REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

A fost respins proiectul care obliga localurile şi autorităţile publice să ofere internet gratuit

A fost respins proiectul care obliga localurile şi autorităţile publice să ofere internet gratuit

Replica API 24 martie 2017 | 01:40 304

Sursa foto: cbslocal.com

Deputații au respins proiectul de lege prin care localurile și autoritățile publice erau obligate să ofere internet gratuit cetățenilor, iar operatorii de telefonie mobilă să ofere gratuit minim 500 mb lunar. Decizia a fost luată în ședința comună a celor două camere din Parlament. “Autorităţile administraţiei publice locale, în domeniul public administrat de acestea şi zonele turistice din unitatea teritorială aflată în administrare, au obligaţia să asigure internet gratuit, cu acces neîntrerupt, prin contractarea unui agent economic ce serveşte drept provider", potrivit propunerii legislative privind accesul liber la conexiuni publice de internet.

"Legea asigură fundamentul necesar pentru dezvoltarea unei societăţi informaţionale prin conferirea acesului liber la conexiunile de internet în spaţii publice. În momentul de faţă în România există infrastructura necesară pentru a permite dezvoltarea unui astfel de proiect, această infrastructură nefiind exploatată la capacitatea sa maximă. În acest sens, propunerea legislativă vine ca o modalitate de a folosi resursele care deja există, în beneficiul cetăţeanului, pentru a-i facilita accesul la informaţie”, potrivit expunerii de motive semnată de fostul deputat independent Mihai Sturzu. De asemenea, iniţiativa legislativă obliga operatorii de telefonie mobilă să ofere tuturor clienţilor cel puţin 500 de MB de trafic lunar gratuit. "Restaurantele, terasele, barurile, discotecile şi oricare alte tipuri de unităţi de alimentaţie publică asigură accesul gratuit al persoanelor la internet, în interiorul şi exteriorul perimetrului fiecărei clădiri deţinute de acestea", mai prevedea iniţiativa legislativă. Pentru respingerea poiectului de lege au fost exprimate 256 de voturi, 2 împotrivă şi 19 abţineri. Camera Deputaților este for decizional.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108