REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Aplicațiile WhatsApp și Telegram, „sparte” de CIA. La fel și televizoarele inteligente, anunță WikiLeaks

Aplicațiile WhatsApp și Telegram, „sparte” de CIA. La fel și televizoarele inteligente, anunță WikiLeaks

Replica API 9 martie 2017 | 00:27 274

sursa foto: wikileaks

WikiLeaks a dezvăluit instrumentele ultrasecrete cu care CIA sparge cele mai cunoscute aplicații de comunicare, televizoare inteligente, aplicații de comunicare și alte electronice.

WikiLeaks a anunțat marți că a obținut o mulțime de instrumente ultrasecrete folosite de CIA pentru a sparge și obține acces la telefoane, aplicații de comunicare și alte dispozitive electronice. WikiLeaks a publicat și documente cu privire la aceste programe, potrivit Reuters.

Documentele dezvăluie, între altele, că CIA, în parteneriat cu alte agenții de informații americane și străine, a putut să spargă criptarea unor aplicații de mesagerie populare ca WhatsApp, Telegram și Signal. Reuters nu a putut verifica imediat conținutul materialelor publicate. ”Noi nu comentăm cu privire la autenticitatea sau conținutul pretinselor documente (ale serviciilor de) informatii”, a declarat, citat într-un comunicat, un purtător de cuvânt al CIA, Jonathan Liu.În cazul în care se vor adeveri, aceste informații vor constitui încă o breșă în materiale clasificate furate în ultimii ani serviciilor americane de informații. WikiLeaks, un site specializat în publicarea de informații secrete condus de Julian Assange, afirmă că această publicare, marți, a documentelor despre instrumente de piratare, este doar prima dintr-o serie de dezvăluiri provenind dintr-un set de date care include câteva sute de milioane de linii de cod și include ”intreaga capacitate de piratare” a CIA.

Televizoarele inteligente Samsung – spionii din sufragerie

Potrivit WikiLeaks, documentele publicate arată că agenți operativi CIA au studiat cum să comită atacuri informatice și să preia controlul altor dispozitive decât computere și telefoane inteligente conectate la Internet.

Într-un caz, precizează WikiLeaks, personal american și britanic din cadrul unui program cunoscut sub numele de Weeping Angel, a dezvoltat căi de a prelua controlul unui televizor inteligent Samsung, pe care l-au făcut să pară oprit, când de fapt acesta înregistra conversațiile din cameră. Un consultant în securitate cibernetică, care a lucrat pentru Guvernul american și care a solicitat protecția anonimatului din cauza caracterului sensibil al dezvăluirilor, a declarat că divulgarea pare să fie legitimă. Oficiali americani au declarat că nu știu de unde ar fi putut WikiLeaks să obțină presupusele materiale CIA. O sursă guvernamentală, citată de Reuters, a declarat că nu este la curent cu vreo anchetă recentă sau în curs cu privire la divulgarea acestui tip de materiale CIA.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108