rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 25 ianuarie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

VIDEO. Florin Spătaru, director în cadrul Şantierului Naval Mangalia: Nu aducem străini la Şantierul Damen

Șantierul Naval Damen își propune să se dezvolte în ceea ce privește construirea navelor prototip, fie de croazieră, off shore sau RO-RO, de complexitate ridicată. Pentru atingerea acestui scop, reprezentanții firmei au în plan ca în următoarea perioadă să mai angajeze undeva la 1000 de oameni. Un aspect asupra căruia directorul de Resurse Umane, Florin Spătaru, directorul de Resurse Umane în cadrul Damen Mangalia, a insistat în cadrul întâlnirii cu presa avută miercuri, 24 miercuri a.c., a fost faptul că forța de muncă va fi căutată în țară, în zonă, în rândul tinerilor absolvenți sau a celor care doresc să se reprofileze. „Nu avem de gând să aducem vietnamezi, pakistanezi sau alte naționalități”, a subliniat reprezentantul Șantierului Naval Damen.

VIDEO:

Reprezentanții Șantierului Naval Damen Mangalia și-au propus să fie „mândria industriei navale românești”. „Așa a fost proiectat, și sperăm să îl ducem la acest nivel în cel mai scurt timp”, a subliniat directorul de Resurse Umane, Florin Spătaru. În consecință, a fost pus pe hârtie un plan investițional consistent, care să aducă șantierul de la malul Mării Negre în atenția tuturor potențialilor clienți de nave prototip. Deja există la Mangalia proiecte, aflate în ultima fază de securizare a trei proiecte, pentru realizarea a trei tipuri de nave: una de croazieră pentru un client din Norvegia, una de off shore, pentru foraj marin la mare adâncime, pentru un client din Africa de Sud etc.

„Preluarea acestui șantier a presupus o modificare substanțială de structură, inclusiv a operațiunilor grupului Damen, prin înființarea unei divizii specializate pentru acest șantier, Divizia de Cruise, Ro-PAX și Off Shore. Practic, obiectivul și strategia de dezvoltare a societății se axează pe construcția de nave de croaziară, nave de tip RO-RO și pe structuri de tip off shore. De asemenea, în cadrul societății, avem o divizie de reparații, care și-a reluat activitatea după aproximativ zece ani de întrerupere, încă din 2017 și continuăm cu succes, asigurând partenerilor noștri tradiționali servicii de reparații, atât partenerilor greci cât și clienților pe care grupul Damen îi are în acest sector”, a arătat directorul Florin Spătaru.

Dar dincolo de investițiile în retehnologizare, există interes pentru atragerea și asigurarea forței de muncă. „Dacă la sfârșitul lunii iulie aveam cam 1700 de angajați, am reușit să depășim 1900, fără să facem foarte mari eforturi și fără să avem o campanie agresivă de recrutare, dar numele Damen și încrederea pe care sperăm că noi, conducerea Damen dar și conducerea operativă, am reușit să o creăm în rândul comunității, astfel încăt o bună parte din foștii angajați să revină în societate. Noi spunem că este un semnal pozitiv.

În toată perioada aceasta, am reînnodat relațiile cu sectorul educațional, am semnat parteneriate cu mare parte din liceele din zonă, pentru formarea acestor tineri sprijinirea școlilor profesionale; am reușit în șase luni să autorizăm și centrul nostru de formare, astfel încât persoanele adulte care au terminat școala să poată să se recalifice în cadrul societății nostre. Sunt emise certificate de calificare care sunt sub umbrela Ministerului Educației”, a arătat Florin Spătaru.

„Aceasta este strategia noastră de dezvoltare: atragerea tinerilor și a celor care au lucrat în Mangalia și își doresc să revină, asfel încât să li se asigure oportunitatea dezvoltării unei cariere, să rămână aproape de familie, să le asigurăm un grad de confort în cadrul organizației, corespunzător standardelor de la nivelul construcțiilor navale”, a mai subliniat acesta.

