REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.1° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Ponta și Teodorovici și-au pus pe cap Avocatul Antreprenorilor din cauza bacșișului. Bodu, vârf de lance

Ponta și Teodorovici și-au pus pe cap Avocatul Antreprenorilor din cauza bacșișului. Bodu, vârf de lance

Replica API 1 septembrie 2015 | 00:00 201

Avocatul Antreprenorilor anunță că este pregătit să inițieze, în numele agenților economici, o acțiune în daune împotriva ministrului finanțelor publice, Eugen Orlando Teodorovici, ca inițiator al OUG nr. 8/2015, și a premierului în exercițiu Victor Viorel Ponta, ca șef al guvernului care a aprobat-o. Acțiunea are ca scop „acoperirea prejudiciului creat prin cheltuielile cu modificarea caselor de marcat electronice, pentru a putea emite bon fiscal separat pentru bacșiș. Prevederile OUG nr. 8/2015 care reglementau acest impozit au fost abrogate printr-o lege inițiată de guvern, care a admis că măsura a fost o greșeală”, se arată în anunțul Avocatului Antreprenorilor.

„În cazul in care numărul celor interesați să se judece cu domnii Victor Viorel Ponta și Eugen Orlando Teodorovici este suficient de mare vom demara o procedură de mandatare cu reprezentare în vederea susținerii acțiunii civile de către inițiatorii Avocatului Antreprenorilor, inclusiv printr-o casă de avocatură din București. Acțiunea civilă este deja redactată, pregătită deci să fie depusă la instanța competentă în funcție de interesul pe care mediul de afaceri ar putea să îl arate”, se mai arată în anunț. Avocatul Antreprenorilor a redactat și o petiție în acest sens, care este disponibilă pe site-ul avocatulantreprenorilor. Avocatul Antreprenorilor este o inițiativă coordonată de fostul europarlamentar constănțean, Sebastian Bodu. În manifestul Avocatului Antreprenorilor, Bodu susține că antreprenorii sunt principalii creatori de valoare în toate economiile libere. Microîntreprinderile, întreprinderile mici și mijlocii sunt esențiale pentru sănătatea și creșterea economiei. În România, aceste entități create de români cu spirit antreprenorial în ultimii 25 de ani angajează peste 60% din forța de muncă activă și produc peste 50% din valoarea adăugată brută din economia Românească. „Birocrația e sufocantă și instituțiile lente și redundante. Antreprenorii români sunt foarte des obligați să-și cheltuie cea mai mare parte din resurse și energie în lupta cu un stat care-i tratează ca prezumtivi infractori. ANAF, care ar trebui să fie un administrator, s-a transformat în milițian printr-o divizie supradimensionată, militarizată și opresivă: Antifrauda Fiscală. Se închid afaceri pentru diferențe de bani în casa de marcat, este atrasă în mod nejustificat răspunderea personală a administratorilor, se dau amenzi disproporționate pentru fapte care nici măcar nu ar trebui să fie de competența ANAF, se refuză accesul la instanțele de judecată și se confiscă veniturile. Toate aceste abuzuri îi găsesc de cele mai multe ori pe antreprenorii neapărați și nereprezentați. Din capul locului trebuie spus că evaziunea fiscală este intolerabilă, însă scopul combaterii ei nu poate fi extins absurd la alte situații, lăsându-i dezarmați chiar și pe cei mai corecți dintre contribuabili”, susține Bodu în manifestul Avocatului Antreprenorului.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108