REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.2° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
12.2° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

VIDEO. Sat de lângă Albeşti, la un pas să fie LUAT de VIITURĂ

VIDEO. Sat de lângă Albeşti, la un pas să fie LUAT de VIITURĂ

Replica API 15 iunie 2020 | 00:42 11415

Situație incredibilă în județul Constanța. Satul Vârtop din comuna constănțeană Albești a fost inundat în urma unei viituri, însă pompierii nu au intervenit pentru că nu au avut... sesizări. George Niculescu, prefectul județului Constanța, a convocat duminică, 14 iunie, Comitetul pentru Situații de Urgență, pentru a acționa cât mai eficient "în cazul în care situația o cere".

În cadrul unei filmări realizate în județul Constanța, se poate observa cum apele s-au revărsat în satul Vârtop, din comuna Albești.

Toată țara se află sub un cod portocaliu de vreme instabilă, iar județul Constanța nu a fost ocolit. Vineri, a fost convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, la care au participat reprezentanții tuturor instituțiilor importante la nivel județean.

"Ne-am asigurat că în toate localitățile aflate sub codul de vreme severă va fi asigurată o permanență, iar oamenii vor comunica eficient cu autoritățile, în special cu ISU „Dobrogea” Constanța.", a precizat prefectul Constanței, George Niculescu.

"Efectele ploilor se văd cu ochiul liber"

Filmarea în care apare o mașină luată de ape, iar alta în timp ce este inundată de viitură, a fost distribuită și de Bogdan Bola, directorul ABADL, care a transmis în mediul online că ISU "Dobrogea" a fost înștiințat cu privire la această situație. "Viitură în sat Vârtop, comuna Albești, din județul Constanța. Filmarea este preluată din online, însă efectele ploilor - între 50-80 de litri pe m² - se văd cu ochiul liber. Viteza vântului este de asemenea mare - 70-80 km/oră.", a scris Bogdan Bola.

"Nu avem solicitare prin 112. Nu intervenim"

În ciuda acestor asigurări, în mod surprinzător, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dobrogea" au afirmat că nu intervin în comuna Albești, întrucât nu au nicio sesizare în acest sens, deși imaginile sunt grăitoare. "Referitor la imaginile de la Albești, facem precizarea că nu avem solicitare prin 112. Nu intervenim", au precizat reprezentanții ISU Dobrogea. Avertizarea „cod portocaliu” a fost valabilă până luni, 15 iunie, la ora 03:00. Codul galben de vreme instabilă se va menține până luni, la ora 10:00.

Sorin HULUBEI

S.H.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
balta are peste si pestoaice?
1
1
daca taranii din virtop si.au facut sat in piriu,asa le trebuie!aveti piscina gratis,mirlandezilor!
1
5
toate sezlongurile de pe plaja !
16
0
RAJA este la datorie.
3
11

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272