REPLICA ONLINE CONSTANTA

3.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
3.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

BOMBĂ pentru sănătate sau glumă? La Năvodari se vând pepeni injectaţi!?

BOMBĂ pentru sănătate sau glumă? La Năvodari se vând pepeni injectaţi!?

Replica API 29 iunie 2016 | 01:02 244

ANVSA a dispus analize de laborator

ANVSA a dispus analize de laborator

Un năvodărean a avut parte de surpriza vieţii lui atunci când a vrut să taie pepenele cumpărat de la un cunoscut centru comercial din localitate. Cu gândul că se va bucura de un fruct zemos de sezon, cetăţeanul a achiziţionat un pepene care arăta spectaculos la exterior, dar care a început să elimine o spumă albă atunci când a fost tăiat.

În timp ce unii dau vina pe chimicale, alţi cetăţeni îşi dau cu părerea că fructul ar fi fost deja fermentat, cel mai probabil din cauza condiţiilor de depozitare: „Terorismul internaţional şi atentatul cu bombă au ajuns în România, în pepeni! Am cumpărat o lubeniţă periculoasă de la Kaufland - Năvodari! Nu ştiu ce steroizi folosesc, dar e cam riscant consumul. Poţi să crăpi mai repede cu pepenaşu' decât cu oala sub presiune uitată pe foc! Enjoy the movie!”, transmite năvodăreanul.

Având în vedere situaţia semnalată, autorităţile competente în domeniul protecţiei consumatorului şi a siguranţei alimentelor s-au deplasat deja în teren pentru a analiza situaţia şi a vedea dacă este într-adevăr o problemă cu alimentele vândute în acel centru comercial din Năvodari”.

„Echipa de control s-a deplasat la faţa locului cu ANSVSA-ul. S-a alcătuit o echipă comună formată din inspectori OPC şi DSV, care a mers la magazinul respectiv”, a declarat Cornel Radu, inspector-şef în cadrul Oficiului pentru Protecţia Consumatorului din Constanţa. Ulterior, Paul Anghel, directorul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, a precizat că s-au verificat cele două loturi de pepeni verzi expuse la comercializare.

Se pare că alimentele proveneau din Grecia. În urma secţionării mai multor pepeni nu s-a confirmat existenţa pepenilor „spumanţi”, însă, ANSVSA a dispus ca operatorul economic să efectueze analize de laborator pentru determinarea conţinutului de pesticide, urmând să comunice rezultatele reprezentanţilor OPC şi DSV Constanţa.

Geanina DRĂGOI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920