REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Zanfir Iorguş, ACHITAT în dosarul de abuz în serviciu!

Zanfir Iorguş, ACHITAT în dosarul de abuz în serviciu!

Replica API 1 aprilie 2020 | 17:45 3143

Curtea de Apel a finalizat dosarul lui Zanfir Iorguş, cercetat pentru corupţie. Deşi, prima instanţă l-a condamnat la 3 ani cu suspendare, iată că magistraţii Curţii de Apel l-au achitat.

Reamintim că, potrivit rechizitoriului, în perioada decembrie 2006 - octombrie 2007, Zanfir Iorguş, în calitate de primar al municipiului Mangalia, în mai multe rânduri, nu a îndeplinit şi respectiv a îndeplinit în mod defectuos mai multe acte legate de atribuţiile de serviciu în ce priveşte organizarea procedurii de achiziţie publică conform pentru executarea obiectivului de investiţii "Obor de animale". Executarea lucrării nu avea aprobarea consiliului local, iar plăţile au fost făcute în mod nelegal, din fonduri publice, către SC Euro Coram SRL, pentru o lucrare în fapt neexecutată, prin care a prejudiciat bugetul local al municipiului Mangalia cu suma de 490.011,12 lei. La rândul său, viceprimarul Paul Botaş a condus comisia de evaluare a ofertelor şi a atribuit contractul pentru realizarea obiectivului de investiţii "Obor de animale", "în cadrul unei proceduri flagrant contrare prevederilor legale", către SC Euro Coram SRL, deşi oferta acesteia era neconformă. "Ulterior, în perioada 22 martie 2007 - 19 aprilie 2007, a efectuat mai multe plăţi nelegale din fonduri publice către societatea menţionată, pentru o lucrare în fapt neexecutată, participând astfel în mod direct şi nemijlocit la prejudicierea bugetului local cu suma de 490.011,12 lei", se arată în rechizitoriu.

Precizăm că prima instanţă i-a mai obligat pe cei doi la plata în solidar către municipalitatea din Magalia a sumei de 490.011,12 lei reprezentând despăgubiri civile, cu majorări de întârziere calculate până la data achitării integrale a debitului principal. În ambele cazuri, instanţa a dispus menţinerea sechestrului asiguratoriu instituit prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa. În cauză, s-a dispus luarea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra mai multor terenuri intravilane din localitatea Neptun, aparţinând inculpatului Iorguş Zanfir, până la concurenţa sumei, în vederea recuperării prejudiciului

Mirela PASCAL, L.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa le dea Dumnezeu sanatate si viata lunga Judecatorilor care au avut curajul sa spuna Nu abuzurilor DNA si si a dat verdictul achitarii ! Judecatoarea Iulia Cezara e unul sin pionii DNA de la Curtea se Apel Constanta !
0
0
nici n-a mancat, nici nu miroase. Nu, nu-i asa?
0
1
Foarte bine! E singurul care poate sa il de jos pe Radu Cristian.
5
4
OLEEEE. SA VZI ACUM LUPTA. MOROIANU ZBOARA, IORGU VINE SI TRAGE TARE!! CE MI PLACE!! RAZBOI TOTAL INTRE HOTI SI HOTI. MUIEEEE PSD, MUIE PNL, MUIE CACACISILOR DE LA USR!!! DAR VA FI FRUMOS.
5
0
Cel mai mare hot!!!Asta a lotizat curtea spitalului si a dat terenurile interlopilor.Huooooo
6
1
Este bine si asa. Daca se recupereaza prejudiciul,noi vom avea de castigat. Cand se va incasa suma sa fim anuntati si noi la rubrica ... MESAJ DE INTERES PUBLIC. Daca va candida in continuare va avea de unde plati.
2
2
Sa recapitulam:obor care nu exista, dar platit executantul;proces intentat cu cheltuieli catre avocati.Pagubita vistieria orasului in ambele cazuri.Prioritatile orasului sunt altele,nu orgolii pe masa judecatorilor.
4
2
Ro egal ultimile nulitati jeguri.dejectii.Achitat ptr abuz in serviciu iar altii la puscarie.Muie justitie ro
6
1
La cat a furat Iorgu merita impuscat nu pedeapsa cu inchisoare. Radu vrea sa il ajunga tare din urma in doar 8 ani nasol cu Corona asta da nu se lasa chiar si asa.
5
3
Psd a furat prin primari cel mai mult acolo fura prin primari de aceea nu vrea alegeri in 2 tururi la primari
5
2
Moroianu out. Iorgus va candida pt Psd mangalia. E singura sansa a psd sa puna mana pe ciolan
8
2
pai nu se intelege deloc din stirea voastra ca ar fi fost achitat.trebuia sa dati ce a hotarat curtea de apel nu instantele celelalte,Sau nu v-a lasat radu mamii
3
5
Gata,Moroianu o sa faca un pas in spate sa-l lase pe Iorgus sa candideze.Doamne fereste,diabolic este acest moldovean,si-ainsusit jumatate din Mangalia si este om liber.Tara corupta,justitie corupta,ne meritam soarta.
13
2
Muie cui te a cacat.
9
4
Sa ne faca iorgus fotografii cu oborul construit de el si acuzat pe nedrept ca sa vedem si noi pe ce s-au cheltuit banii si sa nu-l mai acuzam degeaba
10
2
Buna , cand am spus ca Justitiabilii , lucreaza mana in mana cu POLITICIENII , din politica si partide , facandule JOCUL si APARAND INTERESELE ACESTORA , ma-ti HUIDUIT , !!Uite REZULTATUL si nu este SINGURUL !!Cu banii FURATI de POLITICIENI din 1990 , pana in PREZENT , se puteau CONSTRUI 20 de SPITALE REGIONALE si 10 AUTOSTRAZI , de la EST la VEST si de la SUD la NORD !! RUSINEEEEEE sa va FIE !!
10
2
Pai ce te mai mira Traiasca justitia si pensiile speciale
12
2
am furat un miliard de euro;3 ani cu suspendare... am furat de foame o paine;CRIMINALULE 150 de ani cu executare.
19
4
Bravo Domnule deputat. Este momentul in care trebuie data o lectie celor care incearca sa foloseasca justitia in scop politic. Dreptate pana la capat!
6
12

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108