REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° ConstanÈ›a Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
11.4° ConstanÈ›a Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

De ce se înmulţesc hoţii în Constanţa? Iată ce spun poliţiştii

De ce se înmulţesc hoţii în Constanţa? Iată ce spun poliţiştii

Replica API 22 ianuarie 2014 | 00:00 323

Câteva sfaturi despre cum să vă feriţi de infractori

Câteva sfaturi despre cum să vă feriţi de infractori

Hoţii nu dau semne să se potolească, aşa că oamenii legii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa continuă activităţile informativ-preventive. Măsurile de protecţie pe care trebuie să le ia fiecare posesor al unui autoturism în momentul parcării autovehiculului constituie elementul cheie pentru descurajarea potenţialilor infractori.

Fenomenul infracţional de furt din autovehicule este generat de o serie de cauze, precum neglijenţa proprietarilor în a-şi asigura autoturismele cu sisteme de securitate eficiente, neîncuierea portierelor la părăsirea autoturismului, lăsarea în autoturism a bunurilor de valoare: genţi, telefoane, gps-uri etc., parcarea acestora în zone neiluminate sau izolate. Sub nici o formă nu trebuie lăsate în autoturism obiecte de valoare, bani, portofele, genţi, gps-uri, telefoane sau acte personale. Pentru hoţi, acestea reprezintă o provocare. Practica demonstrează că reuşita în activitatea infracţională se bazează şi pe ajutorul acordat de victime atunci când se lasă ferestre deschise, când uşile nu sunt asigurate cu încuietori, se lasă cheia sub preş sau bilete în uşă de genul "sunt plecat în concediu; lipsesc câteva ore..." etc. Pentru că este mai uşor să prevenim decât să combatem, poliţiştii vă recomandă câteva măsuri simple dar eficiente, menite a-l determina pe infractor să renunţe să atenteze la proprietatea dumneavoastră, ori să-i îngreuneze reuşita. Când lipsiţi o perioadă mai îndelungată de acasă, rugaţi un vecin să vă ridice corespondenţa din cutia poştală sau eventualele facturi prinse în uşă, să supravegheze perimetrul locuinţei şi să interpeleze persoanele necunoscute care sună la uşa dumneavoastră. Uşa de acces trebuie ţinută permanent încuiată cu cheia deoarece hoţii profită de această neatenţie şi sustrag din hol genţi sau obiecte de îmbrăcăminte. Nu păstraţi în casă sume importante de bani şi nu faceţi publice valorile pe care le deţineţi. Nu permiteţi copiilor să deschidă uşa persoanelor necunoscute indiferent de motivele invocate. Dacă la uşa dumneavoastră se prezintă persoane care vând sau solicită cumpărarea unor produse, evitaţi-le! În nici un caz nu le permiteţi accesul în locuinţă. Pentru situaţiile de urgenţă în care este ameninţată siguranţa dumneavoastră, a familiei sau a bunurilor ori pentru alte situaţii în care legea o impune, apelaţi numărul unic de urgenţă 112.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108