REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Tânărul care şi-a TERORIZAT vecinii din cartierul Tomis II ar putea fi liber în câteva luni!

Tânărul care şi-a TERORIZAT vecinii din cartierul Tomis II ar putea fi liber în câteva luni!

Replica API 21 mai 2016 | 23:48 951

Ameninţări, hărţuiri şi bătăi

Ameninţări, hărţuiri şi bătăi

Sebastian Constantin este un tânăr din Constanţa care locuieşte în cartierul Tomis II şi care şi-a terorizat vecinii. Cu părinţii plecaţi la muncă în Germania şi cu un frate care lucrează în domeniul juridic la Bucureşti, Sebastian avea mult timp liber, fiind întreţinut de familie. Însă, el a ajuns să fie cercetat în mai multe dosare, ulterior condamnat. Acum, când pedepsele au fost contopite, concluzia este una nu tocmai îmbucurătoare pentru victimele sale: în câteva luni ar putea fi liber!

Cronologic, Sebastian Constantin a fost condamnat la 10 luni cu suspendare de Judecătoria Constanţa, pe 21 octombrie 2010, într-un dosar în care era acuzat de loviri şi alte violenţe, parte vătămată fiind Valentin D., decizia rămânând definitivă în ianuarie anul curent. Apoi, pe 14 septembrie 2015 a fost condamnat la 1 an 4 luni închisoare, pentru hărţuire, loviri şi alte violenţe, dar şi pentru ameninţare în formă continuată, părţi vătămate fiind Bianca Ioana C., Theodor Cristian R. şi Aurel Fabian P. Decizia a rămas definitivă în decembrie 2015. Pe 19 mai, Tribunalul i-a admis contestaţia inculpatului condamnat, i-a contopit pedpsele, astfel rezultând cea de 1 an, 9 luni şi 10 zile închisoare, în regim de detenţie. Decizia este definitivă. Însă, judecătorii i-au scăzut perioada executată de la 10.06.2015 la zi. Prin urmare, există posibilitatea ca el să fie liber în câteva luni. Numai că nu are voie să se apropie de părţile vătămate pe o perioadă de 2 ani. Amintim că pe 8 iunie 2015, poliţiştii Secţiei 1 l-au căutat la domiciliu pentru a-i înmâna o citaţie spre a fi chemat la audieri. Cum nu a fost găsit, vecinii au spus că-i vor transmite ei. Astfel, în jurul orei 12.30, un tânăr care locuieşte în zonă, respectiv Aurel Fanian P., l-a văzut şi l-a anunţat. Numai că Sebastian s-a înfuriat şi l-a lovit cu pumnul în zona tâmplei şi apoi după ceafă. Vicitma a căzut şi s-a lovit cu capul de bordură. „Din probele administrate până în acest moment în cauză s-a reţinut în sarcina inculpatului faptul că la data de 8.06.2015, în jurul orei 12.30, în timp ce persoana vătămată P. A.F. se afla în faţa blocului în care domiciliază situat în municipiul Constanţa, strada Stejarului, nr. 1, a agresat-o fizic prin aplicarea unei lovituri cu pumnul în zona tâmplei stângi, în cădere lovindu-se de o bordură la tâmpla dreaptă, apoi a lovit-o cu pumnul în zona cefei, cauzându-i leziuni traumatice pentru a cărora vindecare necesită circa 4-5 zile de îngrijiri medicale”, potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa. În aceeaşi cauză inculpatul a fost cercetat şi sub aspectul săvârşirii altor infracţiuni contra integrităţii fizice şi libertăţii psihice a persoanei, respectiv două infracţiuni de hărţuire, o infracţiune de lovire sau alte violenţe în urma căreia nu au rezultat zile de îngrijiri medicale, dar şi pentru ameninţare, fapte pentru care, raportat la limitele pedepsei închisorii prevăzute de lege pentru sancţionarea acestora, legea nu permite luarea măsurii arestării preventive. Menţionăm că este vorba tot despre persoane din cartier, pe care Sebastian le-a altoit din motive de toată jena. La data de 11.06.2015, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa a admis propunerea formulată şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o perioadă de 30 de zile, după care au urmat condamnările.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108