REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Microbuzele din Constanţa, controlate la sânge. Un şofer a rămas fără permis de conducere!

Microbuzele din Constanţa, controlate la sânge. Un şofer a rămas fără permis de conducere!

Replica API 30 ianuarie 2015 | 13:55 157

Polițiștii constănțeni, în decursul a trei zile, au efectuat mai multe activități pe linia disciplinării conducătorilor auto care efectuează transporturi de persoane în sistem maxi-taxi, în municipiul Constanța și în județ. Cu această ocazie, oamenii legii au aplicat 36 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 12.000 de lei, 40 de puncte de penalizare, fiind reținut și un permis de conducere.

Astfel, 13 sancțiuni au fost aplicate pentru nepurtarea centurii de siguranță, 8 pentru transportul unui număr mai mare de persoane decât locurile existente în maxi-taxi, 5 pentru diferite defecțiuni tehnice, 4 pentru viteză neregulamentară, una pentru nerespectarea culorii semaforului, una pentru o tamponare şi 4 alte contravenţii. Acțiuni similare vor fi desfășurate în continuare de către polițiștii constănțeni. Pentru asigurarea unui climat de siguranță în traficul rutier constănțean, polițiștii rutieri recomandă conducătorilor auto care efectuează transport de persoane în regim maxi-taxi să respecte regulile de circulație, să adopte o conduită rutieră preventivă, astfel încât să fie evitate evenimentele rutiere nedorite. De asemenea, se recomandă constănțenilor să nu se urce în autovehiculele de transport persoane de tip maxi-taxi, dacă nu le este asigurat locul pe scaune și să poarte centura de siguranță. Reamintim şi faptul că, în dimineaţa de luni, 26 ianuarie, un teribil accident rutier s-a produs în municipiul Constanţa, la intersecţia străzilor Nicolae Iorga cu Mihai Viteazu. Şoferul unui autoturism marca Opel nu a acordat prioritate de trecere şi a intrat în coliziune cu un microbuz de transport persoane, acesta din urmă fiind proiectat într-un stâlp. 23 de persoane au ajuns la spital, 21 fiind călătorii din microbuz, chiar dacă era prevăzut cu o capacitate de 15 + 1. Şoferul riscă să se aleagă cu puncte de amendă, între 6 şi 10, din pricina faptului că a „burduşit” autovehiculul cu călători, chiar dacă nu se face vinovat producerea accidentului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108