REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Xanax şi alte medicamente periculoase, vândute pe internet!

Xanax şi alte medicamente periculoase, vândute pe internet!

Replica API 26 ianuarie 2018 | 00:00 717

Şi la Constanţa se vindeau în buricul târgului

Şi la Constanţa se vindeau în buricul târgului

Medicamentele precum Xanax, Dormicum, Ultracod, Zolpidem se prescriu de către medic în urma unui control amănunțit. În caz contrar, efectele pot fi devastatoare. Însă, acest aspect nu i-a împiedicat pe niște indivizi să ”pună” de niște farmacii online și să se apuce să vândă. În plus, ei susțineau că este și un medic în echipă, tocmai pentru a le căpăta încrederea clienților. Cât despre procurarea acestor droguri, ei colaborau cu farmaciști reali. Precizăm că și la Constanța se vindea Xanax în buricul târgului, grupul infracțional fiind destructurat de procurorii DIICOT de la malul mării. Însă, și în speța de față există posibiltatea ca printre clienți să se numere și locuitori de la malul mării, având în vedere că tranzacțiile se efectuau online. Însă, cei mai mulți cumpărători sunt din străinătate.

Procurorii DIICOT Cluj împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul DCCO din Poliția Română au efectuat, la data de 25.01.2018, un număr de 47 de percheziții domiciliare pe raza judeţelor Cluj, Neamţ şi Bistriţa-Năsăud, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi de mare risc.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2012-2017, la nivelul municipiului Cluj-Napoca s-a constituit un grup infracţional organizat, care a avut ca principal scop săvârşirea infracţiunilor de trafic intern şi internaţional de droguri de risc şi de mare risc, respectiv medicamente aflate sub control naţional conform Legii nr.339/2005 (Codeină, Xanax, Dormicum, Ultracod, Zolpidem, Diazepam, Bromazepam, Alprazolam, Midazolam, etc.), urmărind prin aceasta obţinerea unor sume foarte mari de bani.

Sumele de bani astfel obţinute au fost reciclate prin intermediul mai multor societăţi comerciale, pentru a se ascunde adevărata provenienţă a acestora şi a se crea aparenţa legalităţii, existând astfel indiciile săvârşirii infracţiunii de spălare de bani. În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat că membrii grupării infracţionale, organizată pe mai multe paliere, au intrat în posesia unor medicamente suspuse controlului special prin intermediul unor farmacii din județele Cluj și Bistrița, cu complicitatea unor farmaciști utilizând reţete falsificate, precum şi alte metode.

Ulterior, membrii grupării infracţionale au preluat comenzi de la clienţi în sistem on-line (site-uri de farmacii online) printr-un ”call-center” ce funcționa în județul Cluj. În modul de operare se reţine faptul că membrii grupării simulau efectuarea unor controale medicale, întârindu-le convingerea clienţilor că au fost consultaţi de către un medic real, astfel aceştia lansând comanda de produse.

Pentru onorarea comenzii, era necesar ca acel client să achite în avans contravaloarea medicamentelor şi a comisioanelor de curierat, prin intermediul unor servicii financiare de transfer de bani sau în monedă Bitcoin. Ulterior efectuării plăţii, unii membrii ai grupării se deplasau la oficii de transfer şi ridicau sumele de bani, iar alţi membri expediau comanda de produse medicale (în principal în SUA), prin intermediul oficiilor poştale, sub forma de scrisori poştale (pentru a disimula că în fapt se expediau produse farmaceutice în mod ilegal).

Sumele de bani, de obicei euro sau USD au fost colectaţi şi depuşi în diferite conturi aparţinând unor societăţi comerciale cu sediul în ţară şi străinătate, prin intermediul cărora, printr-un circuit complex, se realiza disimularea adevăratei naturi a provenienţei sumelor de bani, în scopul reintroducerii în circuitul economic ca venituri dobândite aparent legal.

S-a reţinut că, prin circuitul infracţional, membrii grup infracţional organizat au obținut aproximativ 55.000.000 de lei. Investigațiile pentru destructurarea grupării au fost desfășurate cu sprijinul autorităților americane DEA (Drug Enforcement Administration) – S.U.A, prin intermediul unor comisii rogatorii internaționale.

Xanax la vânzare și în buricul Constanței!

Menționăm și faptul că procurorii DIICOT Constanța împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Constanța și SCCO - Porturi Maritime Constanța au efectuat, la data de 11.04.2017, un număr de 20 de percheziţii domiciliare pe raza municipiului Constanţa, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea a trei grupuri infracţionale organizate specializate în săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc și deținere de droguri de risc în mod ilicit pentru consum propriu, precum și efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2015, pe raza judeţului Constanţa, trei grupuri de persoane, organizate pe baza relaţiilor generate de interese financiare şi de rudenie, ori convieţuire, au creat rețele de distribuție a substanțelor cu proprietăți psihoactive (etnobotanice) și a drogurilor de risc (canabis) către numeroase persoane, în special tineri. Cu ocazia percheziţilor, au fost identificate şi ridicate o cultură indoor de canabis, droguri de risc (canabis, Xanax), aproximativ 1300 gr substanță vegetală susceptibilă a avea proprietăți psihoactive, dispozitive de preparare, porționare și ambalare a dozelor de droguri, precum şi sume de bani în valoare totală de peste 75.600 lei.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
moarte tiganilor!!!
0
0
Fa plangere si informeaza de lucrurile pe care le sti de acolo din Mangalia la institutiile din Bucuresti. Aici e coruptia atat de mare incat poate te ridica pe tine. Poti sa o trimiti anonima caci institutiile iau in cercetare si anonimele. Trimite la BCCO Bucuresti, la DIICOT Bucuresti, la DNA Bucuresti ca sa le spui de nepasarea politistilor de aici. Apoi asteapta rezultatul. S-ar putea sa ai surprize. Eventual trimite-le si niste filmari cu telefonul pe un CD. Totul in Ro, si in justitie mai ales se bazeaza pe dovezi.
2
0
Sa vina Politia BCCO si DIICOT la Mangalia! E jale cati dealeri sunt in Acest oras. Dealerii principali ai Mangaliei: unu zis Verde , fratii Lepadatu Marian si Lepadatu Vio zisi fratii Gibonu Jepat , neamu lu Flori Buruiana Manka , Rufat , Cristi Muia , Florin Ragabeja , Pepino , Vapor , Posmag Alexandru , Symon Mocanu , Adi Grasu , fratii Martonfi Andrei si Martonfi Alex , Copilu ala de pe fb Jonas Niky , tiganii de pe str. Sirenei Albatros si multi altii!!!
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108