REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Zona crepusculară a Medgidiei: locul unde ţiganii fac legea cu piatra şi poliţiştii devin sac de box

Zona crepusculară a Medgidiei: locul unde ţiganii fac legea cu piatra şi poliţiştii devin sac de box

Replica API 21 mai 2013 | 00:00 1300

Focuri de armă, că altfel nu se potolesc!

Focuri de armă, că altfel nu se potolesc!

Zona crepusculară a Medgidiei, bătaia de cap a poliţiştilor! Vorbim despe zona unde, la data de 19 mai, mai mulţi indivizi, pentru a nu fi luaţi la întrebări, au atacat cu pietre oamenii legii. Însă, cartierul cu pricina şi-a câştigat deja o faimă în acest sens, fiind "raiul" ţiganilor, luptelor de stradă şi scandalurilor. Nu există zi în care să nu se petreacă vreun eveniment nefericit, iar lupta cu agenţii de poliţie are loc frecvent. Mai toţi locuitorii sunt cunoştinţe vechi cu poliţiştii, având antecedente penale.

Evenimentul desprins, parcă, din filmele de acţiune, întâmplat la Medgidia, în care poliţiştii au fost atacaţi cu pietre, aceştia folosind, ulterior, arma din dotare, pare că nu este o aşa mare noutate. Este vorba de strada Ulmilor, situată într-un cartier rău famat, în prelungirea cartierului Poligonul Viilor. Mai degrabă, am putea spune că este zona crepusculară a Medgidiei, cu care poliţiştii au mari bătăi de cap. An de an, omul legii devine sacul de box al ţiganului, fiind atacat în funcţie de "dispoziţie": cu pietre, ustensile de grădinărit, pumni sau alte cele. Însă, potrivit poliţiştilor, totul se desfăşoară, de fiecare dată, după un scenariu bine stabilit. Acţiunea se naşte cu un scandal, pornit din varii diverse, când două sau mai multe persoane de etnie romă se iau la ceartă. Cum comportamentul lor este unul agresiv, vocile devin din ce în ce mai ascuţite şi cearta se mută în stradă. Precum câinii ce reacţionează la semnalele date între ei, restul romilor se strâng buluc pentru a vedea despre ce e vorba şi pentru a-şi susţine favoritul. Astfel, gâlceava devine şi mai aprigă, încep să fie răspândiţi pumni şi picioare, moment în care în scenă îşi fac intrarea poliţiştii, cei ce devin, în cele din urmă, ciuca bătăilor. În încercarea de a aplana conflictul, poliţiştii devin brusc ţinta scandalagiilor, enervaţi şi mai tare de faptul că au avut "tupeul" să le întrerupă reglarea de conturi.

Împuşcatul a plecat din spital. De două ori

Aşa s-a întâmplat şi pe 19 mai, lipsind doar partea cu scandalul, când oamenii legii au văzut un autoturism pe strada Ulmilor, care era suspectat a fi implicat în mai multe furturi de animale, dintre care unul şi în Valea Seacă, motiv pentru care s-au hotărât să aştepte până vine proprietarul. La scurt timp şi-a făcut apariţia o gaşcă de indivizi, care s-a arătat iritată de întrebări. Beihan Asan, de 34 de ani, nu a mai stat la taclale, a pus mâna pe pietre şi a început să arunce cu pietre către oamenii legii, rănindu-l pe unul la mână şi avariind portbagajul maşinii poliţiei. Pentru ca situaţia să nu degenereze şi pentru a împiedica acţiunile agresive ale persoanelor recalcitrante, unul din poliţişti a folosit, după avertizări prealabile, armamentul din dotare, iar agresorul a fugit de la locul evenimentului, chiar dacă era rănit la picior. El a fost găsit câteva ore mai târziu, cu ajutorul unui câine de urmă. Cât timp a fost căutat de Poliţie, suspectul a apelat la medicii spitalului din localitate. Dându-şi seama că medicii vor anunţa oamenii legii, Beihan Asan a fugit din nou, însă, până la urmă a fost depistat şi reţinut. Individul are toate şansele să ajungă după gratii, având în vedere că are antecedente penale, fiind cercetat de mai multe ori pentru furt. În plus, luni, 20 mai, Beihan Asan a anunţat că iese puţin pentru a-şi cumpăra ceva, fiind internat pe Secţia de Ortopedie, însă nu a mai revenit. Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa a anunţat Poliţia, însă oamenii legii au declarat, pentru "Replica", faptul că nu au de ce să intervină întrucât individul nu era reţinut, acesta fiind cercetat în stare de libertate.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108