„Deși în alte ramuri se vorbește tot mai multe de aducerea de muncitori de peste hotare, din state mai puțin dezvoltate, reprezentantul Damen Mangalia a subliniat că la șantierul de la malul mării nu se mai pune problema astfel.

Deși șantierul din Mangalia are o experiență cu forța de muncă vietnameză, practic la Mangalia au venit primii vietnamezi care au lucrat în România, noi zicem că am găsit destule posibilități de a atrage forța de muncă românească. Nu avem în obiectiv să mergem să recrutăm străini, fie ei vietnamezi, pakistanezi sau alte naționalități, ci realitatea arată că într-o perioadă de șapte – opt luni de zile noi am reușit să angajăm peste 300 de oameni, din zonă.

Intenția noastră este ca în acest an să avem o cifră de recrutare de aproximativ 500 de persoane, urmând ca în perioada imediat următoare, pe măsură ce începem proiectele, să ajungem la 1000 de persoane angajate. Muncitori, personal tehnic, ingineri, tineri absolvenți, pentru că este momentul să punem baza sustenabilității acestei organizații pe termen lung.

Tinerii vor veni doar dacă vor găsi un mediu de lucru propice, dacă vor avea posibilitatea dezvoltării unei cariere. Putem oferi aceste planuri de dezvoltare a carierei în cadrul Damen fără nicio problemă, suntem răspândiți în toată lumea”, a arătat directorul de Resurse Umane.

F.B.

