REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

De la Chișinău la București, PE JOS! Marșul Tinerilor Moldovei: primele 24 de ore

De la Chișinău la București, PE JOS! Marșul Tinerilor Moldovei: primele 24 de ore

Replica API 7 iulie 2015 | 00:04 274

Zeci de mii de unionişti s-au adunat duminică, 5 iulie a.c., în Piaţa Marii Adunări Naţionale la Guvernul din Chişinău, pentru a cere Unirea Basarabiei cu România.

După acțiunea din Piața Marii Adunări Naționale, peste 200 de tineri, militanți ai asociației „Tinerii Moldovei”, au plecat într-un marș până la București, pe jos! „Mergem pe jos și ajungem pe 10 iulie la Ungheni. De acolo vom traversa, tot pe jos, vama nedreaptă și vom fi așteptați de mii de frați din toată România. Nu mai avem nimic de pierdut! Ne dăruim, deci, pe noi maicii noastre România și vrem să ne primească la sânul ei. Soluția salvatoare și realistă pentru Republica Moldova în situația actuală este Unirea cu România. Doar așa se poate face, altă cale nu există. Pentru a continua cu un elan și mai mare acest proces ireversibil avem nevoie de un catalizator. Acest catalizator este Marșul lui Ștefan cel Mare, în jurul căruia se vor uni toate forțele care vor binele celor peste 3 milioane de oameni sechestrați într-un cerc strâmt și sufocant de granițele dintre Prut și Nistru, care despart frații de frați. Vrem ca mersul nostru pe jos să pună capăt situației grave din prezent și să așeze proiectul Unirii de facto a celor două state ale noastre acolo unde îi este locul – în forurile decizionale ale celor două state, pentru a hotărâ detaliile administrative ale Unificării”, au precizat cei de la Tinerii Moldovei.

Prima dată au ajuns la Vatra, apoi la Strășeni, unde au mâncat și au plecat spre Lozova, dar nu înainte de a poposi la Căpriana, mânăstire celebră din Basarabia. Organizatorii amintesc că zilnic pornesc mașini din Chișinău, de la 07:00, pentru cei care doresc să li se alăture. Totodată, participanții sunt susținuți cu entuziasm pe pagina lor de Facebook.

Apa, mâncarea și cazarea pe drum sunt asigurate gratuit la localnicii pe unde trece marșul, iar securitatea și dotarea corespunzătoare pentru toate urgențele de către organizatori.

Precizări suplimentare ale celor de la Tinerii Moldovei: marşul va fi de la Chisinău la Iaşi, mergându-se cam 27 km / zi, rucsacii grei vor fi transportaţi cu maşini.

Pe teritoriul Republicii Moldova marșul durează 5 zile iar apoi, cei care au pașaportul la ei, trec Prutul pe jos, la Ungheni, sâmbătă, 11 iulie. În România, în perioada 12-20 iulie, participanții la marș vor face un tur al Munteniei și Ardealului cu trenul și autocarul.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108