REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

VIDEO. Florin Spătaru, director în cadrul Şantierului Naval Mangalia: Nu aducem străini la Şantierul Damen

VIDEO. Florin Spătaru, director în cadrul Şantierului Naval Mangalia: Nu aducem străini la Şantierul Damen

Replica API 25 aprilie 2019 | 00:31 1904

Șantierul Naval Damen își propune să se dezvolte în ceea ce privește construirea navelor prototip, fie de croazieră, off shore sau RO-RO, de complexitate ridicată. Pentru atingerea acestui scop, reprezentanții firmei au în plan ca în următoarea perioadă să mai angajeze undeva la 1000 de oameni. Un aspect asupra căruia directorul de Resurse Umane, Florin Spătaru, directorul de Resurse Umane în cadrul Damen Mangalia, a insistat în cadrul întâlnirii cu presa avută miercuri, 24 miercuri a.c., a fost faptul că forța de muncă va fi căutată în țară, în zonă, în rândul tinerilor absolvenți sau a celor care doresc să se reprofileze. „Nu avem de gând să aducem vietnamezi, pakistanezi sau alte naționalități”, a subliniat reprezentantul Șantierului Naval Damen.

VIDEO:

Reprezentanții Șantierului Naval Damen Mangalia și-au propus să fie „mândria industriei navale românești”. „Așa a fost proiectat, și sperăm să îl ducem la acest nivel în cel mai scurt timp”, a subliniat directorul de Resurse Umane, Florin Spătaru. În consecință, a fost pus pe hârtie un plan investițional consistent, care să aducă șantierul de la malul Mării Negre în atenția tuturor potențialilor clienți de nave prototip. Deja există la Mangalia proiecte, aflate în ultima fază de securizare a trei proiecte, pentru realizarea a trei tipuri de nave: una de croazieră pentru un client din Norvegia, una de off shore, pentru foraj marin la mare adâncime, pentru un client din Africa de Sud etc.

„Preluarea acestui șantier a presupus o modificare substanțială de structură, inclusiv a operațiunilor grupului Damen, prin înființarea unei divizii specializate pentru acest șantier, Divizia de Cruise, Ro-PAX și Off Shore. Practic, obiectivul și strategia de dezvoltare a societății se axează pe construcția de nave de croaziară, nave de tip RO-RO și pe structuri de tip off shore. De asemenea, în cadrul societății, avem o divizie de reparații, care și-a reluat activitatea după aproximativ zece ani de întrerupere, încă din 2017 și continuăm cu succes, asigurând partenerilor noștri tradiționali servicii de reparații, atât partenerilor greci cât și clienților pe care grupul Damen îi are în acest sector”, a arătat directorul Florin Spătaru.

Dar dincolo de investițiile în retehnologizare, există interes pentru atragerea și asigurarea forței de muncă. „Dacă la sfârșitul lunii iulie aveam cam 1700 de angajați, am reușit să depășim 1900, fără să facem foarte mari eforturi și fără să avem o campanie agresivă de recrutare, dar numele Damen și încrederea pe care sperăm că noi, conducerea Damen dar și conducerea operativă, am reușit să o creăm în rândul comunității, astfel încăt o bună parte din foștii angajați să revină în societate. Noi spunem că este un semnal pozitiv.

În toată perioada aceasta, am reînnodat relațiile cu sectorul educațional, am semnat parteneriate cu mare parte din liceele din zonă, pentru formarea acestor tineri sprijinirea școlilor profesionale; am reușit în șase luni să autorizăm și centrul nostru de formare, astfel încât persoanele adulte care au terminat școala să poată să se recalifice în cadrul societății nostre. Sunt emise certificate de calificare care sunt sub umbrela Ministerului Educației”, a arătat Florin Spătaru.

„Aceasta este strategia noastră de dezvoltare: atragerea tinerilor și a celor care au lucrat în Mangalia și își doresc să revină, asfel încât să li se asigure oportunitatea dezvoltării unei cariere, să rămână aproape de familie, să le asigurăm un grad de confort în cadrul organizației, corespunzător standardelor de la nivelul construcțiilor navale”, a mai subliniat acesta.

„Deși în alte ramuri se vorbește tot mai multe de aducerea de muncitori de peste hotare, din state mai puțin dezvoltate, reprezentantul Damen Mangalia a subliniat că la șantierul de la malul mării nu se mai pune problema astfel.

Deși șantierul din Mangalia are o experiență cu forța de muncă vietnameză, practic la Mangalia au venit primii vietnamezi care au lucrat în România, noi zicem că am găsit destule posibilități de a atrage forța de muncă românească. Nu avem în obiectiv să mergem să recrutăm străini, fie ei vietnamezi, pakistanezi sau alte naționalități, ci realitatea arată că într-o perioadă de șapte – opt luni de zile noi am reușit să angajăm peste 300 de oameni, din zonă.

