REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Primăria Hârșova dă în judecată Casa Județeană de Asigurări de Sănătate

Primăria Hârșova dă în judecată Casa Județeană de Asigurări de Sănătate

Replica API 3 septembrie 2015 | 00:00 253

Spitalul din Hârșova are de recuperat10 miliarde de lei vechi

Spitalul din Hârșova are de recuperat10 miliarde de lei vechi

Primarul din Hârșova, Tudor Nădrag, s-a săturat să cerșească bani la Ministerul Sănătății pentru pacienții din Hârșova! Banii sunt necesari, printre altele, pentru achiziționarea aparaturii spitalului din localitate, aparatură care este veche de 60 de ani. Cât a putut, administrația locală a ajutat, însă unitatea spitalicească se afundă în datorii, pentru că ministerul „nesimțit“ nu dă doi bani pe bolnavii din Hârșova., spune edilul.

„Am alocat sume de bani pentru spitalul din Hârșova, pentru că, din partea Ministerul Sănătății și a Casei Județene de Asigurări de Sănătate sunt slabe șanse să primim. Am achiziționat aparatură în ultima vreme pentru spital, în ciuda faptului că există un ordin al ministrului care, cu caracter cinic, spune că și spitalele care aparțin administrațiilor teritoriale beneficiază în egală măsură de fonduri de la Ministerul Sănătății pentru dotarea cu aparatură. Și populația respectivă contribuie la fondurile de sănătate.

Cu toate că, în fiecare an transmitem un necesar de a înnoi aparatura care este veche de 60 și ne angajăm că susținem cofinanțarea cu 5 %, nu a dat niciodată nimic acest minister nesimțit. Un sistem de sănătate bolnav. Și Casa Județeană de Asigurări recunoaște că nu a plătit servicii medicale prestate în valoare de 500.000 lei, numai în acest an“, a declarat Tudor Nădrag. Acesta a anunțat că face demersurile necesare pentru a acționa în instanță CJAS, în vederea recuperării sumelor de bani datorate, cuantificate la 10 miliarde lei vechi.

Dacă va câștiga în instanță, atunci Spitalul din Hârșova va ieși la liman. „Avem experiența Spitalului Județean, care a dat în judecată Casa și câștigat. Suntem în tratative cu un avocat ca să o acționăm și noi în instanță. Trebuie să dea 10 miliarde de lei vechi. Cu banii câștigați vrem să luăm aparatură și să-și plătească datoriile, pentru că spitalul se zbate în datorii“, a conchis Nădrag.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108