REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

ZAIF nu mai SCAPĂ de PROBLEME! Se cere ANULAREA autorizației pentru blocul din Tomis Plus

ZAIF nu mai SCAPĂ de PROBLEME! Se cere ANULAREA autorizației pentru blocul din Tomis Plus

Replica API 8 aprilie 2021 | 23:21 3131

Locuitorii de pe strada Napoli 29, din cartierul Tomis Plus, s-au trezit, la finele lunii octombrie, că în imediata apropiere a blocurilor în care locuiesc se fac pregătiri pentru fundaţia unui imobil. Nu înţeleg cum investitorul, care a devenit proprietarul terenului în iulie 2020, a obţinut undă verde pentru construcţie, în condiţiile în care aceasta nu îndeplineşte criteriile în materie de urbanism. După ce au obținut suspendarea autorizației emisă de Făgădău, locuitorii de pe strada Napoli au chemat, din nou, la bară, pe 6 aprilie, primăria și firma constructoare, SC Management Administration Services SRL, deținută de Daniel Zaif, pentru a obține și anularea documentului.

Locuitorii de pe strada Napoli 29, din cartierul Tomis Plus și-au unit forțele și au mers în instanță pentru a bloca proiectul afaceristului Daniel Zaif.

N-ar fi singurul proiect care nu respectă legea. În ultimii ani, fosta administrație locală a dat undă verde unor construcții în Constanța, fără respectarea reglementării, cel puțin estetice, legată de înălțimea imobilelor și spațiul dintre acestea, generând un haos urbanistic în întreaga zonă. Au fost aprobate în Consiliul Local PUZ-uri mai mult sau mai puțin ilegale, au fost emise autorizații de construire în aceeași măsură, fapt pentru care multe dintre acestea au fost suspendate sau anulate.

Pe 2 februarie, Tribunalul Constanța a decis suspendarea autorizației de construire. Decizia confirmă ceea ce oamenii, dar și edilul Constanței, Vergil Chițac, au declarat, cu privire la acest proiect: nu respectă legea. Acum, oamenii cer, într-un alt proces, anularea autorizația de construire. Dacă va fi admisă, atunci Daniel Zaif își ia adio de la proiect.

Reamintim că autorizaţia de construire pentru blocul în regim P-4E şi parcare la subsol a fost eliberată pe 13 februarie 2020, pentru proprietarul de atunci al terenului de 300 mp, Gelil Sibelgean, iar pe 30 octombrie investitorul a început lucrările pe strada Bratislava din Tomis Plus Constanța. Acest bloc ia soarele la propriu blocului situat pe strada Napoli nr 29, ceea ce a stârnit revolta locatarilor, care spun că structura de rezistenţă a blocurilor din jur va fi afectată. Nu se respectă cei 5 metri de la gardul blocului vecin, de fapt nu se respectă cei 5 metri de la cele 3 blocuri unde se încadrează petecul de pământ. Nu a fost în dezbatere publică proiectul, nimeni nu a ştiut că se va construi un bloc. Oamenii se tem că rezistenţa celor 3 blocuri va fi afectată.

VIDEO:

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai si oile se cresc tot asa , teasta n teasta!!
2
1
Zaif este un om rau, lacom si pus pe rele.
5
1
ar trebui verificata si autorizatia de construire emisa pentru un bloc de 6 etaje pe str. Panait Mosoiu nr.2, zona numai de case
7
0
Daca sar lua la verificat toate autorizatiile de constructie date de administratia Mazare urmata de Fagadau cred ca sar gasi niste"minuni"la care Constanteni nici nu se gandesc.
9
1
No comment. Alt parvenit.
8
0
ala trebuie luat de cap si impuscat .aia care i au spaga pt astfel de mizerii .nici in Africa nu vezi asa cacat ,constructii aiurea fara nici o noima .orice cocalar cu cativa bani a costr cate ceva dupa capul lui ..uitatti va la Cluj ,BV,Oradea...nu ca la noi un balci balcanic si prafuit.
13
0
...cum sa primesti autorizatie pentru asa o hidosenie de bloc...suntem mai rau ca in Burkina Faso...
17
0
Asta a construit aiurea si in palazu,n-a respectata nici legea,nici macar autorizatia ,doar sa faca bani cat mai multi..Legile sunt prea blande,ar merita sa stea cativa ani la puscarie.
13
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108