REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
17.1° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Zaharova: România, care cere restituirea tezaurului, vrea să-şi rezolve problemele economice pe seama Rusiei

Zaharova: România, care cere restituirea tezaurului, vrea să-şi rezolve problemele economice pe seama Rusiei

Victor ROTARU 15 martie 2024 | 09:34 924

România, care cere să i se restituie tezaurul, vrea să-şi rezolve problemele economice pe seama Rusiei, a scris purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, pe Telegram, a informat joi dzen.ru, care citează mai multe media ruse, printre care RIA Novosti.

Zaharova: Romania, care cere restituirea tezaurului, vrea sa-si rezolve problemele economice pe seama RusieiMaria Zaharova

România încearcă să pună pe umerii Rusiei "datoriile sale fantomă" vechi de un secol, ca să amelioreze starea dezastruoasă a economiei sale naţionale, a adăugat Zaharova.

Ea a susţinut că datoriile României faţă de Rusia şi Uniunea Sovietică depăşesc, "potrivit calculelor experţilor", de 20-25 de ori valoarea întregului tezaur românesc ce fusese predat Rusiei spre păstrare în anii 1916-1917.

Potrivit Komsomolskaia Pravda, care o citează pe Maria Zaharova, în 1949, Moscova "i-a iertat României aproape toată datoria sa pentru distrugerile provocate în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial".

Publicaţia rusă mai scrie că în 2022 România a cerut Rusiei plata a 4 miliarde de euro în contul tezaurului său.

Parlamentarii europeni au cerut joi dimineaţă la unison, în cadrul unei dezbateri emoţionale din plenul Parlamentului European, la Strasbourg, ca Rusia să returneze integral tezaurul României şi ca executivul UE şi alte instituţii europene abilitate să facă tot posibilul pentru a sprijini acest demers.

Dezbaterea, la care au participat în majoritate covârşitoare eurodeputaţi români, a reprezentat prima punere pe tapet în Parlamentul European a chestiunii tezaurului României însuşit ilegal de Rusia, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Chiar daca am primi maine bani in locul tezaurului,banii nu valoreaza cat valoareza tezaurul.Valoarea tezaurului Romaniei este foarte mare la ora actuala.Nu cred ca ne vor da ceva inapoi.Daca pana azi nu ne-au dat nimic si tot se eschiveaza. Putin spune ciuciu ca nu exista niciun tezaur ,nu se gasete nimic in Rusia.Matracuca asta spune altceva ca nu ne da tezaurul ca avem datorii depeste 20-25 de ori mai mari la ei.Astia nu ne da nimic decat daca vor fi incoltiti din toate partile de toti. UE sa le ia ei toti banii la rusi in bancile lor.Mult mai multe si mult mai dure masuri impotriva Rusiei.Dupa 12 pachete de masuri rusii se gudura ca niste caini si spun ca nu i-a afectat cu nimic masurile UE.
0
0
Coarda asta imputita si betiva a uitat sa mentioneze ca jegul ala al ei de tara ne-a adus comunismul. Toti banii din lume n-ar compensa pierderile suferite.
6
4
daca il cereau maghiarii probabil il restituiau.tu ii injuri de mama pe rusi si vrei sa se poarte frumos cu tine
3
3
Inainte sa declari ca Romania vrea sa iashi rezolve problemele economice pe seama Rusiei tovarasha Zaharova,raspunde la intrebare: are Romania tezaurul despre care vorbeshte si pe care il cere Rusiei in Rusia sau nu ?,asta este problema restul sunt declaratzii politice,ori politicul este una,iar economicul este altceva.
5
3
Ce bine arată rusoaica
5
5

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108