joi, 25 aprilie 20193792
Comentarii

03DAD(28 apr 11:42)
...SUBAPRECIATI ADEVARATA FORTA DE MUNCA,VA BAZATI CHIAR PE CINE NU TREBUIE...APLECATI URECHEA LA CEI CE AU MINTIT SI MINT IN CONTINUARE ADICA VA PLAC PUPINCURISTII SI POLITICA SCLAVAGISMULUI MODERN IMPLEMENTAT CU MULT TIMP IN URMA DE ACEIASI OAMENI SI CU ACORDUL UNOR LIDERI DE SINDICAT CE SAU VINDUT SI AU TRADAT MUNCITORII PE CARE AR TREBUI SA-I ASCULTE SI SA-I REPREZINTE...MULTE DE DISCUTAT LA MASA ROTUNDA NU LA CIRCIUMA!...
00nae(25 apr 19:55)
??? ce vor si ce urmeaza,corvetele s-au dus pulii de suflet,noii angajati sunt mai prosti decat gardul si mai curve decat pisicile,forta de munca calificata trimisa in rusia si in israel
11ptr sarac(25 apr 17:03)
in santier nu muncesc nu mai ingineri,,,trebue sa plateasca muncitori cum trebue ,,
14Un sarac(25 apr 09:51)
Da-ti salarii mai bune la inginerii care au stat la santier si nu mai angajati altii cu salarii duble, ca vor pleca din cei vechi si iar pierdeti oameni cu experienta.
04Mangaliot(25 apr 08:45)
Nu stiu cine mai pune botu la spusele marelui moldovean de galati... lumea pleaca in continuare din santier, salarii de mizerie, nimic le lucru, niciun viitor. Nu le pasa, oricum se va munci cu firme subcontractoare din olanda, asaca...
03Nicoleta(25 apr 08:33)
"Santierul mare " ca acoperire si dedesubt " firme si firmulite ", ca de obicei " spalare de bani "....
05Dediu(25 apr 08:13)
Oamenii au lucrat acolo de nevoie si cand au fost dati afara ca niste bidoane goale in principiu pentru ca nu erau pupincuristi,nu au mai gasit de lucru in oras si multi au plecat . Cei ramasi nu au incredere in sefimea santierului,deoarece niciodata nu au fost motive de asa ceva si sigur nu sunt nici azi. Asadar,nu increderea ci nevoia de supravietuire mai poate aduce pe cineva acolo,in tocatorul de suflete si destine. Lozinci goale deja provoaca alergii,lumea este satula de ele.
02dan(25 apr 06:01)
pana nu scapati de griguta burlacu ionescu dyp si toti care umbla la facturi si duc din bani la buc nu o sa vie calificati
01Vasy zanet(24 apr 22:33)
Schimbati -l pe buca dorin o sa duca si firma asta in faliment a mai facut-o,pe santierul de la cernavoda este o adevarata sclavie Subcontractorii folosesc munca la negru ioan cosita si cheles dragomir
00Pt vopsitor(24 apr 22:01)
Maistrii si directorii cu doi i tata, se vede ca esti cu pensula
00Dan Bancila(24 apr 21:38)
Am toti angajati din MAPN cararo le dau banii cu camata dau si celor de la DAMEN Dau banii cu camata 30% in Mangalia si prin prejurimii si vand droguri de toate categoriile
09Raul Tanasescu(24 apr 19:48)
Adevarat! Acum sunt 1900, dar de anul trecut au plecat vreo 400, calificati. Astia noi angajati n-au vazut o nava decat in poze. In mod inexplicabil, sunt mai multi sefi decat necesarul fortei de munca si a lucrarilor prezente. Acest lucru este o premiera mondiala...Salariul oferit, este departe de a atrage specialisti pentru proiectele propuse. Momentan totul este un vis frumos!
08Vopsitor(24 apr 19:32)
Schimbati toti maistri si directori spagari altfel nu mai vine nimeni sa se angajeze..
01jenica pavel s.n.c santier(24 apr 19:08)
eu jenica pavel mare ctc ist la snc imi bat joc de oameni cum vreau eu pentru ca sunt nesimtit si mare sef
08Unu(24 apr 17:54)
Domnul Director va doresc multa rabdare deoarece nu cred ca realizati cate grade de rudenie sunt in santier fara a avea vreo legatura cu santierul iar mai rau se promoveaza unii pe altii de parca ar face concurs eu consider ca se poate lucra si cu jumatate din personalul prezent
17Ion(24 apr 15:56)
Salarii normale pentru ingineri cand Sunteti penibili
07Maria 24 aprilie(24 apr 12:53)
Bravo d-ule director sa nu aduceti e destula forta de munca in tara noastra SNC C-TA este vai mama lor cu forta lor de munca adusa de afara de BOSANCEANU si camarila lui
011Situatia grupului Damen :(24 apr 11:29)
Cautati pe net : Damen Shipyards Group has posted a net loss of 17 million euro for 2018.
116Salarii mari si vin singuri(24 apr 10:48)
Salarii mari si vin singuri
mai mult...Local
25 ian 00:00LocalUn camion s-a RĂSTURNAT în județul Constanța!

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați vineri, 24 ianuarie a.c., să intervină la un accident rutier...722

25 ian 00:00LocalRAZII în TRAFIC: numere expirate, accidente rutiere și alcool la volan!286
25 ian 00:00LocalUn VITEZOMAN a făcut RAVAGII: Am mașina praf!791
25 ian 00:00LocalParfumuri susceptibile a fi contrafăcute, confiscate în Vama Veche

Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Vama Veche au depistat un cetăţean român care a încercat să introducă...284

25 ian 00:00LocalUnirea Principatelor Române, sărbătorită la Liceul Teoretic Lucian Blaga223
25 ian 00:00LocalContinuă lucrările de toaletare și corecție a arborilor, în Constanța!260
25 ian 00:00LocalMai mulți bani pentru pensionarii constănțeni! Crește valoarea tranșei tichetelor valorice

În ședința de Consiliu Local din această lună, aleșii vor supune la vot proiectul inițiat de primarul Decebal...439

25 ian 00:00LocalPește confiscat de poliţiştii de frontieră243
25 ian 00:00LocalAcțiuni ale polițiștilor pentru siguranța transporturilor234
25 ian 00:00LocalActivități preventive desfășurate de polițiștii constănțeni

Poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au continuat seria activităților preventive la...220

