REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

S-a înroşit telefonul la Ambulanţă: oamenii au băut şi au mâncat peste măsură!

S-a înroşit telefonul la Ambulanţă: oamenii au băut şi au mâncat peste măsură!

Replica API 15 aprilie 2015 | 22:23 128

Doi copii internaţi în comă, la Spitalul Judeţean

Doi copii internaţi în comă, la Spitalul Judeţean

Peste 1.000 de solicitări au fost înregistrate la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Constanţa, în doar două zile. Cele mai multe au fost legate de tulburări digestive şi de consum exagerat de băuturi alcoolice.

Chiar dacă medicii au dat sfaturi cu privire la bucatele de Paşte, care necesitau a fi consumate cu măsură, constănţenii au ţinut minte preţ de câteva minute. Însă, o dată ce rudele şi prietenii s-au adunat în jurul mesei, cheful a început şi totul a fost dat uitării. Astfel, cadrele medicale s-au confruntat cu peste 1.000 de solicitări în numai 2 zile, adică pe 12 şi 13 aprilie. “Am avut 1.186 de solicitări pe întreg judeţul, pe perioada sărbătorilor pascale,dintre care 589 au fost doar în municipiul Constanţa. Din păcate au fost înregistrate şi accidente rutiere. S-au înregistrat multe probleme digestive dar şi legate de consumul exagerat de băuturi alcoolice”, a declarat, pentru “Replica”, dr. Ionuţ Cealera, directorul medical din cadrul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa. Potrivit acestuia, din a treia zi de Paşte au început solicitările pentru pacienţii cu boli cardiovasculare cronice. Aceştia au consumat alimente cu sare multă şi băuturi alcoolice, motiv pentru care li s-a făcut rău. Cât despre tentativele de suicid, a fost înregistrată una singură, fiind vorba despre o femeie de 39 de ani, care a înghiţit mai multe pastile pe 13 aprilie, după o ceartă cu soţul. “A fost cel mai liniştit Paşte, în afară de cazul celor doi copii accidentaţi. Ne-am confruntat cu accidente vasculare la persoane vârstnice. Nu a fost nimic spectaculos. Nu am avut nici o politraumă şi nici pacienţi arşi. Cei doi fraţi, victime ale accidentului de duminică, sunt bine”, a decarat medical Victoria Bădărău, şeful Secţiei de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Reamintim faptul că un grav accident de circulaţie a avut loc, duminică, în prima zi de Paşte, pe DC 42, soldat cu patru victime. Doi copii au fost preluaţi de echipajele de la Ambulanţă în stare gravă. La locul accidentului au intervenit 4 ambulanţe. „Din cei trei copiii răniţi în urma accidentului, doi au ajuns la spital în stare gravă, cu traumatisme craniene, comatoşi, fiind intubaţi. La locul accidentului au fost trimise patru ambulanţe”, a declarat, pentru „Replica”, medicul generalist Laurenţiu Bădescu de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Constanţa. Şoferul care a provocat accidentul era băut şi le-a spus poliţişior că a pierdut controlul volanului şi s-a răsturnat cu maşina în timp ce a vrut să evite o căruţă. Bărbatul este cercetat penal pentru vătămare corporală din culpă şi conducere sub influenţa alcoolului. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală gravă a minorului R.A.I., de 9 ani, din Ostrov şi vătămarea corporală uşoară a pasagerilor: R.E., de 37 de ani, din Ostrov, R.A.B., de 11 ani, din Ostrov, şi a minorei R.A.A., de 10 ani, din Călăraşi.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108