REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° ConstanÈ›a Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
18.4° ConstanÈ›a Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Ziua Curăţeniei Naţionale se va desfaşura pe 21 septembrie!

Ziua Curăţeniei Naţionale se va desfaşura pe 21 septembrie!

Replica API 5 septembrie 2019 | 00:00 520

Mediul natural şi mediul urban se unesc cu ajutorul factorului uman pentru a păstra decorul plin de viaţă alături de o tehnologizare care ne uşurează sarcinile din ce în ce mai mult şi de foarte multe ori, tot factorul uman este cel care taie din decorul natural ca să acopere cu propria muncă sau neatenţie, dar din fericire tot acesta controlează, organizează şi menţine mediul cât de curat poate pentru o viaţă cât mai frumoasă şi plină de...aer. Pentru a menţine decorul natural cât mai nepătat, anual se organizează Ziua Curăţeniei aproape pe tot globul. Anul acesta (2019) va avea loc pe 21 septembrie, acţiune la care vor lua parte numeroase ţări printre care şi România.

Proiectul World Cleanup Day inaugurat oficial în 2018 face parte dintr-o reţea decentralizată, a căror eforturi de curăţare a planetei sunt conjugate între diferite organizaţii şi miscări civice printre care şi ’’Let’s Do It’’ o grupare civică fondată în Estonia în anul 2008. Exemplul celor din urmă a fost urmat şi de România şi astfel s-a fondat ’’Let’s Do It Romania’’, mişcare ce a reuşit să înregistreze peste 1.800.000 de voluntari, ce au participat la Ziua de Curăţenie Naţională, din 2009 şi până în prezent. De-a lungul desfăşurării activităţilor de curăţenie anuală s-au adunat 400 de companii, 1900 de primării partenere, 2600 de voluntari organizatori şi 797.000 de elevi şi studenţi voluntari ce au ajutat la descoperirea spaţiilor poluate şi la o atmosferă mai curată în oraşele din România. Au fost colectate aproximativ 21.000 tone de deşeuri.

Locaţiile în care se va desfăşura activitatea de anul acesta urmează să fie afişate pe site-ul grupării civice susţinută de Ministerul Mediului şi Ministerul Educaţiei Naţionale şi câteva personalităţi din România printre care şi câţiva artişti.

Pentru acţiune, voluntarii vor beneficia de echipament corespunzător: mănuşi, saci, trusă medicală pentru eventuale accidente, mâncare, apă şi, desigur, şerveţele şi soluţii dezinfectante.

Fiecare participant va semna un contract de voluntariat şi o fişă a voluntarului. Participanţii minori vor trebui să prezinte o declaraţie semnată de parinte/tutorele legal/cadru didactic şi mai mult decât atât, vor avea reguli foarte stricte cu privire la tipurile deşeurilor pe care le vor putea colecta.

Iulian RUSU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
GATA ASTA E ZIUA CEA MARE!Sa mergem la Iliescu si la Roman acasa sa le dam pasapoartele si biletele spre Moscowa!Daca tot facem curatenie sa incepem,apoi luam la verificat veniturile tuturor politicienilor si a bugetarilor.Verificarea averilor incepe tot cu Ziua Curateniei in acelasi timp?Poate o verificam si pe aia cu procuroul Panait?Nu vrem sa invatam de la Trump cum sa scoatem pedofilii din sistem?L au omorat ei pe Epstein dar Bill Clinton tot de 26 de ori a zburat cu avionul acestui Epstein.Hai ca avem si la noi Epstein multi!
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212