24 ian 00:00LocalDoi tineri, ÎNCĂTUȘAȚI pentru furt! Au dat iama într-o locuință din Lumina451
24 ian 00:00LocalConcert CARITABIL Dan Bittman și Marius Baţu, pentru copiii cu AUTISM400
Vremea
5.4°5.4° - 5.6° sâmbătă, 25 ianuarie 2020
ConstanțaUmiditate: 46%
Vânt: 1.87 m/s
Presiune: 1022 milibari

Loto
6/4911324323942
5/402814284034
joker1410111420
Horoscop
mai mult...SPSportRT
25 ian 00:00SportIulia Putinţeva va fi adversara Simonei Halep în turul al treilea la Australian Open

Jucătoarea kazahă Iulia Putinţeva o va întâlni pe românca Simona Halep în runda a treia a turneului de tenis...331

25 ian 00:00SportSărituri cu schiurile: Chiara Hoelzl, cea mai bună în calificări la Cupa Mondială de la Râşnov

Sportiva austriacă Chiara Hoelzl a obţinut cel mai bun rezultat în calificările pentru Cupa Mondială feminină de...239

25 ian 00:00SportTudor Băluță, aruncat în luptă de ADO Deen Haag! Românul, titular la debut

Tudor Băluță a debutat în Eredivisie, contra lui Utrecht, fosta echipă a lui Mihăiță Neșu. Românul de 20 de...342

25 ian 00:00SportDevastată și lipsită de fair-play. Ce a spus Serena Williams, după eliminarea de la Australian Open: "Hai să fim cinstiți!"

Serena Williams (38 ani), de şapte ori câştigătoare a turneului, aflată în căutarea celui de-al 24-lea titlu de...799

Politică
25 ian 00:00PoliticăLudovic Orban: PNL va câştiga alegerile parlamentare, indiferent când vor avea loc

Liderul liberalilor, premierul Ludovic Orban, este convins că PNL se va impune în alegerile parlamentare din acest an,...203

25 ian 00:00PoliticăBăsescu: Nu există obiectiv mai mare acum pentru România decât reunificarea cu Republica Moldova

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat vineri că nu există obiectiv mai mare acum pentru România decât...217

25 ian 00:00PoliticăIohannis despre faptul că a fost huiduit la Iaşi: Sunt foarte bucuros că în România avem o democraţie vie

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că huiduielile apărute în timpul discursului său de la Iaşi, la...238

25 ian 00:00PoliticăOrban: Nu trebuie să îi uităm niciodată pe fraţii noştri din Republica Moldova

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, la Iaşi, unde a participat la manifestările dedicate Unirii Principatelor...207

25 ian 00:00PoliticăGîtman: Reputaţia României de partener de încredere în plan extern - datorată inclusiv diasporei

Reputaţia României de partener de încredere în plan extern se datorează inclusiv diasporei, a declarat secretarul...187

25 ian 00:00PoliticăAurescu: Fără o politică de extindere activă, Uniunea Europeană riscă să nu mai fie un actor credibil

Fără o politică de extindere activă, fără o decizie care să fie luată cât mai curând posibil privind Macedonia...192

25 ian 00:00PoliticăRareş Bogdan: Foarte curând cel puţin vom dubla numărul parlamentarilor de diaspora

Europarlamentarul Rareş Bogdan, prim-vicepreşedinte al PNL, a declarat, vineri, la Convenţia Românilor de...200

25 ian 00:00PoliticăTomac: România - o ţară puternică şi prin contribuţia formidabilă a românilor din diaspora veche

România este o ţară puternică, membră a UE şi a NATO şi prin ''contribuţia formidabilă'' a românilor din...194

25 ian 00:00PoliticăAurescu: Am găsit în MAE o lipsă de motivaţie; 54% din personalul din serviciul exterior era detaşat

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a declarat la Digi 24 că a găsit în minister o ''lipsă de motivaţie'' şi că...219

