REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
5.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Constănţeni, iată cine vă bate la uşă şi vă lasă fără bani; înainte avea ecuson de delegat PSD, „cu ajutoare de la Mazăre”!

Constănţeni, iată cine vă bate la uşă şi vă lasă fără bani; înainte avea ecuson de delegat PSD, „cu ajutoare de la Mazăre”!

Replica API 29 iunie 2016 | 12:11 414

Cuibul de pirande, înfiinţat la Galaţi înainte de 2000!

Cuibul de pirande, înfiinţat la Galaţi înainte de 2000!

Poate că pare incredibil, dar se întâmplă în Constanţa! Recent, o individă, Anişoara Gina Ali, de 38 de ani, din Galaţi, a înşelat o constănţeancă, furându-i suma de 700 de lei. Însă, ce este cu adevărat incredibil se leagă de faptul că infractoarea este cunoscută cu antecedente penale încă de dinainte de anul 2000, când acţiona prin aceeaşi metodă, numită generic "produse gratuite". Făcea parte dintr-o grupare infracţională de "pirande", care s-au dat şi drept delegate PSD şi spuneau că au ajutoare de la Mazăre. Acum, Anişoara a ajuns iar în arest. La „activ” mai are o grămadă de condamnări. A fost eliberată condiţionat la începutul lui 2016.

Anişoara Gina Ali, acum în vârstă de 38 de ani, de loc din Galaţi, a fost arestată la Constanţa. Pe 27 iunie anul curent, judecătorii au admis cererea procurorilor şi au eliberat pe numele ei mandat pentru 30 de zile, începând cu data de 27.06.2016 până la data de 26.07.2016, inclusiv. Aceasta ar fi pătruns, la data de 26.06.2016, ora 11.40, în locuinţa persoanei vătămate, după ce s-a recomandat ca fiind reprezentanta unui supermarket ce ar oferi gratuit mai multe produse. La plecare ar fi sustras suma de 700 de lei, aflată într-un plic. Poliţiştii constănţeni au mai stabilit faptul că persoana în cauză ar mai fi săvârşit o infracţiune de furt din locuinţa unei alte femei din Constanţa, folosind aceeaşi metodă. Numai că, infractoarea este de-a dreptul „veterană”! În anul 2004 era deja cunoscută cu antecendente penale, ea acţionând prin aceeaşi metodă, inclusiv în Bucureşti. „Poliţişti din Biroul de Investigaţii Criminale al Secţiei 9, în colaborare cu lucrători din I.P.J. Galaţi au identificat pe Ali Anişoara Gina, 27 ani, din municipiul Galaţi, fără ocupaţie, cunoscută cu antecedente penale, care, la 8.12.2003, împreună cu S. Gina, de 15 ani, internată în Centrul de Minori, sub pretextul oferirii spre vânzare a unor detergenţi, au furat suma de 80.000.000 lei, din locuinţa lui H. Maria, 74 ani, situată în sectorul 2”, potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei Capitalei, din 12 iunie 2004.

Gruparea infracţională a luat naştere la Galaţi: au dat tunuri pe bandă rulantă!

Gruparea infracţională a fost înfiinţată la Galaţi, iar în anul 2000 deja era „consacrată”, cu anchetatorii pe urmele ei şi cu anchete laborioase. Mihaela Elena Donciu, Maricica Şerban, Daniela Mioara Donciu, Viorica Stoian, Florentina Sava, Paula Mioara Donciu, Tudoriţa Cortel, Liliana Donciu, Caterina Matei, Paula Şerban, Vasilica Lefter, Anişoara Gina Ali, Simona Ali, Magdalena Ali, Doina Cortel, Domnica Şerban şi Nuţi Niculina Ali erau membrele „găştii”. Acestea umblau aranjate şi parfumate, se dădeau reprezentante ale unor mari magazine sau ale unor firme de deratizare şi goleau casele victimelor de bani şi bijuterii. Acţionau în grupuri mici, formate din circa 4 persoane. Tehnica lor, pentru a impresiona omul, se baza pe un amestec făcut de ele, cu miros puternic de detergent, pe care îl pulverizau în locuinţe, precizând că astfel vor muri insectele (atunci când spuneau că sunt de la deratizare). „Gruparea respectivă a acţionat în mai multe judeţe din ţară, nu numai la Brăila. Modul de operare era acelaşi. Uneori, ele mai schimbau puţin planul de acţiune. Se prezentau la uşile pensionarilor chiar în zilele cînd se distribuiau pensiile. Pândeau poştaşul şi, apoi, sunau şi intrau în casa omului, sub acelaşi pretext. De regulă, luau pensiile, câteva bijuterii şi apoi plecau. Ba chiar, înainte de a părăsi imobilele, îi asigurau pe proprietari că totul este perfect legal, că, peste câteva minute, vor apărea şi şefii lor, cărora pensionarii să le spună că au făcut treabă bună, că n-au pretins nici un ban”, au spus anchetatorii din Brăila pentru ziaruldeiaşi.ro.

Condamnată la 7 ani şi 8 luni de închisoare, dar şi-a delegat succesori: „Suntem de la PSD, avem ajutoare de la Mazăre!”

În anul 2000 erau înregistrate la Poliţie circa 50 de fapte. Apoi au urmat infracţiunile din Bucureşti şi alte judeţe. A fost de mai multe ori condamnată, în cele din urmă primind 7 ani, 8 luni şi 3 zile cu executare. A fost introdusă în Penitenciarul Târgşor, dar şi-a lăsat pe baricade succesoarele. Astfel, în 2013, Gina Daniela Şerban (condamnată de 15 ori), Mariana Ionela A. zisă Sorina, minoră, şi Gabriela Şerban (cu 13 condamnări la activ) erau prinse de oamenii legii, după ce făcuseră mai multe victime, în Brăila, dar şi în alte judeţe. Acestea se prezentau la locuinţele celor vizaţi, fiind vorba de persoane vârstnice, cu ecusoane pe care scria „Delegat PSD”. Ele spuneau că au „ajutoare de la primarul Mazăre al Constanţei”. Apoi, la începutul anului 2016, Anişoara Gina Ali a scăpat din penitenciar şi se pare că şi-a ales o nouă locaţie: Constanţa. Acum se află în arest.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920