REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Zelenski a vorbit cu Biden despre menținerea ajutorului pentru Ucraina

Zelenski a vorbit cu Biden despre menținerea ajutorului pentru Ucraina

Ana Maria LIPAN 20 octombrie 2023 | 09:19 351

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat, joi seara, că a vorbit la telefon cu preşedintele american Joe Biden despre menţinerea asistenţei pentru Ucraina în 2024 şi a spus că va fi un „pachet semnificativ de sprijin”. Potrivit unor surse, Biden ar urma să anunţe că solicită Congresului aprobarea unor cheltuieli suplimentare de 100 de miliarde de dolari, din care 60 de miliarde de dolari ar fi ajutor acordat Kievului, potrivit digi24.ro. 

Zelenski a vorbit cu Biden despre mentinerea ajutorului pentru Ucraina

„Tocmai am încheiat o conversaţie cu preşedintele american Biden. Ca întotdeauna, a fost o conversaţie semnificativă - aliată. Un semnal puternic de susţinere - atât cât avem nevoie pentru a câştiga. Îi sunt recunoscător preşedintelui Biden, Congresului - ambelor partide - şi poporului american pentru sprijinul lor puternic şi pentru conducerea lor, conducere care ajută la unirea lumii pentru a proteja viaţa şi ordinea internaţională bazată pe reguli. Ucrainenii ştiu cât de importantă este o unitate puternică în apărarea împotriva terorii, împotriva agresiunii. Unitate aici, în ţara noastră, unitate în ţările partenere, în special în America. Unitate în lume”, a spus Zelenski în discursul video adresat naţiunii.

El a precizat că a discutat cu Joe Biden şi despre „alte măsuri comune în apărarea libertăţii” şi a menţionat sprijinul pentru apărare, inclusiv faptul că rachetele ATACMS, despre care s-a aflat recent că au fost livrate în secret de SUA, pot ajuta la accelarea eliberării Ucrainei. „Bineînţeles, am vorbit şi despre menţinerea asistenţei pentru Ucraina anul viitor - un pachet semnificativ de sprijin pentru ţara noastră”, a spus Zelenski.

Liderul ucrainean a mai spus că l-a întrebat pe preşedintele Biden despre vizita sa recentă în Israel şi i-a cerut părerea cu privire la evoluţia situaţiei. „Împărtăşim aceeaşi percepţie cu privire la necesitatea de a evita continuarea destabilizării şi a războiului în această regiune a lumii. Ucraineni şi americani - ne exprimăm condoleanţele faţă de toate victimele evenimentelor tragice. Ucraina este pregătită să colaboreze cu America şi cu toţi partenerii pentru a stabiliza situaţia şi pentru a salva cât mai multe vieţi posibile”, a spus Zelenski.

Preşedintele ucrainean a anunţat că a vorbit joi şi cu secretarul general al ONU, Antonio Guterres, despre modul în care instituţiile ONU pot ajuta poporul ucrainean în timpul iernii, dar şi despre rutele de export de alimente din Ucraina pe Marea Neagră şi despre necesitatea de a proteja porturile ucrainene de atacurile ruseşti. „Bineînţeles, am discutat şi despre situaţia din Israel, Palestina şi Orientul Mijlociu în general.

Întreaga lume trebuie consolidată pentru ca pacea să domnească în fiecare regiune a lumii - peste tot pe pământ. Şi, indiferent de ceea ce se întâmplă, toate părţile trebuie să se asigure că civilii obişnuiţi primesc asistenţa necesară şi că pot scăpa de lupte. Orice formă de teroare şi de război este inacceptabilă”, a punctat Zelenski. În condiţiile în care unele media occidentale au scris că o parte din ajutorul în arme destinat Ucrainei ar fi redirecţionat către Israel, Volodimir Zelenski şi-a încheiat discursul spunând: „Trebuie să continuăm să facem tot ce este posibil şi imposibil pentru a ne asigura că majoritatea lumii este alături de Ucraina”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468