakistanezi sau alte naționalități”, a subliniat reprezentantul Șantierului Naval Damen.

VIDEO:

Reprezentanții Șantierului Naval Damen Mangalia și-au propus să fie „mândria industriei navale românești”. „Așa a fost proiectat, și sperăm să îl ducem la acest nivel în cel mai scurt timp”, a subliniat directorul de Resurse Umane, Florin Spătaru. În consecință, a fost pus pe hârtie un plan investițional consistent, care să aducă șantierul de la malul Mării Negre în atenția tuturor potențialilor clienți de nave prototip. Deja există la Mangalia proiecte, aflate în ultima fază de securizare a trei proiecte, pentru realizarea a trei tipuri de nave: una de croazieră pentru un client din Norvegia, una de off shore, pentru foraj marin la mare adâncime, pentru un client din Africa de Sud etc.

„Preluarea acestui șantier a presupus o modificare substanțială de structură, inclusiv a operațiunilor grupului Damen, prin înființarea unei divizii specializate pentru acest șantier, Divizia de Cruise, Ro-PAX și Off Shore. Practic, obiectivul și strategia de dezvoltare a societății se axează pe construcția de nave de croaziară, nave de tip RO-RO și pe structuri de tip off shore. De asemenea, în cadrul societății, avem o divizie de reparații, care și-a reluat activitatea după aproximativ zece ani de întrerupere, încă din 2017 și continuăm cu succes, asigurând partenerilor noștri tradiționali servicii de reparații, atât partenerilor greci cât și clienților pe care grupul Damen îi are în acest sector”, a arătat directorul Florin Spătaru.

Dar dincolo de investițiile în retehnologizare, există interes pentru atragerea și asigurarea forței de muncă. „Dacă la sfârșitul lunii iulie aveam cam 1700 de angajați, am reușit să depășim 1900, fără să facem foarte mari eforturi și fără să avem o campanie agresivă de recrutare, dar numele Damen și încrederea pe care sperăm că noi, conducerea Damen dar și conducerea operativă, am reușit să o creăm în rândul comunității, astfel încăt o bună parte din foștii angajați să revină în societate. Noi spunem că este un semnal pozitiv.

În toată perioada aceasta, am reînnodat relațiile cu sectorul educațional, am semnat parteneriate cu mare parte din liceele din zonă, pentru formarea acestor tineri sprijinirea școlilor profesionale; am reușit în șase luni să autorizăm și centrul nostru de formare, astfel încât persoanele adulte care au terminat școala să poată să se recalifice în cadrul societății nostre. Sunt emise certificate de calificare care sunt sub umbrela Ministerului Educației”, a arătat Florin Spătaru.

„Aceasta este strategia noastră de dezvoltare: atragerea tinerilor și a celor care au lucrat în Mangalia și își doresc să revină, asfel încât să li se asigure oportunitatea dezvoltării unei cariere, să rămână aproape de familie, să le asigurăm un grad de confort în cadrul organizației, corespunzător standardelor de la nivelul construcțiilor navale”, a mai subliniat acesta.

„Deși în alte ramuri se vorbește tot mai multe de aducerea de muncitori de peste hotare, din state mai puțin dezvoltate, reprezentantul Damen Mangalia a subliniat că la șantierul de la malul mării nu se mai pune problema astfel.

Deși șantierul din Mangalia are o experiență cu forța de muncă vietnameză, practic la Mangalia au venit primii vietnamezi care au lucrat în România, noi zicem că am găsit destule posibilități de a atrage forța de muncă românească. Nu avem în obiectiv să mergem să recrutăm străini, fie ei vietnamezi, pakistanezi sau alte naționalități, ci realitatea arată că într-o perioadă de șapte – opt luni de zile noi am reușit să angajăm peste 300 de oameni, din zonă.

