REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Un nou sens giratoriu în apropiere de Maritimo, la fel şi în zona City Mall

Un nou sens giratoriu în apropiere de Maritimo, la fel şi în zona City Mall

Replica API 21 aprilie 2015 | 23:28 173

Vezi lista pentru anul 2015

Vezi lista pentru anul 2015

Constanţa, oraşul sensurilor giratorii! Dacă unii şoferi consideră că acestea reprezintă soluţiile optime pentru fluidizarea traficului rutier, alţii sunt de părere că mai mult încurcă. Însă, cert este că ele se vor construi. Unul a fost deja amplasat la intersecţia dintre Aurel Vlaicu şi Ştefăniţă Vodă, pe când altul urmează a se construi pe strada Soveja, în dreptul parcării subterane către City Park Mall.

Primăria Municipiului Constanţa anunţă că la intersecţia dintre Bulevardul Aurel Vlaicu şi strada Ştefăniţă Vodă a fost amplasat un sens giratoriu provizoriu. „Rugăm conducătorii auto să respecte regulile de circulaţie şi să ruleze cu viteză adecvată”, au precizat reprezentanţii Primăriei Constanţa. În plus, potrivit lui Claudiu Rădulescu, directorul Confort Urban, acesta va fi gata în câteva zile. „Se lucrează la un sens giratoriu la intersecţia dintre Aurel Vlaicu cu Ştefăniţă Vodă. Era început dar nu au mai fost continuate lucrările. Acum, giraţia se face provizorie, până la finalizare. Acolo este vorba despre nişte lucrări pe care nu le putem face deocamdată. Facem ceva provizoriu acum şi când se va putea, la vară, la toamnă, vom face lucrările definitive. Dar va funcţiona la fel ca şi cel definitiv. Va fi gata mâine (marţi, 21 aprilie – n.r.), poimâine cel târziu”, a declarat, pentru „Replica”, inginerul Claudiu Rădulescu. În plus, sensul giratoriu de pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, din zona City Park Mall, va fi regândit, în sensul că se va lărgi intrarea către parcare. „Va fi o corecţie acolo, în zonă”, a mai spus Rădulescu. Potrivit informaţiilor noastre, în cursul zilei de luni, 20 aprilie, au fost eliberate actele şi pentru un alt sens giratoriu, care ar urma să fie amplasat pe strada Soveja, tot în zona City Park Mall, dar către parcarea subterană de această dată. Reamintim că pentru anul 2015 sunt vizate mai multe zone ale urbei de la malul mării, în unele dintre ele fiind deja amenajate sensuri giratorii. Vorbim despre intersecţia străzilor Suceava cu Adamclisi şi Cpt. Dobrilă Eugeniu, intersecţia bulevardului Alexandru Lăpuşneanu cu strada Suceava, Alexandru Lăpuşneanu cu Nicolae Iorga, strada Traian cu Termele Romane, Traian cu Mihai Viteazu, Traian cu Tomis, Mamaia cu Aurel Vlaicu (zona Perla), Baba Novac cu Dezrobirii şi Caraiman cu Mangaliei.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108