REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.7° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.7° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Boroianu: Constanţa este îngropată în betoane

Boroianu: Constanţa este îngropată în betoane

Replica API 23 aprilie 2016 | 01:25 222

Poziţie

Poziţie

Robert Boroianu

Cine spune că „Mazărea” e verde, s-ar putea să se înşele, susţine liberalul Robert Boroianu. “În Constanţa, spaţiile verzi dispar rapid. Administraţia PSD a reuşit să distrugă o parte din parcul Tăbăcărie, spaţiul verde din apropierea Judecătoriei, Parcul Arheologic şi nenumărate spaţii verzi din jurul blocurilor. Mai mult, parcările din apropierea blocurilor sunt înlocuite de noi clădiri”, atrage atenţia liberalul constănţean.

Constănțenii vor parcuri!

“Singurul parc adevărat al Constanţei este plin de construcţii. Administraţia locală se dovedeşte incapabilă în ceea ce priveşte gestionarea spaţiilor verzi. Constanţa se transformă rapid într-un oraş al betoanelor, poluat şi neprietenos cu locuitorii şi vizitatorii săi”, mai arată Boroianu. Potrivit acestuia, constănţenii din zonă susţin că: “E dezastru”.

Parcul Arheologic a beneficiat de un proiect ambiţios de redesenare. În prezent, lucrările au fost sistate pentru că licitaţia a fost contestată. La începutul sezonului estival, Parcul Arheologic este plin de gropi, şanţuri şi moloz. Elegantele fântâni arteziene recent reabilitate au fost distruse în întregime, iar pavajul a fost îndepărtat, mai descrie Boroianu situaţia. “Spaţiul verde din apropierea Judecătoriei, care în trecut era o zonă îngrijită, a fost lăsat în paragină şi, acum, se plănuieşte construcţia unei parcări din beton cu mai multe etaje, urmare a unei iniţiative private. În zona de nord a bulevardului Lăpuşneanu, spaţiile verzi dintre blocuri se transformă în şantiere, iar clădirile se ridică cu o viteză impresionantă. Disconfortul locuitorilor din zonă este completat de faptul că blocurile, care au avut de suferit în urma cutremurului din 1977, au structura de rezistenţă şubrezită, iar orice clădire ridicată în apropiere reprezintă un pericol de înclinare sau chiar prăbuşire”, mai arată liberalul.

Iar potrivit lui Boroianu, “planul de betonare a oraşului continuă. La intersecţia dintre străzile Unirii şi Caşin, în Faleză Nord, parcarea a fost desfiinţată, cu concursul autorităţilor locale, pentru a lăsa locul unei noi clădiri”. Subiectul poate deveni fierbinte în campania electorală care se apropie. Robert Boroianu, prim-vicepreşedinte PNL Constanţa, nu pare deloc surprins de felul în care lucrurile au evoluat în Constanţa: “În ultimii doi ani numai amenzile date de Garda de Mediu au sărit de 2 miliarde de lei. Cine plăteşte aceşti bani? Noi! Prin bugetul local la care contribuim cu taxe şi impozite. După ce că plătim de ne sar capacele, Constanţa a sărăcit, atât în ceea ce priveşte bugetul local, cât şi în ceea ce priveşte calitatea vieţii şi sănătatea locuitorilor săi”, a punctat Boroianu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108