Intenția noastră este ca în acest an să avem o cifră de recrutare de aproximativ 500 de persoane, urmând ca în perioada imediat următoare, pe măsură ce începem proiectele, să ajungem la 1000 de persoane angajate. Muncitori, personal tehnic, ingineri, tineri absolvenți, pentru că este momentul să punem baza sustenabilității acestei organizații pe termen lung.

Tinerii vor veni doar dacă vor găsi un mediu de lucru propice, dacă vor avea posibilitatea dezvoltării unei cariere. Putem oferi aceste planuri de dezvoltare a carierei în cadrul Damen fără nicio problemă, suntem răspândiți în toată lumea”, a arătat directorul de Resurse Umane.

F.B.

joi, 25 aprilie 20193413
Comentarii

03DAD(28 apr 11:42)
...SUBAPRECIATI ADEVARATA FORTA DE MUNCA,VA BAZATI CHIAR PE CINE NU TREBUIE...APLECATI URECHEA LA CEI CE AU MINTIT SI MINT IN CONTINUARE ADICA VA PLAC PUPINCURISTII SI POLITICA SCLAVAGISMULUI MODERN IMPLEMENTAT CU MULT TIMP IN URMA DE ACEIASI OAMENI SI CU ACORDUL UNOR LIDERI DE SINDICAT CE SAU VINDUT SI AU TRADAT MUNCITORII PE CARE AR TREBUI SA-I ASCULTE SI SA-I REPREZINTE...MULTE DE DISCUTAT LA MASA ROTUNDA NU LA CIRCIUMA!...
00nae(25 apr 19:55)
??? ce vor si ce urmeaza,corvetele s-au dus pulii de suflet,noii angajati sunt mai prosti decat gardul si mai curve decat pisicile,forta de munca calificata trimisa in rusia si in israel
11ptr sarac(25 apr 17:03)
in santier nu muncesc nu mai ingineri,,,trebue sa plateasca muncitori cum trebue ,,
14Un sarac(25 apr 09:51)
Da-ti salarii mai bune la inginerii care au stat la santier si nu mai angajati altii cu salarii duble, ca vor pleca din cei vechi si iar pierdeti oameni cu experienta.
04Mangaliot(25 apr 08:45)
Nu stiu cine mai pune botu la spusele marelui moldovean de galati... lumea pleaca in continuare din santier, salarii de mizerie, nimic le lucru, niciun viitor. Nu le pasa, oricum se va munci cu firme subcontractoare din olanda, asaca...
03Nicoleta(25 apr 08:33)
"Santierul mare " ca acoperire si dedesubt " firme si firmulite ", ca de obicei " spalare de bani "....
05Dediu(25 apr 08:13)
Oamenii au lucrat acolo de nevoie si cand au fost dati afara ca niste bidoane goale in principiu pentru ca nu erau pupincuristi,nu au mai gasit de lucru in oras si multi au plecat . Cei ramasi nu au incredere in sefimea santierului,deoarece niciodata nu au fost motive de asa ceva si sigur nu sunt nici azi. Asadar,nu increderea ci nevoia de supravietuire mai poate aduce pe cineva acolo,in tocatorul de suflete si destine. Lozinci goale deja provoaca alergii,lumea este satula de ele.
02dan(25 apr 06:01)
pana nu scapati de griguta burlacu ionescu dyp si toti care umbla la facturi si duc din bani la buc nu o sa vie calificati
01Vasy zanet(24 apr 22:33)
Schimbati -l pe buca dorin o sa duca si firma asta in faliment a mai facut-o,pe santierul de la cernavoda este o adevarata sclavie Subcontractorii folosesc munca la negru ioan cosita si cheles dragomir
00Pt vopsitor(24 apr 22:01)
Maistrii si directorii cu doi i tata, se vede ca esti cu pensula
00Dan Bancila(24 apr 21:38)
Am toti angajati din MAPN cararo le dau banii cu camata dau si celor de la DAMEN Dau banii cu camata 30% in Mangalia si prin prejurimii si vand droguri de toate categoriile
09Raul Tanasescu(24 apr 19:48)
Adevarat! Acum sunt 1900, dar de anul trecut au plecat vreo 400, calificati. Astia noi angajati n-au vazut o nava decat in poze. In mod inexplicabil, sunt mai multi sefi decat necesarul fortei de munca si a lucrarilor prezente. Acest lucru este o premiera mondiala...Salariul oferit, este departe de a atrage specialisti pentru proiectele propuse. Momentan totul este un vis frumos!
08Vopsitor(24 apr 19:32)
Schimbati toti maistri si directori spagari altfel nu mai vine nimeni sa se angajeze..
01jenica pavel s.n.c santier(24 apr 19:08)
eu jenica pavel mare ctc ist la snc imi bat joc de oameni cum vreau eu pentru ca sunt nesimtit si mare sef
08Unu(24 apr 17:54)
Domnul Director va doresc multa rabdare deoarece nu cred ca realizati cate grade de rudenie sunt in santier fara a avea vreo legatura cu santierul iar mai rau se promoveaza unii pe altii de parca ar face concurs eu consider ca se poate lucra si cu jumatate din personalul prezent
17Ion(24 apr 15:56)
Salarii normale pentru ingineri cand Sunteti penibili
07Maria 24 aprilie(24 apr 12:53)
Bravo d-ule director sa nu aduceti e destula forta de munca in tara noastra SNC C-TA este vai mama lor cu forta lor de munca adusa de afara de BOSANCEANU si camarila lui
011Situatia grupului Damen :(24 apr 11:29)
Cautati pe net : Damen Shipyards Group has posted a net loss of 17 million euro for 2018.
116Salarii mari si vin singuri(24 apr 10:48)
Salarii mari si vin singuri
mai mult...Local
20 mai 01:41LocalGladiatori și artefacte, în Noaptea Muzeelor, la Mangalia

