REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Reacție virulentă a lui Dodon la adresa lui Băsescu, după ce fostul președinte l-a numit "pudelul lui Putin"

Reacție virulentă a lui Dodon la adresa lui Băsescu, după ce fostul președinte l-a numit "pudelul lui Putin"

Replica API 28 iunie 2017 | 00:59 412

Președintele Republicii Moldova, prorusul Igor Dodon, spune că „declarațiile și acțiunile” fostului președinte al României, Traian Băsescu, la Congresul extraordinar al Partidului Unității Naționale (PUN) de la Chișinău „confirmă bănuielile” socialiștilor că o „parte însemnată a clasei politice de la București dorește lichidarea statalității moldovenești”, potrivit Agerpres.

„Prin declarațiile și acțiunile lui Băsescu, care a fost președinte român două mandate, se confirmă bănuielile noastre că o parte însemnată a clasei politice de la București dorește lichidarea statalității moldovenești. Băsescu este unul dintre cei mai radicali și mai ridicoli exponenți ai unionismului, dar nu este unicul. Sunt mulți ca el. Campania propagandistică 'Basarabia — pământ românesc' a fost lansată pe timpul lui Băsescu”, a scris Dodon într-o postare pe pagina sa de Facebook, citată de portalul Deschide.md.

„Toată această propagandă unionistă a dăunat mult relațiilor de încredere între Chișinău și Tiraspol. Dar tocmai acesta e unul dintre obiectivele unioniștilor — să nu permită 'reîntregirea Republicii Moldova', fiindcă o Moldova 'reîntregită' nu va putea fi anexată la România, iar trupele NATO nu vor putea ajunge pe Nistru”, a continuat Dodon.

În acest context, el a insistat asupra interzicerii prin lege a unionismului și tragerea la răspundere a celor care organizează „campanii și acțiuni de lichidare a statului Republica Moldova”, potrivit Deschide.md. Dodon s-a mai întrebat dacă Traian Băsescu dorește „să facă politică în Republica Moldova sau să fugă de răspunderea penală din România, unde el are mari probleme legate de corupție și abuz de putere”.

Nou înființatul Partid al Unității Naționale (PUN) a organizat la 25 iunie primul său congres extraordinar, după înscrierea formațiunii în registrul partidelor politice din Republica Moldova. Formațiunea a fost fondată de fostul ministru al apărării moldovean, Anatol Șalaru, ex-liberal. La congres au participat 1.200 de delegați și invitați din Republica Moldova și din România. Printre invitații din România s-au numărat senatori și deputați, precum și reprezentanți ai administrației publice locale din România, scrie digi24.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cu chiorete-n romanica nu s-a putut face nimica din punct de vedere legal,poate ca si din cauza ca el a implementat juistitia poate ca-n basarabia,daca ar fi cetatean cu norma intreaga s-ae mai putea face cate ceva si ar fi bagat guvidele la parnaie si uite asa o bucurie pentru toti romanii
0
1
Dodon seamana perfect cu Basescu,doar ca are alta sursa de unde suge. Dodolonul stie ca Basarabia este pamant romanesc inainte de a ragai Basescu asta,ca istoria Europei nu a iceput sa se scrie doar de acu' in deceniu. Base si el,se baga in seama ca patriot,el fiind cel care a tavalit tara in mizerie si deznadajde.Scarbosi amandoi indivizii.
1
1
Dodon stie mai bine ca udrea cea a facut base cu tara
3
3
Dodon.... Cine naiba mai e si prostul asta?
5
4

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108