REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

VIDEO. Românul care înoată de la Sulina la Istanbul, a ajuns în Constanța

VIDEO. Românul care înoată de la Sulina la Istanbul, a ajuns în Constanța

Replica API 15 septembrie 2018 | 21:57 575

Iancu Avram, românul care s-a încumetat să lupte cu apele înghețate ale Canalului Mânecii, care a traversat Lacul Snagov fără costum de protecție și a realizat un maraton acvatic pe Dunăre, are o nouă provocare: vrea să traverseze înot Marea Neagră, de la Sulina la Istanbul. Înotătorul a plecat din Sulina pe 2 septembrie a.c., joi a trecut de poligonul militar și de zona Vadu, iar vineri, 14 septembrie a.c. va ajunge în Constanța. El și-a propus ca în 45 de zile să parcurgă, înot, aproximativ 630 de kilometri și să ajungă la Istanbul undeva pe la jumătatea lunii octombrie.

„Noi, cei vii, trebuie să ducem povestea mai departe. Noi avem obligația de a scrie povești de care copiii și nepoții noștri să fie mândri. Eu nu scriu poveștile cu stiloul, ci cu brațele. Braț după braț, până la capăt! Înotăm și marea! Nici chiar poveștile nu pot fi transpuse în realitate fără ca ele să fie susținute”, mărturisește Iancu Avram, un român curajos, pasionat de sport și pus pe fapte mărețe.

În vârstă de 42 de ani, căsătorit și tată a trei fetițe, Iancu Avram este bibliotecar la Biblioteca Municipală Petroșani. Face sport de la 10 ani și de-a lungul timpului a reușit mai multe performanțe, în diverse ramuri sportive, în karate Kyokushin, în triatlon. Este primul român care s-a încumetat să lupte cu apele “îngheţate” ale Canalului Mânecii, înotând fără întrerupere 12 h şi 25 de minute, aproximativ 40 de kilometri. De asemenea, este primul român care a traversat Lacul Snagov, fără costum de protecție, în 7 h 54 minute, dar și cel care a realizat un maraton acvatic pe Dunăre, în lungime de 45 de kilometri, între Gropeni-Brăila Galați. În august 2016 a terminat traversarea înot a Canalului Mânecii, fără costum de neopren, sub directa aprobare, supraveghere a Channel Swimming Association, după o luptă infernală; 62 de km parcurși în 17 ore și 54 minute. De asemenea, a parcurs întregul curs al Dunării, de la izvoare la vărsare, 2860 km, în premieră mondială fără costum de neopren, în 89 de zile, în perioada 20 iunie – 16 septembrie 2017.

În prezent, și-a propus o nouă performanță: să străbată Marea Neagră înot, de la Sulina la Istanbul, în 45 de zile. A plecat de la Sulina pe 2 septembrie a.c., zilele trecute a trecut de Vadu, iar vineri, 14 septembrie a.c., a ajuns la Constanța.

De ce o face? „Doresc ca de unde s-a terminat o poveste să începem o alta, pentru a reaminti românilor deznădăjduiți și pentru a arăta lumii întregi că ADN-ul românesc este puternic. Marele Jules Verne a murit! Iar Pilotul de pe Dunăre rămâne în fața unei bariere de netrecut, la gurile de vărsare ale Dunării în Marea cea Neagră”, spune înotătorul.

Pe pagina sa de Facebook, Avram Iancu, dar și pe blogul său, bărbatul povestește experiențele de zi cu zi, de cum s-a întâlnit cu delfinii sau cum sunt începe ziua de la 4,00 dimineața, pentru a câștiga cât mai mult timp și a parcurge cât mai mult din traseu.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
avrame ..sa nu crezi ca marea neagra e canalul manecii sau dunarea care curge la vale
2
5
Bai avorton cu veleitati de moderator al discutiilor virtuale din cauza voastra a celor ca voi antrenati in disimularea realitatii mai du te in plm tu si democratia reprezentativa care te a sclavagit de cand ai deschis ochii daca i ai deschis.ca te simt un bou care te ai ofensat ca Dacian si Uniunea Soros pt Romania adica Usr alaturi de psd pnl si restul de incompetenti anti romani sunt aceiasi mizerie aia e accepta.nu mai halim reprezentativa cum plm sa ma reprezinte pe mine un Moga sau un alt spion? Imbracat in haine de civil ?de acum democratie participativa
4
5
Bai prostilor care confundati comentariile cu chatul. Aici nu e despre voi si parerile si frustrarile voastre, prostilor. Aici e despre ceva interesant de spus si comentat la obiect, idiotilor. Duceti-va si certati-va cu soacra, cretinilor. Omul asta chiar face ceva. In timpul asta, voi duceti-va si cacati-va.
5
7
PRIMULUI ROMAN CARE A GRESIT DIRECTIA CURSA INITIALA FIIND SPRE OCCIDENT.Dorind sa scape cat mai rpd de ciuma red si restu de toti la fel inclusiv Dacian Usr Livake etc sportivul a parcurs traseul invers din cauza curentilor ce au strabatut Marea Neagra in ultima perioda si ajungand tot in Romania a decis sa nu mai participe fara GPS,in felul acesta situatii ca reintoarcerea la regimul comunist unde meritele nu sunt rasplatite si unde nu esti premiat substantial pt asa ceva,vor putea fi usor evitate! Ai gresit drumu' frate !
6
4
Bahhhh DUOMNU comentator de kkt....tu nicu pe jos nu faci km astia. Stai si comentezi ca prostu
4
5
Bravo, domnule Iancu Avram! Sa fii sanatos pe cat esti de curajos.
12
3
Baldabac,baldabac. Duomnu' avram iancu ce ati castigat cu balaceala? -o mandrete de reumatism
6
19

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920