Direcția Cultură și Sport Mangalia a organizat sâmbătă, 18 mai, între orele 18.00 – 24:00, cea de-a XV-a...462

20 mai 01:40LocalSeară cu istorie, culoare și muzică, la Muzeul „Carsium” Hârșova495
20 mai 23:46LocalCursuri de conducător de ambarcațiune de agrement, la Hârșova537
20 mai 01:32LocalBRACONIERII DE STURIONI ucid și DELFINII! Administrația Rezervației Biosefera Delta Dunăre vrea să fie luate măsuri!

Sub pretextul că pescuiesc scrumbie, unii pescari braconează sturioni, atrag atenția reprezentanții Administrației...782

20 mai 01:33LocalRecuperarea Biancăi, un înger cu aripile frânte!279
20 mai 01:36LocalDosare penale pentru șoferi băuți la volan384
20 mai 01:36LocalDouă femei din Constanța au fost amenințate cu BĂTAIA: a intervenit poliția

Polițiști din cadrul Secției 3 Poliție au fost sesizați de către o femeie, de 63 de ani, din municipiul...531

20 mai 01:37LocalMandat pus în executare de oamenii legii527
20 mai 01:38LocalComercianţii ambulanţi, în vizorul Poliţiei Locale!450
20 mai 01:30LocalAccident TERIBIL: maşină FĂCUTĂ PRAF!

În data de 18.05.2019, ora 00.15, un bărbat de 20 ani din Cernavodă, a condus un autoturism pe str. Industrială din...3758

18 mai 00:06LocalSe întâmplă în Constanța: acel moment când ești BIVOL și crezi că ți-ai luat bulevard!3752
18 mai 00:19LocalAccident la un hotel din Eforie: o personă a căzut cu scara peste o femeie!1678
Vremea
23.4°16.3° - 23.6° luni, 20 mai 2019
cer fragmentatUmiditate: 48%
Vânt: 7.78 m/s din SE
Presiune: 1009.83 milibari

Loto
6/49111524252643
5/402522253112
joker31419284413
Horoscop
mai mult...SPSportRT
20 mai 23:53SportFlorian Walter, fostul acționar al lui Dinamo, a murit

