REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Schimbări de proporţii istorice în domeniul asigurărilor. Şoferii, luaţi în vizor

Schimbări de proporţii istorice în domeniul asigurărilor. Şoferii, luaţi în vizor

Replica API 3 septembrie 2014 | 00:00 91

Europa, cu ochii pe asiguratori

Europa, cu ochii pe asiguratori

Comisia Europeană, Autoritatea Europeană pentru Asigurări şi Pensii Ocupaţionale, împreună cu Autoritatea de Supraveghere Financiară din România (ASF) au bătut palma pentru o serie de reglementări pentru evaluarea de către organisme independente a sectorului de asigurări din România. Practic, vorbim de o evaluare, care are în vedere un test de stres individual, pentru întărirea viabilităţii şi încrederii în sector. Evident, va exista şi un bilanţ al acestui exerciţiu, care va include cel puţin 80% din asiguratorii de pe piaţa din România.

Testarea la stres sau rezistenţa la şocuri a sectorului de asigurări va fi efectuată de către consultanţi independenţi, care vor fi coordonaţi şi supravegheaţi de către un Steering Comittee (un comitet responsabil pentru stabilitarea şi implementarea agendei exerciţului) şi care se va încheia la 30 iunie 2015, se arată într-un comunicat al ASF.

În altă ordine de idei, cei mai mari jucători de pe piaţa autohtonă a asigurărilor au dezvoltat un proiect care presupune constituirea unei baze de date comune cu daunele înregistrate de şoferi. Programul, care va fi operaţional până la finele acestui an, îi ajută pe asigurători să analizeze cu mai multă precizie profilul de risc al clienţilor. Cei care au înregistrat mai multe daune sau care şi-au reparat maşina în condiţii mai puţin credibile vor plăti prime cu mult mai mari sau chiar vor fi refuzaţi de asigurători. Programul care va cuprinde istoricul de daună al şoferilor asiguraţi CASCO ar putea deveni operaţional până la sfârşitul acestui an.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108