REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

2 mii de semnături, pentru asfaltarea străzilor din Mangalia! Cetăţenii au depus proiectul la primărie

2 mii de semnături, pentru asfaltarea străzilor din Mangalia! Cetăţenii au depus proiectul la primărie

Replica API 9 aprilie 2016 | 00:58 755

Şi-au luat soarta în mâini

Şi-au luat soarta în mâini

Mai mulţi cetăţeni din Mngalia au decis să-şi ia soarta în mâini, disperaţi că de ani de zile nu se asfaltează pe străzile lor! De dată recentă, problema sesizată de ei părea că urmează să-şi găsească rezolvarea, numai că… nenorocire! Se apropie campania electorală, iar opoziţia actualului primar nu a dorit ca acesta să demareze proiecte “electorale”, prin urmare au refuzat să aprobe mutarea banilor necesari lucrărilor, de la bugetul primăriei, la cel al ADPP – instituţia care obţinuse deja şi avizele necesare asfaltării.

La data de 6 aprilie a.c., mangalioţii au iniţiat o petiţie, condamnând totodată votul consilierilor PSD, de la cea mai recentă şedinţă, în care proiectul astfaltării nu a trecut. „Străzile arată ca la bunica la ţară şi aşa ceva nu este posibil în Mangalia”, a precizat un locuitor. Astfel că aceştia cer ca străzile distruse în urma lucrărilor la reţeaua de gaze să fie reabilitate. „Din considerente strict electorale, consilierii PSD, care deţin majoritatea în Consiliul Local Mangalia, refuză să voteze alocarea de fonduri pentru aceste lucrări.

Aceiaşi consilieri blochează finanţarea programelor sociale şi a salubrizării oraşului”, au specificat oamenii în cadrul ptiţiei. Însă, mai mult decât petiţia online, oamenii s-au mobilizat, au strâns şi semnături pe liste pe care le-au depus la Primăria Mangalia, circa 2075, devenind astfel iniţiatorii un proiect privind asfaltarea străzilor din cartierul Dobrogea I şi plombarea celorlalte străzi din municipiu. „Am depus listele de semnături şi iniţiem, în calitate de cetăţeni, acest proiect, pentru că, potrivit legii, putem. Am ajuns la această soluţie pentru că cei care au fost aleşi să facă acest lucru nu au făcut-o.

Am fost vineri la şedinţă şi nu a fost aprobată alocarea sumei de bani necesară asfaltării. Consilierii ba au plecat din şedinţă, să nu voteze, ba au întrebat de unde are primăria aceşti bani. Doamna director de la Taxe a explicat că banii sunt, doar că trebuie mutaţi de la primărie la ADPP, dar degeaba”, a explicat una din iniţiatoarele demersului, Mihaela Popa. „Stau în cartierul Dobrogea I de 5 ani. Sunt şi case de 10 ani în acest cartier, şi străzile sunt neasfaltate. Această problemă i-a fost transmisă şi fostului primar Claudiu Tusac.

Nu se poate să mergem cu copiii prin noroaie la şcoală”, a mai spus Mihaela Popa. Ea a adăugat că este şi reprezentanta unei asociaţii sportive şi că în şedinţa amintită ar fi urmat să fie alocaţi bani şi pentru bazele sportive, lucru care însă nu s-a întâmplat, tot din cauza consilierilor. De precizat că, tot în cadrul „celebrei” şedinţe care a determinat cetăţenii să devină iniţiatori de proiect de hotărâre privind asfaltarea, în rectificarea de buget erau prevăzute fonduri şi pentru introducerea reţelelor de apă-canal pe strada Geo Bogza. Nici acest lucru nu a fost aprobat.

Diana NEAŢĂ, Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
asfaltarea strazilor,cocesionare loturilor de teren disponibile,in Dobrogea Isi II,in prezent maidane pline de scaieti si gunoaie,montarea de indicatoare cu denumirea strzilor,peste tot,acolo unde trbuie.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108