25 ian 00:00PoliticăEuroparlamentarul Corina Creţu: România va pierde foarte mulţi bani din fondurile alocate pentru infrastructură

Europarlamentarul Pro România Corina Creţu atrage atenţia că România va pierde o mare parte din fondurile pentru...218

Monden
25 ian 00:00MondenÎn ce palat s-au mutat Alex Velea și Antonia! Noua lor casă a costat peste 500.000 de euro

Anul 2019 a fost cu siguranţă anul realizărilor pentru Alex Velea şi Antonia. Celebrii cântăreţi au strâns o...316

25 ian 00:00MondenDelia, sechestrată în resortul de lux din Singapore din cauza virusului ucigaş: „Venim acasă“

Vacanţa exotică a Deliei se încheie sub semnul îngrijorării. Vedeta care e plecată de mai bine de trei...246

25 ian 00:00MondenEmisiunea „Românii au talent” revine pe micile ecrane. Sezonul 10 începe din 7 februarie

Cel de-al zecelea sezon al show-ului de divertisment „Românii au talent” va debuta vineri, 7 februarie, de la...180

25 ian 00:00MondenValentina Pelinel și Cristi Borcea, vacanță exotică și declarații de dragoste ca în filme

Fericiți, zâmbitori și extrem de îndrăgostiți, așa par Valentina Pelinel și Cristi Borcea în cea mai recentă...253

25 ian 00:00MondenAlina Eremia, primul clip după ce și-a operat nasul: „Îmi dădea multe bătăi de cap“

Alina Eremia începe anul în forță cu lansarea videoclipului piesei „Aripi de Vis” – o poveste despre iubire...208

25 ian 00:00MondenOana, cu Viorel Lis la stomatolog: „Vrea să-și pună dinți să mă muște“

Oana Lis (40 de ani) este apreciată de fanii ei pentru postările amuzante. În urmă cu două zile, blondina și-a...227

25 ian 00:00MondenCe fericită e fetița lui Laurette la noua școală! Micuța Serena a scăpat de colegii care au umilit-o

În noiembrie, anul trecut, Laurette Atindehou (36 de ani) a trecut prin clipe de coșmar după ce fiica ei a fost...224

25 ian 00:00MondenCele mai obraznice poze din vacanțele vedetelor. Anna Lesko și Delia, în slipi minusculi

Vedetele noastre s-au întrecut în fotografii, în vacanţele petrecute în locuri exotice. Cea mai obraznică a fost,...293

25 ian 00:00MondenCompania de divertisment Cirque du Soleil şi-a anulat reprezentaţiile în China

Compania de divertisment Cirque du Soleil a anunţat joi anularea,"până la o notificare ulterioară", a tuturor...174

25 ian 00:00MondenGoya 2020: Pregătiri febrile înainte de gala premiilor cinematografiei spaniole de sâmbătă seara

Prezenţa celebrei Pepa Flores, supranumită Marisol, care va fi recompensată cu un Goya onorific, nu este deocamdată...174

Mapamond
25 ian 00:00MapamondUE: Comisia şi Consiliul semnează acordul cu privire la Brexit înainte de ratificarea sa în Parlament

Preşedinţii Comisiei Europene şi Consiliului au semnat vineri acordul cu privire la Brexit aprobat de Regatul Unit...177

25 ian 00:00MapamondParlamentul polonez aprobă o lege controversată, denunţată de judecători şi UE

Dieta (camera inferioară poloneză), dominată de conservatorii naţionalişti, a aprobat joi controversata lege...201

25 ian 00:00MapamondProgramul nuclear iranian: Ţările semnatare vor avea o reuniune de conciliere cu Iranul în februarie

Ţările semnatare ale acordului din 2015 asupra programului nuclear iranian au convenit asupra organizării unei...181

25 ian 00:00MapamondBulgaria a demascat alţi doi spioni ruşi

Bulgaria intenţionează să-l convoace pe ambasadorul Rusiei la Sofia după ce a acuzat de spionaj doi diplomaţi...210

