REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
8.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Bilanţul dezastrului de la Medgidia: 12 răniţi şi 28 de apartamente distruse de o explozie puternică - vezi imagini

Bilanţul dezastrului de la Medgidia: 12 răniţi şi 28 de apartamente distruse de o explozie puternică - vezi imagini

Replica API 5 martie 2014 | 00:00 154

Dezastru la Medgidia! Marţi seară, ora 20.16, a avut loc o explozie devastatoare pe strada Independenţei. Explozia a fost produsă de o butelie şi a avut loc într-un bloc cu patru etaje. 28 de apartamente au fost distruse. Oamenii din zonă au trecut prin clipe de groază. Autorităţile au intervenit în forţă. 12 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale. Cinci persoane au fost intoxicate cu fum şi au suferit atacuri de panică, iar o femeie s-a ales cu politraumatism minor. Alte şapte persoane au ajuns la Spitalul Municipal Medgidia.

"Vorbim de trei adulţi cu arsuri de gradul II şi III, cât şi de un copil de 8 ani, cu arsuri de gradul II. Trei persoane au fost intoxicate. Cele patru persoane care au suferit arsuri au fost transportate cu patru ambulanţe la Spitalul Judeţean, pentru acordare de îngrijiri medicale. De acolo au fost transportate la Aeroportul Mihail Kogălniceanu şi preluate de către un elicopter. Cei patru au fost transferaţi la Spitalul de Arşi din Bucureşti şi Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu. Celelelate trei persoane afectate de explozie au rămas internate la Spitalul Medgidia. La locul exploziei au mai fost asistate încă cinci persoane: doi adulţi au suferit atacuri de panică, doi adulţi au suferit intoxicaţii minore, iar o femeie are politraumatism minor la membrele superioare, escoriaţii şi echimoze faciale", a declarat, pentru "Replica", plutonierul Liliana Musuret, reprezentantul ISU Dobrogea.

Patru membri ai familiei din apartamentul buclucaş au fost transferaţi la Constanţa. Detaşamentul de Pompieri Medgidia a intervenit cu o autospecială de stingere, o autospecială de lucru la înălţime şi două ambulanţe SMURD de tip B şi C. "Intervenţia s-a încheiat la ora 21.47, dar echipajele de pompieri s-au retras din zonă la ora 23.25. Au fost afectate 20 de apartamente din blocul în care s-a produs explozia şi încă 8 apartamente din blocul de vizavi", au spus pompierii. Autorităţile spun că structura de rezistenţă a blocului nu ar fi fost afectată, însă o comisie specializată din cadrul Inspectoratului de Stat în Construcţii va evalua astăzi pagubele produse de explozia devastatoare. Reprezentanţii instituţiei au mers după incendiu la faţa locului, iar astăzi o altă echipă, formată din doi inspectori, a fost trimisă la Medgidia pentru a evalua pagubele. Trebuie precizat faptul că se impune o expertiză tehnică însă, familiile afectate de incendiu, sunt prea sărace pentru a plăti cheltuielile aferente acestei proceduri. Fapt pentru care, edilul Marian Iordache va propune în Consiliul Local ca administraţia locală să suporte aceste cheltuieli, care nu sunt deloc mici.

A.V., M.S.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108