REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

În Constanţa fiecare construieşte după cum îl taie capul! Se poartă FĂRĂ AUTORIZAŢIE

În Constanţa fiecare construieşte după cum îl taie capul! Se poartă FĂRĂ AUTORIZAŢIE

Replica API 11 octombrie 2016 | 00:00 603

Investiţie ILEGALĂ pe strada Avram Iancu

Investiţie ILEGALĂ pe strada Avram Iancu

Oraşul de la malul mării este plin de aspecte negative ce ţin de proasta administrare şi gestionare a problemelor ce trenează deja de prea mult timp. Pe de o parte este vina administraţiei locale, dar şi a lipsei unui cadru legislativ clar care să stabilească măsuri mai ferme ce trebuie luate în diferite cazuri, precum şi sancţiuni aspre pentru cei care continuă să încalce legea. În ultimul timp la Constanţa au fost descoperite mai multe construcţii care nu aveau aviv. Un astfel de exemplu se regăseşte şi pe strada Avram Iancu din oraş.

Potrivit unui constănţean, de ceva timp se connstruieşte un imobil fără autorizaţie! Acest lucru suscită indignare, mai ales că se petrece sub ochii tuturor. „Pe strada Avram Iancu nr.57 se construieşte fără a avea panou cu beneficiar, constructor, nimic. Nu cred că aşa ceva este legal”, a afirmat constănţeanul care a depus şi o sesizare la Primăria Constanţa. În urma acestei reclamaţii, inspectorii din cadrul primăriei au făcut cercetări şi au descoperit că nu există autorizaţie de construire.

„În urma verificărilor efectuate la obiectivul sesizat am constatat executarea de lucrări de construire fără autorizaţiei de construire conform prevederilor Legii nr.50/1991rep., iar totodată precizăm că în cazul în care imobilul nu este amplasat în zonă de protecţie a monumentelor sau în zone construite protejate stabilite potrivit legii, se vor aplica prevederile Legii nr.50/1991 rep. art.26, alin.1, lit.a”, spun reprezentanţii primăriei.

Iată ce spune legea şi ce riscă persoanele care construiesc fără autorizaţie

Parlamentul a prelungit în anul 2014 la trei ani - faţă de doi ani, cât se prevedea până acum - dreptul de a constata contravenţiile şi de a aplica amenzile prevăzute la art. 26 din legea privind autorizarea executării lucrărilor în construcţii. Potrivit art. 26 din lege, constituie contravenţii următoarele fapte, dacă nu au fost săvârşite în astfel de condiţii încât, potrivit legii, să fie considerate infracţiuni: executarea sau desfiinţarea, totală ori parţială, fără autorizaţie, de către investitor şi executant, a următoarelor lucrări; lucrări de construire, reconstruire, consolidare, modificare, extindere, reabilitare, schimbare de destinaţie sau de reparare a construcţiilor de orice fel, precum şi a instalaţiilor aferente acestora, cu excepţia celor prevăzute la art. 11; lucrări, amenajări şi construcţii cu caracter provizoriu necesare în vederea organizării executării lucrărilor, în condiţiile prevăzute la art. 7 alin. (1) – autorizarea pentru executarea lucrărilor de bază şi a celor aferente organizării executării lucrărilor, în 30 de zile de la depunerea documentaţiei; lucrări de construcţii cu caracter provizoriu: chioşcuri, tonete, cabine, spaţii de expunere, corpuri şi panouri de afişaj, firme şi reclame, copertine şi pergole situate pe căile şi spaţiile publice, anexe gospodăreşti, precum şi anexele gospodăreşti ale exploataţiilor agricole situate în extravilan; cimitire – noi şi extinderi. Construirea fără autorizaţie constituie, după caz, fie contravenţie (sancţionată cu amenzi între 1.000 lei şi 100.000 de lei), fie infracţiune (pedepsită cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă).

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108