Intenția noastră este ca în acest an să avem o cifră de recrutare de aproximativ 500 de persoane, urmând ca în perioada imediat următoare, pe măsură ce începem proiectele, să ajungem la 1000 de persoane angajate. Muncitori, personal tehnic, ingineri, tineri absolvenți, pentru că este momentul să punem baza sustenabilității acestei organizații pe termen lung.

Tinerii vor veni doar dacă vor găsi un mediu de lucru propice, dacă vor avea posibilitatea dezvoltării unei cariere. Putem oferi aceste planuri de dezvoltare a carierei în cadrul Damen fără nicio problemă, suntem răspândiți în toată lumea”, a arătat directorul de Resurse Umane.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
...SUBAPRECIATI ADEVARATA FORTA DE MUNCA,VA BAZATI CHIAR PE CINE NU TREBUIE...APLECATI URECHEA LA CEI CE AU MINTIT SI MINT IN CONTINUARE ADICA VA PLAC PUPINCURISTII SI POLITICA SCLAVAGISMULUI MODERN IMPLEMENTAT CU MULT TIMP IN URMA DE ACEIASI OAMENI SI CU ACORDUL UNOR LIDERI DE SINDICAT CE SAU VINDUT SI AU TRADAT MUNCITORII PE CARE AR TREBUI SA-I ASCULTE SI SA-I REPREZINTE...MULTE DE DISCUTAT LA MASA ROTUNDA NU LA CIRCIUMA!...
4
0
??? ce vor si ce urmeaza,corvetele s-au dus pulii de suflet,noii angajati sunt mai prosti decat gardul si mai curve decat pisicile,forta de munca calificata trimisa in rusia si in israel
1
0
in santier nu muncesc nu mai ingineri,,,trebue sa plateasca muncitori cum trebue ,,
2
1
Da-ti salarii mai bune la inginerii care au stat la santier si nu mai angajati altii cu salarii duble, ca vor pleca din cei vechi si iar pierdeti oameni cu experienta.
5
1
Nu stiu cine mai pune botu la spusele marelui moldovean de galati... lumea pleaca in continuare din santier, salarii de mizerie, nimic le lucru, niciun viitor. Nu le pasa, oricum se va munci cu firme subcontractoare din olanda, asaca...
4
0
"Santierul mare " ca acoperire si dedesubt " firme si firmulite ", ca de obicei " spalare de bani "....
5
0
Oamenii au lucrat acolo de nevoie si cand au fost dati afara ca niste bidoane goale in principiu pentru ca nu erau pupincuristi,nu au mai gasit de lucru in oras si multi au plecat . Cei ramasi nu au incredere in sefimea santierului,deoarece niciodata nu au fost motive de asa ceva si sigur nu sunt nici azi. Asadar,nu increderea ci nevoia de supravietuire mai poate aduce pe cineva acolo,in tocatorul de suflete si destine. Lozinci goale deja provoaca alergii,lumea este satula de ele.
6
0
pana nu scapati de griguta burlacu ionescu dyp si toti care umbla la facturi si duc din bani la buc nu o sa vie calificati
2
0
Schimbati -l pe buca dorin o sa duca si firma asta in faliment a mai facut-o,pe santierul de la cernavoda este o adevarata sclavie Subcontractorii folosesc munca la negru ioan cosita si cheles dragomir
1
0
Maistrii si directorii cu doi i tata, se vede ca esti cu pensula
1
0
Am toti angajati din MAPN cararo le dau banii cu camata dau si celor de la DAMEN Dau banii cu camata 30% in Mangalia si prin prejurimii si vand droguri de toate categoriile
0
0
Adevarat! Acum sunt 1900, dar de anul trecut au plecat vreo 400, calificati. Astia noi angajati n-au vazut o nava decat in poze. In mod inexplicabil, sunt mai multi sefi decat necesarul fortei de munca si a lucrarilor prezente. Acest lucru este o premiera mondiala...Salariul oferit, este departe de a atrage specialisti pentru proiectele propuse. Momentan totul este un vis frumos!
10
0
Schimbati toti maistri si directori spagari altfel nu mai vine nimeni sa se angajeze..
8
0
eu jenica pavel mare ctc ist la snc imi bat joc de oameni cum vreau eu pentru ca sunt nesimtit si mare sef
1
0
Domnul Director va doresc multa rabdare deoarece nu cred ca realizati cate grade de rudenie sunt in santier fara a avea vreo legatura cu santierul iar mai rau se promoveaza unii pe altii de parca ar face concurs eu consider ca se poate lucra si cu jumatate din personalul prezent
9
0
Salarii normale pentru ingineri cand Sunteti penibili
7
1
Bravo d-ule director sa nu aduceti e destula forta de munca in tara noastra SNC C-TA este vai mama lor cu forta lor de munca adusa de afara de BOSANCEANU si camarila lui
7
0
Cautati pe net : Damen Shipyards Group has posted a net loss of 17 million euro for 2018.
11
0
Salarii mari si vin singuri
17
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920