REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Iohannis: Prin toate demersurile mele voi căuta să apăr memoria victimelor Holocaustului

Iohannis: Prin toate demersurile mele voi căuta să apăr memoria victimelor Holocaustului

Replica API 28 ianuarie 2015 | 00:00 193

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți la ceremonia de decorare a unor supraviețuitoare ale Holocaustului că prin toate demersurile sale va căuta să apere memoria victimelor Holocaustului, precizând că în anii următori își dorește ca îm paralel cu comemorarea victimelor acestui fenomen să fie cunoscuți și cei care au dat dovadă de solidaritate umană în timpul celui de-al doilea război mondial.

"Prin tot ce a făcut în ultimul deceniu în privința comemorării și cunoașterii Holocaustului, statul român și-a însușit lecția trecutului. A înțeles pe deplin să acționeze împotriva uitării și a oricăror forme ale intoleranței, discriminării, rasismului, antisemitismului și xenofobiei.

Prin toate demersurile mele în această direcție voi căuta, în calitate de președinte al României, să urmăresc o misiune sacră: să apăr memoria victimelor Holocaustului și să onorez adevărul istoric.

O națiune nu poate avea viitor fără a-și respecta și cunoaște trecutul. Statul român, prin instituțiile sale, va continua eforturile concrete pentru prezervarea memoriei Holocaustului. Se pot gândi măsuri educative în domeniu, dar și simbolice, precum amenajarea ori întreținerea spațiilor memoriale", a spus Iohannis, la ceremonia de decorare a unor supraviețuitoare ale Holocaustului, respectiv Gabriela Bone, Viora Braun și Susana Diamantstein.

sursa: http://www.agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108