REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° ConstanÈ›a Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° ConstanÈ›a Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Ei sunt indivizii care-ți "filează" mașina! Au acționat în parcare la Carrefour

Ei sunt indivizii care-ți "filează" mașina! Au acționat în parcare la Carrefour

Replica API 30 mai 2017 | 00:00 528

Au un plan bine pus la punct

Au un plan bine pus la punct

Mare atenție, constănțeni! Trei indivizi, doi bărbați și o femeie, au un plan foarte bine pus la punct pentru a putea sparge mașini, ziua în amiaza mare! Unul dintre bărbați se preface că vorbește la telefon și se apropie de mașini pentru a se uita înăuntru, în timp ce femeia îl tot întreabă pe celălalt unde au parcat. În încercarea de a-și găsi propria așa-zisă mașină, filează bine toate vehiculele. Duminică. 29 aprilie, au fost văzuți în plină acțiune în parcarea centrului comercial Tom din Constanța.

Toți trei traversează parcarea. Femeia, însărcinată se ține de burtă (asta dacă este chiar însărcinată) și se preface că nu știe unde au parcat. Unul dintre bărbați îi tot răspunde: cred că aici, ia să vedem. A, nu, poate aici… - asta în timp ce se apropie de mașini pentru a vedea dacă e lăsat ceva la vedere bun de șterpelit. "Era duminică pe la ora 17.00. Ieșisem din centrul comercial Tom, de la Carrefour, și mă îndreptam către mașină. Atunci i-am văzut pe cei trei. Unde am parcat, ba aici, ba aici, ba poate aici. În timpul ăsta se apropiaseră de mașina mea și se lipiseră așa, într-o parte, uitându-se pe geam. În spate, între scaune aveam o șacoșă. Înăuntru era o floare, dar nu se vedea. Probabil că le-a stârnit interesul, că femeia gravidă se tot uita în jur, unul dintre bărbați stătea lipit de mașină, iar altul, mai în față, chipurile vorbea la telefon. Când au văzut că mă apropii, s-au dezlipit de vehicul și au plecat. Am întrebat dacă îi pot ajuta cu ceva, dar nu s-au uitat înapoi. Bărbatul mai corpolent continua să fileze celelalte mașini, până am scos telefonul și am început să fotografiez. Apoi i-a anunțat, printr-un semn, și pe ceilalți doi și au intrat în centrul comercial", a declarat, pentru "Replica", un constănțean. Prin urmare, mare atenție! Și spuneam asta pentru că astfel de cazuri au mai fost înregistrate. Spre exemplu, în mai 2016, un bărbat care era însoțit de o femeie însărcinată a "acționat" în parcarea centrului comercial Vivo. Momentul furtului a fost înregistrat, la acea dată, de camerele de luat vederi.

Două grupări infracționale, destructurate de polițiștii constănțeni

Totodată, precizăm că oamenii legii de la malul mării au destructurat mai multe grupări infracționale specializate în furturi din autovehicule. Spre exemplu, în februarie 2015, urmăriri ca-n filme au avut loc în Constanţa. Mai exact, pe 11 februarie, în jurul orelor 20.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa, împreună cu cei de la Serviciul Operaţiuni Speciale, au realizat o prindere în flagrant, fiind reţinuţi doi bărbaţi, ambii de 31 de ani, după ce au sustras bunuri dintr -un autoturism situat în parcarea de la Dorally Mall. Apoi, aceştia s-au urcat în autoturismul personal, un Seat cu numere de Bulgaria şi au demarat în trombă. S-a trecut la urmărirea lor, fiind blocaţi în trafic, în apropiere de Dorally , iar la momentul prinderii s-a făcut uz de armă în plan vertical în mod regulamentar (5), nefiind înregistrate victime sau pagube materiale. În cauză, poliţiştii au recuperat prejudiciul sustras din autoturism, fiind vorba de un laptop şi documente. Apoi, în iunie 2016, mai mulți bulgari au fost trimiși în judecată pentru furt calificat, dosarul fiind înregistrat la instanțele din Constanța. Este vorba despre Georgi Atanasov, Toni, Georgiev și Ivan Borisov. Modul acestora de "acțiune" este incredibil, în sensul că filau parcările centrelor comerciale, înțepau pneurile, iar când victimele se pregăteau să-și remedieze problema, furau tot ce le pica în mână. După ce au acționat de vreo 12 ori, atât în Constanța cât și în țară, anchetatorii au analizat imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale centrelor comerciale, au pus cap la cap detaliile și i-au prins în flagrant. Ce este interesant, se leagă de faptul că ei veneau special din Bulgaria pentru a fura, fiind domiciliați în Sofia. La malul mării se cazau la un hotel de pe strada Timișana. Uneori, pentru a-și duce planul la bun sfârșit, deveneau și violenți. Un astfel de eveniment s-a petrecut la Cumpăna, când o femeie a fost luată la palme de hoți.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Care vreti sa ne strangem si sa ii calcam pe cap, dati in semn aici. Daca ne gasim cativa voluntari, ma ocup eu sa ne organizam si rezolvam problema.
21
0
Vrem si poze
7
0
Politia Romana dragilor e ocupata cu alte treburi plus ca sunt in numar foarte mic fata de numarul mare de infractori din Constanta. Vine sezonul estival iar vor fi sute de infractiuni la ordinea zilei,ma gandesc cum vor face fata politistii,multi dintre ei in pragul pensionarii.
9
1
Trebuie sa multumim celor care observa si iau atitudine atragandu-ne atentia. Dragi romani, fiti vigilenti si dati dovada de spirit civic, ca tara e plina de lichele si hoti. Si acasa, fiti in relatie buna cu vecinii si paziti-va cartierul. Nu va bazati pe Politie.
17
0
Se pare ca adunarea civililor in potere ca in vestul salbatic este Solutia. Nu avem protectie adevarata din partea autoritatilor ocupate sa amendeze babe care vand o legatura de leustean din gradina sau sa faca recensamant cu interlopii, oricum nederanjati serios.
15
1
Nu degeaba i se spune Caretefura
10
3
Polutia romana ce dracu face? Oricum, daca vad niste jeguri de astea o sa le mototolesc cu masina!
15
0
patronii de la Carrefour ar trebui sa puna camera in toata parcarea , zgarcitii dracu !
29
2
E dezastru! Si politia da amenda ptr folie fumurie pe motiv ca e neomologata ca sa poata hotii sa se uite in masini prin geam clar!
35
6

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108