REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Pregătiri pentru alegeri la Constanţa. Se caută 1200 de operatori PC pentru secţiile de votare

Pregătiri pentru alegeri la Constanţa. Se caută 1200 de operatori PC pentru secţiile de votare

Replica API 25 noiembrie 2015 | 00:00 307

Monitorizare electronică

Monitorizare electronică

Proximele alegeri locale şi parlamentare vor fi monitorizate electronic pentru a preveni votul ilegal. În acest sens, Instituţia Prefectului informează constănţenii că pot participa la procesul de selecţie pentru operatori PC ai secţiilor de votare. Procesul de selecţie este organizat de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale cu sprijinul Autorităţii Electorale Permanente (AEP) şi a Direcţiei Judeţene de Statistică. Selecţia se realizează pentru alegerile programate în 2016, iar cetăţenii interesaţi să devină operatori de calculator se pot adresa în acest sens birourilor judeţene ale Autărităţii, ale caror coordonate se gasesc la adresa de web http://www.roaep.ro/prezentare/filiala.

„Pe 9 noiembrie v-am transmis un e-mail de informare cu privire la selecţia persoanelor pentru operatorii secţiilor de votare. Rugămintea noastră către dumneavoastră este de a transmite către noi, în timpul cel mai scurt, propunerile cu persoanele care vor opera acele terminale din secţiile de votare. Este vorba despre implementarea acelui Sistem Informatic de Monitorizare a Prezenţei la Vot (SIMPV) şi de prevenire a votului ilegal. Fiecare secţie de votare, în afară de personalul cunoscut, va avea câte un operator de calculator care va primi cartea de identitate a alegătorului, o va scana prin terminalul respectiv, iar pe ecran îi vor apărea o serie de informaţii pe care le va comunica preşedintelui Biroului Secţiei de Votare. În baza acelor informaţii, alegătorul respectiv poate vota sau nu”, au declarat reprezentanţii instituţiilor implicate în procesul de organizare a următoarelor alegeri. Persoanele care vor fi selectate ca operatori de calculator, vor primi, pe durata desfăşurării activităţii în cadrul secţiilor de votare, o indemnizaţie stabilită prin Hotărâre a Guvernului. De precizat faptul că pentru fiecare secţie de votare este nevoie de doi operatori. „Vreau să vă spun că, din păcate, stăm destul de rău. Din cele 70 de primării din judeţul Constanţa, doar 16 au transmis către noi solicitări. Operator de calculator poate fi orice cetăţean român, cu domiciliu în localitatea în care îşi desfăşoară activitatea, să aibă cunoştinţe minime de PC, să cunoască limba română. Va fi instruit de către colegii de la Serviciul de Telecomunicaţii Speciale. În urma înscrierii poate fi selecţionat pentru a fi operator în secţiile de votare. Rugămintea este să acceleraţi acest proces, pentru că în scurtă vreme va trebui să constituim şi corpul experţilor electorali. Cele două activităţi se vor suprapune. Timpul este destul de scurt şi avem nevoie de operatori pentru judeţul Constanţa de cel puţin 1200 de persoane”, au mai precizat aceleaşi surse. Primarii din judeţul Constanţa au termen până vineri, 27 noiembrie a.c., să desemneze doi operatori de calculator pentru fiecare secţie de votare. „Dumneavoastră trebuie să nominalizaţi două persoane cu abilităţi IT, nu trebuie atestat, pentru fiecare secţie de votare din unitatea administrativ teritorială pe care o reprezentanţi dumneavoastră, pentru ca această activitate de verificare a votului să nu mai fie o problemă”, a declarat prefectul Ion Constantin.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108