25 ian 00:00MapamondProcesul de aderare a Turciei la UE trebuie să continue, susţine raportorul Parlamentului European

Turcia ar trebui să rămână pe calea aderării la Uniunea Europeană (UE), a declarat vineri, la Istanbul, noul...187

25 ian 00:00MapamondPortughezul Joao Vale de Almeida va fi primul ambasador al UE în Regatul Unit după Brexit

Uniunea Europeană a numit vineri un prim ambasador în Regatul Unit, care îşi va prelua funcţia începând cu 1...182

25 ian 00:00MapamondŞase persoane au fost ucise cu focuri de armă într-un oraş din Germania

Şase persoane au fost ucise cu focuri de armă în Rot am See, un mic oraş din sudul Germaniei, şi presupusul...195

25 ian 00:00MapamondChina - coronavirus: Bilanţul se ridică la 25 de morţi şi 830 de cazuri

China a ridicat vineri la 25 de morţi şi 830 de cazuri bilanţul epidemiei provocate de un nou coronavirus, a informat...172

25 ian 00:00MapamondBelgia: 23 de migranţi descoperţi într-un camion frigorific la Zeebrugge

Douăzeci şi trei de migranţi, care spun că sunt originari din Eritreea şi că încercau să ajungă în Marea...179

25 ian 00:00MapamondUtilizarea WhatsApp, nerecomandabilă responsabililor ONU din motive de securitate

Responsabilii Naţiunilor Unite nu mai trebuie să comunice prin WhatsApp din motive de securitate, a declarat joi un...194

Sănătate
23 ian 07:25SănătateDupă ce a blocat timp de doi ani legea, PSD cere acum vaccinare obligatorie: „Este o necesitate și o urgență”

Legea care prevede obligativitatea vaccinării este blocată de mai bine de doi ani în comisiile parlamentare de la...392

23 ian 07:24SănătateO pacientă le-a luat foc pe masă, dar Ministerul Sănătății dă avizul de funcționare Spitalului Floreasca

Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din București respectă normele de siguranță a pacientului, este concluzia...440

24 ian 00:00SănătateUnsprezece metode eficiente prin care poti tine gripa la distanta

Temperaturile scazute si virusurile gripale iti pun sanatatea in pericol, iar daca vrei sa previi gripa fara sa iti faci...406

24 ian 00:00SănătateCum trebuie gestionate fracturile osoase la vârstnici

Pentru vârstnici, accidentele soldate cu oase fracturate reprezintă o adevărată provocare. În timp ce pentru copii...359

24 ian 16:57SănătateApa minerală: Beneficii și contraindicații

Apa minerală, carbogazoasă sau plată, provine din izvoare de mare adâncime și are o compoziție chimică deosebit...418

24 ian 00:00SănătateBeneficiile antistres ale unui acvariu cu pești

Dacă te gândești să îți iei un acvariu cu pești în casă, atunci te poți aștepta la mai mult decât la un...339

23 ian 00:00SănătateNouă plante care purifică aerul din casă

Unele specii de plante, cum ar fi iedera sau crizantema, îmbunătățesc calitatea aerului prin absorbția anumitor...522

23 ian 07:18SănătateȘcolile și grădinițele din Constanța au primit dezinfectanți și covorașe pentru prevenirea gripei

Școlile și grădinițele din Constanța au primit dezinfectanți și covorașe pentru prevenirea gripei. Cadrele...370

23 ian 00:00SănătateCoronavirusului din China: Seamănă foarte mult cu gripa, iar medicii spun că, dacă vor exista cazuri în România, bolnavii pot fi tratați în țară

Boala provocată de noul coronavirus care a ucis 9 oameni în China se aseamănă foarte mult cu gripa, principalele...446

22 ian 00:00SănătateAmeliorarea prognosticului în melanomul malign

Melanomul malign reprezintă o formă de cancer dezvoltat în țesuturile pigmentate, precum piele, ochi, intestine,...467