REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Vrabie ţinteşte şefia Consiliului Judeţean

Vrabie ţinteşte şefia Consiliului Judeţean

Replica API 7 ianuarie 2015 | 11:04 267

Valentin Vrabie

Anul 2015 porneşte cu previziunile unor noi măceluri politice pe scena politică din Constanţa, pentru că vorbim de anul în care, cel puţin teoretic, partidele trebuie să-şi desemneze candidaţii atât pentru Primăria Constanţa, cât şi pentru Consiliul Judeţean.

PSD îşi menţine, în mare parte, efectivul de cadre şi lucrurile sunt aproape previzibile în privinţa partidului aflat la guvernare şi care este reprezentat la nivel local de un Cristinel Dragomir la şefia CJC împuternicit aproape la infinit cu atribuţiile şefului instituţiei. În privinţa candidatului pentru Primărie, scenariile actuale oscilează între acelaşi Radu Mazăre sau, dacă nu, Decebal Făgădău ar fi soluţia sau, de ce nu, vreun candidat surpriză. În ceea ce priveşte noul PNL, se prefigurează, în cazul cursei pentru Primărie, o întrecere cu scântei între președintele PNL, Christian Gigi Chiru (via PDL) şi Robert Boroianu, ultimul susţinut, cel puţin momentan, de liderii locali ai vechiului PNL.

În privinţa cursei pentru CJC, vechiul PDL l-ar putea indica pe consilierul judeţean, George Măndilă, gălăgiosul de serviciu al opoziţiei locale din interiorul instituţiei. Vechiul PNL, potrivit surselor noastre din interiorul formaţiunii, nu se va mobiliza pentru CJC, întrucât „suntem prea slabi” şi, prin urmare, cel mai probabil, locul preşedintelui Nicuşor Constantinescu va fi ţintit tot de cineva din cadrul vechiului PDL.

Reprezentanţii PSD şi ai noului PNL vor trebui să ducă lupte şi cu un nume sonor al administraţiei locale, primarul de la Peştera, Valentin Vrabie. Pe cai mari de mai multă vreme, Vrabie s-a făcut remarcat prin demolarea a orice înseamnă criteriu politic. Localitatea „independentă” de mediul politic l-a votat pe Vrabie la ultimele alegeri în proporţie de 96%, pentru al doilea mandat. Succesele pe bandă ale lui Vrabie îi dau încredere şi acesta susţine că ele vor continua şi în 2015. De altfel, acesta anunţă că va candida la şefia CJC, considerându-se apt pentru funcţia în cauză.

„Anul acesta am pornit la drum cu gânduri și speranțe, este anul în care voi reuși să ajung la trei finanțări pentru trei proiecte importante. Este vorba de rețeaua de canalizare, de apă și aducțiune gaz. Sper să rezolvăm cu avizele, să obținem aprobarea și așa mai departe. (...) Orice om își dorește mai mult, dacă simte că poate. Cu greutăți, cu piedici, după șase ani de mandat de primar, am reușit să ridic comuna Peștera, ca model în județ. Consider că sunt experimentat, pregătit. Nu am nici vârsta să fiu prea tânăr să nu știu sau prea bătrân să fac prostii. Ca primar, sunt un garant al investițiilor și (în cazul în care ar câștiga șefia CJC – n.r.) voi aduce finanțări, necesare pentru locuri de muncă în județul Constanța, care acum este în moarte clinică!”, a spus Vrabie, pentru Replica.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108