REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.4° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Zeci de copii ucraineni au revenit din Rusia. Unii spun că au trăit cu șobolani și gândaci

Zeci de copii ucraineni au revenit din Rusia. Unii spun că au trăit cu șobolani și gândaci

Victor ROTARU 10 aprilie 2023 | 00:00 875

31 de copii s-au reîntors la familiile lor din Ucraina în ultimele zile, în cadrul unei complexe operațiuni. Victimele susțin că au avut condiții groaznice în Rusia, potrivit Reuters.

Zeci de copii ucraineni au revenit din Rusia. Unii spun ca au trait cu sobolani si gandaci

Ucrainenii estimează că aproximativ 19.000 de copii au fost duși în Rusia de la începutul războiului și susțin că este vorba despre deportări și răpiri. Rușii resping acuzațile și spun că mutarea copiilor a fost făcută pentru a le asigura securitatea.

"Acum, cea de-a cincea misiune de salvare se apropie de finalizare. A fost specială în ceea ce privește numărul de copii pe care am reușit să îi readucem înapoi și, de asemenea, ca urmare a complexității sale", a declarat Mykola Kuleba, fondatorul organizației umanitare „Salvați Ucraina".

Grupul a ajutat rudele ucrainene ale copiilor cu materiale, transport și informații. Kuleba a mai spus că toți copiii care s-au întors în Ucraina prin intermediul Salvați Ucraina au povestit că nimeni din Rusia nu a încercat să le găsească părinții.

"Au fost copii care și-au schimbat locul de cinci ori în cinci luni, unii copii spun că au trăit cu șobolani și gândaci", a relatat Kuleba.

Trei copii care au revenit în Ucraina în urmă cu o lună au făcut acuzații grave. "Am fost tratați ca niște animale. Am fost închiși într-o clădire separată", a declarat Vitaly, un copil din regiunea Herson a cărui vârstă nu a fost precizată. El a adăugat că rușii i-au spus că părinții lor nu îi mai doreau.

Ministerul rus de Externe nu a comentat acuzațiile, potrivit antena3.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mi-as dori sa fii tu in locul copiilor alora dar nu inainte de a-ti umple eu gura cu kkt !!! Te-n gat de bolsevic !!!
3
0
Ar fi fost asa cum spuneti ca au trait un an in conditii groaznice acesti copii trebuiau acum sa fie niste umbre ceva gen pozele cu evreii din lagarele naziste. Aratau asa? Nu! Inseamna ca incercati din nou sa manipulati opinia publica. Intrebarea este de ce sa recurgi la astfel de manipulari? Raspunsul e unul singur. Operatiunea Militara Speciala a Rusiei are succes. Ucraina pierde pe plan militar. Ucrainienii au reusit sa si arate adevarata fata de racketi in Europa si nu le mai inghite nimeni vrajeala ca sunt refugiati. Sanctiunile impotriva Rusiei au efect devastator doar asupra economiei Europei. Si pentru a contrabalansa aceste aspecte evidente faceti ca tiganii. Bagati in fata copii. Ha ha ha! Nice try!
5
5
Va place sa mancati kkt pupincuristilor
6
16

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468