Florian Walter a murit duminică, 19 mai, în jurul orei 22:00. Avea 56 de ani. Fostul investitor de la Dinamo, Petrolul...1899

20 mai 23:52SportFCSB - CFR Cluj 1-0. Victorie de palmares a roș-albaștrilor. Teixeira a înscris golul campionatului

FCSB - CFR Cluj 1-0. Roș-albaștrii au obținut o victorie de palmares în fața campioanei. Filipe Teixeira a marcat...314

20 mai 23:52SportMarius Șumudică și-a reziliat contractul cu Al Shabab! Anunțul făcut de arabi

Marius Șumudică și-a reziliat contractul cu Al Shabab. Anunțul a fost făcut pe contul de Twitter al clubului...499

20 mai 00:00SportReacția lui Ianis Hagi când a fost pupat fără avertisment de o olteancă, după meciul de la Craiova

Ianis Hagi, la fel ca tatăl său, atrage mulți fani în jurul lui, iar acest lucru s-a întâmplat și după meciul...837

Politică
20 mai 00:00PoliticăHoria Ţuţuianu: 'Românii trebuie să trimită pe data de 26 mai 2019, în Parlamentul European, patrioți'

"Jurnal de campanie PSD - Mihail Kogălniceanu. Împreună cu echipele PSD și TSD Constanța, am transmis locuitorilor...219

20 mai 11:10PoliticăSiegfried Mureşan a revenit la Constanţa: a stat de vorbă cu electoratul din Năvodari

Siegfried Mureşan, candidatul PNL pentru Parlamentul European a ales să revină în judeţul Constanţa, de data...204

20 mai 00:05PoliticăCorina Crețu: Cazinoul din Constanța se află pe locul șapte pe lista celor mai deteriorate edificii

Comisarul european Corina Crețu a fost prezentă alături de Victor Ponta și fostul premier, Mihai Tudose, duminică,...286

20 mai 00:06PoliticăVictor Ponta: Sunt convins că la alegerile din 26 mai vom lua peste 10%

Victor Ponta, președintele partidul PRO România a fost prezent duminică, 19 mai a.c., la Constanța pentru a susține...240

20 mai 01:42PoliticăEmil Boc uneşte PNL şi PMP: Băsescu anunţă susţinere comună pentru primarul Clujului

Preşedintele de onoare al PMP, Traian Băsescu, candidat la alegerile europarlamentare din 26 mai, a declarat...302

20 mai 00:07PoliticăDeputatul George Vişan: România trebuie să joace un rol major în regiunea Mării Negre

Săptămâna aceasta, plenul Camerei Deputaților a aprobat PLX 506/2018, respectiv Legea privind măsurile necesare...258

20 mai 01:31PoliticăConsiliul Local Tuzla sprijină acțiunile de cultură cu fonduri nerambursabile!

Consiliul Local Tuzla anunță acordarea de finanțare nerambursabilă de la bugetul local pentru proiecte și acțiuni...355

20 mai 00:03PoliticăPonta: Nicușor Constantinescu mi-a spus că va vota cu Dragnea pentru că i-a promis că îl scapă de pușcărie

"Nu am fost foarte bun prieten cu Radu Mazăre și nu mă bucur de răul lui", a spus Victor Ponta într-o conferință...3168

20 mai 01:40PoliticăConstanța, la ceas aniversar!

