REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.6° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Zoltan Nagy, ANRE: Am demarat o acțiune de control la toți cei șase mari furnizori de energie

Zoltan Nagy, ANRE: Am demarat o acțiune de control la toți cei șase mari furnizori de energie

A.F. 21 octombrie 2022 | 00:00 794

Vicepreședintele ANRE, Zoltan Nagy, a declarat marți la TVR Info că în acest an instituția a primit peste 32.000 de reclamații privind furnizarea de energie electrică și gaze naturale și, în urma controalelor, au fost date în total amenzi de peste 4,7 milioane de lei furnizorilor, pentru nereguli, anunță Mediafax.

Zoltan Nagy

Vicepreședintele ANRE a vorbit despre întârzierea facturilor la energie și a anunțat că la începutul acestei săptămâni instituția „a demarat o acțiune de control la toți furnizorii mari, la cei șase mari”.

„Pot să vă dau companiile la care, în acest moment, desfășurăm activitățile de control: cele două de companii de furnizare ale ENEL, CEZ Vânzare, E.ON România, Electrica Furnizare și Hidroelectrica. Suntem în control la ei. Aceste șase companii au peste 90 la sută din clienții casnici din România. Suntem la toți într-o acțiune de control și, în momentul în care vom finaliza, vom și publica rezultatele”, a declarat Zoltan Nagy, citează stiripesurse.ro.

Vicepreședintele ANRE a mai spus că în acest an instituția a primit peste 32 de mii de reclamații privind furnizarea de energie electrică și gaze naturale și, în urma controalelor, au fost date în total amenzi de peste 4,7 milioane de lei furnizorilor pentru nereguli.

„La furnizori, în cursul acestui an am avut, în funcție de sesizările care au venit la noi, destul de multe acțiuni de control, verificări, chiar amenzi. Au venit la ANRE peste 32 de mii de reclamații, de petiții. Ca să aveți un termen de comparație, anul trecut am avut 23 de mii, în urmă cu 2 ani, puțin peste zece mii. Deci, numărul crește, categoric, și încă n-am ajuns la finalul anului. Din cele 32 de mii de sesizări, peste 10 mii au fost pe furnizare de energie electrică. Multe dintre aceste petiții, odată ce am intrat noi și am început să verificăm, s-au rezolvat fără să se finalizeze cu acțiuni de control sau cu amenzi. Totuși, în cursul acestui an, doar pe energie electrică am aplicat amenzi în valoare de peste 2 milioane de lei, pentru diverse nereguli. Neregulile sunt, în primul rând, de facturare, în respectarea termenilor de emitere a facturilor, netransmiterea contractelor l timp sau netransmiterea notificărilor. Iar pe partea de gaze naturale, tot pe furnizare, suma se ridică undeva a 2,7 milioane de lei”, a explicat Zoltan Nagy.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Deci Nagy spune ca au fost descoperite neregului la furnizori de energie si gaze nereguli pentru care astia au foat amendati cu 4.7 milioane lei,asta dupa ce guvernul PSD--PNL--UDMR,cu ajutorul ANRE a aprobat liberalizarea preturilor la energie su gaze,adica distribuitori de energie si gaze puteau sa vanda marfa si cu un pret de zece ori mai mare decat l-au cumparat pentru ca este legal si voi astia de la ANRE ati fost deacord cu legea asta,nu ati spus nimic atunci cand a aparut legea asta peste noapte fara vreo dezbatere in parlament si cu aprobarea voastra prin tacere,. Va dati seama cat de lacomi si cat dispret au fata de romani speculanti astia din energie care isi spun traderi daca si dupa liberalizarea asta ei tot au continuat sa ii insele pe consumatori casnici si industriali din Romania si mai rau este ca masmedia din Romania a spus ca statul Roman castiga cel mai mult din maririle astea de preturi pentru ca majoritatea producatorilor de gaze si energie din Romania apartin statului Roman uitand sa spuna ca producatori nu vand direct marfa la consumator ci intermediarul care este aproape in totalitate reprezenta de firme cu capital privat cumpara energia sau gazele de la stat cu un leu si le vinde la consumator cu cinci lei sau mai mult.
1
0
amenzile sunt date pe persoana fizica care a facut calcule gresite sau pe societatea care a incasat bani din aceste greseli?
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272