REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Se desfiinţează un sens giratoriu de pe Aurel Vlaicu şi se fac unele noi, pe alte străzi

Se desfiinţează un sens giratoriu de pe Aurel Vlaicu şi se fac unele noi, pe alte străzi

Replica API 16 septembrie 2016 | 08:15 664

Reorganizare pe drumurile din Constanţa!

Reorganizare pe drumurile din Constanţa!

Reorganizare pe drumurile din Constanţa! Unul dintre sensurile giratorii de pe bulevardul Aurel Vlaicu va fi desfiinţat, pe când în alte zone se vor construi. Prin urmare, urmează să se ia decizii importante.

Construirea tot mai multor sensuri giratorii a împărţit şoferii din Constanţa în două tabere, şi anume cei care consideră că astfel traficul este fluidizat şi cei care cred contrariul. De fapt, spun anumiţi conducători auto, unele sunt amplasate greşit şi nu fac altceva decât să încurce. Cum ar fi cel de pe I.C. Brătianu (Cora), susţin ei. Un alt exemplu de „aşa nu” se află pe bulevardul Aurel Vlaicu (pe porţiunea cunoscută ca variantă), acolo unde sunt peste 5 astfel de sensuri. Se pare că şi autorităţile au sesizat anumite nereguli, din moment ce se discută despre desfiinţarea unuia dintre ele. Deocamdată nu s-a luat o decizie, iar reprezentanţii Primăriei nu au declarat nimic în mod oficial. Dar, potrivit informaţiilor noastre, discuţiile se vor concretiza cât de curând. Totodată, de precizat este şi faptul că se vor amenaja şi alte sensuri giratorii, aşa cum s-a mai anunţat, de altfel. Este vorba despre intersecţia străzii Suceava cu bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, Nicolae Iorga cu bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, Adamclisi - Suceava - Dobrilă Eugeniu sau în fosta zonă Interex. Pentru intersecţia străzii Nicolae Iorga cu bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, SC Confort Urban SRL a obţinut certificatul de urbanism pentru amplasarea acestuia, încă din aprilie anul curent. Participanţii la traficul din urbea de la malul mării consideră că un sens giratoriu ar fi util şi în zona Far, Caraiman - Şoseaua Mangaliei. De menţionat este că se discută şi despre redimensionarea unora dintre sensurile giratorii existente în municipiu.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108