Marți, 21 mai a.c., sărbătorim Constanța! De-a lungul celor peste 2500 de ani de viață, generații întregi s-au...472

20 mai 01:35PoliticăGuvernul, lovitură pentru Kovesi: Ministerul condus de Carmen Dan vrea să recupereze peste 200.000 de lei de la fosta şefă a DNA

Pe data de 3 aprilie 2019, judecătoarea Francisca Vasile de la ÎCCJ a contestaţia formulată de Laura Codruţa Kovesi...660

Monden
20 mai 00:00MondenOlanda a câştigat Eurovision 2019

Reprezentantul Olandei, Duncan Laurence, a câştigat Eurovision 2019, cu piesa "Arcade" , în urma finalei ce a avut...162

20 mai 00:00MondenCâți bani câștigă vedetele din afacerile cu haine! Adelina Pestrițu e cea mai scumpă

Adelina Pestriţu, Shelly şi 5 Gang, Ioana Petric, Smiley, Carla’s Dreams sau Diana Dumitrescu sunt doar câteva...250

20 mai 00:00MondenElena Gheorghe sărbătoreşte Ziua Naţională a Aromânilor

Joi, 23 mai, la Sala Palatului din Bucureşti, Elena Gheorghe pune în scenă cel mai mare şi mai ambiţios eveniment...185

20 mai 00:00MondenReacția sfâșietoare a Anastasiei Lazariuc. Ce gest a făcut pentru Mihai Constantinescu

Problemele cardiace care îl ţin pe Mihai Constantinescu la pat au ajuns şi la urechile Anastasiei Lazariuc. Artista,...396

20 mai 17:25MondenControverse după recitalul Madonnei de la Eurovision 2019. Gestul care i-a înfuriat pe organizatori

Madonna i-a făcut pe organizatorii Eurovision 2019 să le pară rău că au acceptat onorariul uriaş de un milion de...216

20 mai 00:00MondenCea mai îndrăzneață ținută de la Cannes. Supermodelul Anja Rubik a venit fără sutien pe covorul roșu

Festivalul Internațional de Film de la Cannes a început marți (14 mai) și durează până pe 25 mai. Cea de-a 72-a...210

20 mai 00:00MondenActorul de comedie Chris Rock mizează pe genul horror cu o nouă versiune din seria 'Saw'

Actorul de comedie Chris Rock şi-a unit forţele cu studiourile Lionsgate şi Twisted Pictures pentru a reinventa şi a...128

20 mai 00:00MondenCannes 2019: Filmul biografic ''Rocketman'', dedicat lui Elton John, întâmpinat cu reacţii mixte de critici

Filmul biografic ''Rocketman'', dedicat cântăreţului britanic Elton John, a primit atât aprecieri pozitive, cât şi...140

20 mai 00:00MondenRammstein lansează primul album de studio după o pauză de zece ani

Trupa germană de Tanz-Metal Rammstein a lansat vineri primul său album de studio după o pauză zece ani, fără titlu...135

18 mai 00:00MondenEurovision 2019. Ester Peony, reprezentanta României, nu s-a calificat în finală

După cea de-a doua semifinală Eurovision 2019, s-au calificat artiştii reprezentând: Macedonia de Nord- Tamara...399

Mapamond
20 mai 00:00MapamondCannes 2019: ''La Gomera'', de Corneliu Porumboiu, primit cu aplauze îndelungi la premiera mondială

Filmul ''La Gomera/The Whistlers'', în regia lui Corneliu Porumboiu, a avut sâmbătă seară premiera mondială în...150

20 mai 00:00MapamondAustria: Preşedintele şi cancelarul au discutat despre organizarea alegerilor anticipate

Cancelarul austriac Sebastian Kurz şi preşedintele Alexander Van der Bellen s-au întâlnit, duminică, pentru a...130

20 mai 00:00MapamondElveţienii se pronunţă asupra introducerii unor reguli mai stricte privind armele de foc

Alegătorii elveţieni se pronunţă duminică, prin referendum, asupra oportunităţii introducerii unor reguli mai...135

20 mai 00:00MapamondPartidul Brexit, pe prima poziţie în intenţiile de vot ale electoratului britanic

Partidul Brexit, condus de Nigel Farage, îşi menţine avansul faţă de cele două formaţiuni politice tradiţionale...153

20 mai 00:00MapamondErdogan anunţă că Turcia va produce împreună cu Rusia sistemul antirachetă S-500, după achiziţionarea sistemului S-400

