REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
11.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Percheziţii DIICOT la societăţi din grupul Alfredo, inclusiv la Constanţa

Percheziţii DIICOT la societăţi din grupul Alfredo, inclusiv la Constanţa

Replica API 28 mai 2015 | 23:36 177

Manevre tip „suveică” prin firme fantomă: prejudiuciul este de 12 milioane de euro!

Manevre tip „suveică” prin firme fantomă: prejudiuciul este de 12 milioane de euro!

23 de percheziţii au avut loc sediile sociale ale unor societăţi comerciale de pe raza municipiului Bucureşti, judeţelor Ilfov, Constanţa şi Bacău, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit în vederea săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani. Acestea s-au desfăşurat la data de 26 mai anul curent, fiind vorba de reprezentanţii societăţilor Alfredo Fresh SRL şi Alfredo Foods SRL.

Potrivit procurorilor, în cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2009-2010, reprezentanţii legali ai SC Alfredo Fresh SRL şi SC Alfredo Foods SRL au constituit un grup infracţional organizat împreună cu mai multe persoane, în scopul organizării unor circuite financiare fictive de natură să asigure sustragerea societăţilor comerciale de la achitarea TVA aferentă comercializării pe piaţa internă a produselor alimentare achiziţionate din spaţiul intracomunitar. În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat că membrii grupului infracţional au creat un mecanism extrem de bine pus la punct, înfiinţând pe teritoriul României, prin intermediul mai multor persoane, zeci de societăţi comerciale cu un comportament de tip fantomă, care funcţionau o scurtă perioadă de timp, fiind interpuse în raporturile comerciale dintre furnizorii reali de marfă din Uniunea Europeană şi beneficiarii finali Alfredo Fresh şi Alfredo Foods. Societăţile cu comportament de tip „fantomă”, interpuse în lanţurile comerciale între furnizorii din spaţiul comunitar şi societăţile beneficiare fie nu au funcţionat la sediile sociale declarate, fie contractele privind sediile sociale erau expirate, multe dintre acestea neavând puncte de lucru şi nici salariaţi. Sediile sociale erau formale, de cele mai multe ori fiind sediile unor cabinete de avocatură şi utilizate exclusiv pentru primirea corespondenţei. În activitatea infracţională, aceste societăţi comerciale au fost folosite pentru a simula tranzacţii comerciale, fiind interpuse între un furnizor extern şi societatea care reprezenta adevăratul beneficiar al tranzacţiei. După o perioadă de timp, societăţile erau cesionate, de regulă tot unor cetăţeni străini care deţineau calitatea de asociat/administrator la mai multe societăţi comerciale şi care părăseau teritoriul ţării la scurt timp după preluarea societăţilor.

Societăţile erau înfiinţate pe numele unor persoane greu de identificat

Societăţile erau înfiinţate, de regulă, pe numele unor persoane greu de identificat, având cetăţenie străină sau pe numele unor persoane apropiate liderilor grupului infracţional, care acceptau să figureze în calitate de asociat/administrator, în schimbul unor sume de bani. Prejudiciul produs de către cele două societăţi comerciale prin eludarea plăţii către bugetul de stat a impozitului pe profit şi a taxei pe valoarea adăugată este de aproximativ 12.000.000 euro. La data de 26.05.2015 procurorii DIICOT- Serviciul Teritorial Bucureşti au dispus luarea măsurii preventive a reţinerii pe o durată de 24 ore faţă de inculpaţii Leonte Cătălin ,Voicu Mihael, Dărmănescu Mihai Cristian (asociat şi administrator la SC Alfredo Foods SRL) şi Nistor Florin Daniel (asociat şi administrator la SC Alfredo Foods SRL). La data de 27.05.2015 s-a propus Tribunalului Bucureşti - Secţia I Penală luarea măsurii arestului preventiv pe o durată de 30 zile faţă de cei 4 inculpaţi anterior menţionaţi. Totodată, procurorii DIICOT- Serviciul Teritorial Bucureşti au dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar, pe o durată de 60 zile, faţă de inculpaţii Soliman Ahmed Hesham Hussein, Pasa Murat, Al Madfai A H Jankeer, Karatas Cem, Tadal Fakdet, Kerkutlu Muzaffer, Bîsceanu Elena Daniela, Nica Mihaela Daniela şi Secelean Iolanda Mirela. Menţionăm faptul că în cauză sunt cercetate şi alte persoane, inclusiv în calitate de suspecţi, urmând a se stabili participaţia penală şi vinovăţia fiecărui membru a grupului infracţional investigat în prezenta cauză. În cauză s-au dispus măsurile care se impun în vederea luării măsurii asiguratorii a sechestrului, în vederea recuperării prejudiciului.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108