REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Ordonanţa „lui Dragnea”: până şi opoziţia recunoaşte că n-are ce să le facă „migratorilor”

Ordonanţa „lui Dragnea”: până şi opoziţia recunoaşte că n-are ce să le facă „migratorilor”

Replica API 28 ianuarie 2015 | 23:19 161

Dragomir: „Anomaliile vor dispărea de la alegerile următoare

Dragomir: „Anomaliile vor dispărea de la alegerile următoare

Gheorghe Dragomir

Dezbaterea pe tema ordonanţei care a permis aleşilor locali să decidă, după ruperea USL, din ce partide vor să facă parte, seamănă din ce în ce mai mult cu o furtună într-un pahar cu apă. Liberalii care par a ţine cu tot dinadinsul ca primarii şi consilierii care au plecat la alte partide să-şi piardă mandatele admit că, de fapt, nu se va întâmpla nimic! Nici măcar decizia Curţii Constituţionale pe marginea „ordonanţei lui Dragnea” nu îi ajută prea mult: chiar dacă Parlamentul va decide că „migratorii” îşi pierd mandatele, aplicarea unei astfel de decizii nu are cum să se întâmple. O admite şi preşedintele PNL Constanţa, deputatul Gheorghe Dragomir.

„Toate aceste anomalii (produse de „ordonanţa lui Dragnea” - n.r.) vor dispărea de la alegerile următoare”, a spus Dragomir, care a explicat faptul că plecarea unui primar sau a unui consilier de la un partid la altul „lasă un gust amar alegătorilor”. „Oamenii au votat ceva şi s-au ales cu altceva. Omul nu votează numai persoana. Primarul are nişte consilieri, care au şi ei zestrea lor de voturi. Când am hotărât să interzicem migraţia a fost pentru a nu se mai simţi oamenii păcăliţi”, declară Dragomir. Întrebat, totuşi, dacă există posibilitatea ca aleşii locali să îşi piardă mandatele, Dragomir a recunoscut: „Nu se va întâmpla nimic. Şi să vă dau exemplu: în Consiliul Local Năvodari au fost divergenţe, a intrat în consiliu cineva pe locul altui consilier, s-a ajuns până la executorul judecătoresc… Şi nu s-a întâmplat nimic”. În acest context, o altă întrebare legată de o eventuală pierdere a mandatelor consilierilor este: ce se întâmplă cu proiectele votate de aleşii locali „migratori”? Se vor anula acele acte? Este întrebarea ridicată „la fileu” de Dumitru Bădrăgan, preşedintele PRU Constanţa. Iar răspunsul, venit din partea liberalului Dragomir este: „N-am auzit de nici o hotărâre anulată, nici în cazul celor votate de consilieri despre care s-a stabilit ulterior că nu aveau ce căuta în consiliu”. Odată „lămurit” misterul, devine curios de ce PNL insistă să sancţioneze aleşii locali „migratori”. „În primul rând, vina este a Executivului, a celor care au dat această ordonanţă. Apoi, situaţia a fost generată şi de PNL care se afla la alegeri alături de PSD şi care a obţinut mandate sub denumirea de USL. Şi aleşii locali au o vină, însă, pe de altă parte, atunci când au migrat au făcut-o într-un cadru legal care le-o permitea: “ordonanţa lui Dragnea”. Parlamentul are acum datoria de a analiza dacă este oportună sancţionarea acelor aleşi locali, în sensul că activitatea administraţiei locale nu trebuie blocată”, susţine, pe de altă parte, Dumitru Bădrăgan. Chestionat pe tema mai-sus arătată, co-preşedintele PNL constanţa, senatorul Christian Gigi Chiru a susţinut că „migratorii” trebuie să îşi piardă mandatele, iar că eventualele hotărâri adoptate de acei consilieri ar urma să devină problema prefectului, dacă le atacă sau nu în contencios, pentru a le anula. În schimb, preşedintele PMP Constanţa, fostul prefect Claudiu Palaz, declară că nici un ales local nu va păţi nimic. „E complicat, tehnic vorbind, să eliberezi din funcţie atât de mulţi consilieri. Încetarea mandatului se votează în consiliu. Dacă 4 au trecut la PSD, iar ceilalţi 5 din consiliu erau deja la PSD, cum să voteze cei 5 împotriva colegilor? Apoi, chiar dacă sunt eliberaţi din funcţii, acest lucru va genera pocese, contestări... În al treilea rând, e greu de completat un consiliu. Partidele nu mai au chiar atât de mulţi oameni pe listele depuse la alegeri”, a explicat Palaz.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108