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat sâmbătă că achiziţionarea sistemului de apărare rusesc S-400...153

20 mai 00:00MapamondTensiuni în Golf: Arabia Saudită cere reuniuni extraordinare ale Ligii Arabe şi Consiliului de Cooperare al Golfului

Arabia Saudită a cerut sâmbătă convocarea de reuniuni ale Consiliului de Cooperare al Golfului (CCG) şi Ligii...162

20 mai 00:00MapamondAngela Merkel le cere europenilor să se împotrivească ''populiştilor''

Cancelarul german Angela Merkel a îndemnat sâmbătă la un vot împotriva partidelor de extremă-dreapta la alegerile...131

20 mai 00:00MapamondVicecancelarul austriac şi-a anunţat demisia după apariţia unei înregistrări video compromiţătoare

Vicecancelarul austriac Heinz-Christian Strache, liderul formaţiunii de extremă dreapta Partidul Libertăţii (FPOe),...152

20 mai 00:00MapamondSUA - Un fost medic de la Universitatea din Ohio, acuzat de agresiuni sexuale împotriva a peste 170 de studenţi

Un fost medic care a lucrat la Universitatea de stat din Ohio a agresat sexual cel puţin 177 de studenţi de sex...154

20 mai 00:00MapamondIncendiu al unui ecran publicitar digital în Times Square din New York

Unul din cele mai mari ecrane publicitare digitale în Times Square din New York a luat foc sâmbătă, transmite...137

Sănătate
18 mai 01:39SănătateRujeola face ravagii în 13 județe din țară și în București

Alte 83 de cazuri nou-confirmate de rujeolă au fost raportate, în ultima săptămână, în 13 judeţe şi în...338

18 mai 00:10SănătateHoria Ţuţuianu despre Spitalul Regional: Singura cerinţă pe care am avut-o şi o am este ca acesta să fie în Constanţa

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Horia Marius Ţuţuianu a susţinut vineri, 17 mai a.c., o conferinţă...725

18 mai 00:10SănătateSpitalul Județean Constanța s-a alăturat campaniei „Salvează vieți: igiena mâinilor”

Micuții pacienți din secțiile Pediatrie și Chirurgie Pediatrică dar și însoțitorii lor au participat, vineri, 17...400

18 mai 00:11SănătateLecții despre infecția cu HIV/SIDA și stand-up comedy în școlile din Constanța

Aproximativ 1.500 de elevi din județul Constanța vor participa luna aceasta la sesiuni educative pentru prevenirea...403

17 mai 00:00SănătateCongresul Național de Anatomie aduce medici de renume la Constanța!

Constanța găzduiește, în perioada 16 – 18 mai a.c., a XX-a ediție a Congresului Național de Anatomie, eveniment...439

11 mai 17:50SănătateIntervenție chirurgicală dificilă, realizată la Spitalul Județean Constanța

Un bărbat de 30 de ani, adus în stare critică la UPU Constanța, în urma unui accident rutier petrecut în Tulcea, a...3658

10 mai 17:50SănătateCentrul medical Pozimed a fost preluat de Rețeaua Regina Maria

Reprezentanții Rețelei de sănătate Regina Maria au anunțat, joi, 9 mai a.c., preluarea Centrului medical Pozimed,...1776

8 mai 17:51SănătateLinie laparoscopică videoghidată, la Spitalul Medgidia

Spitalul Municipal Medgidia are o nouă linie laparoscopică videoghidată de ultimă generație, achiziționată cu...833

4 mai 18:05SănătateEchipamente moderne pentru Spitalul Medgidia

Spitalul Municipal Medgidia va beneficia de o nouă unitate de laparoscopie. Aceasta a fost achiziționată și donată...1010

3 mai 01:13SănătateMii de pacienţi, prezenţi la Spitalul Judeţean Constanţa în minivacanţă

Mii de pacienți, investigați și tratați la SCJU Constanța, în timpul minivacanței de Paște și 1 Mai. 868...913