REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Vin din nou ninsorile la Constanţa! Iată ce recomandă Primăria

Vin din nou ninsorile la Constanţa! Iată ce recomandă Primăria

Replica API 17 ianuarie 2017 | 00:47 403

Spun că sunt pregătiţi

Spun că sunt pregătiţi

Conform prognozei meteo emisă ieri, 16.01.2017, ora 11:00, începând cu ora 23:00 intră în vigoare codul galben de vânt şi precipitaţii mixte pentru judeţul Constanţa. La rafală, vântul va depăşi 65 km/h, iar din cauza temperaturilor cuprinse între -1 şi 0 grade Celsius există posibilitatea formării poleiului. Spre sfârşitul săptămânii, temperaturile vor scădea, înregistrându-se până la -6 şi -8 grade Celsius. Utilajele continuă acţiunea de împrăştiere a materialului antiderapant pe străzile din oraş, cu precădere pe arterele principale, pe drumurile în pantă, pe poduri şi în apropierea unităţilor de învăţământ. În paralel, se va acţiona pentru ridicarea zăpezii, dar şi pentru degajarea zăpezii de pe străzile din cartiere – au transmis reprezentanţii primăriei

„Pentru a evita posibilele accidente cauzate de polei, recomandăm constănţenilor, în special persoanelor în vârstă şi copiilor, să evite deplasările pe jos. Totodată, recomandăm folosirea mijloacelor de transport în comun şi evitarea folosirii autovehiculelor personale. Rugăm instituţiile publice, persoanele fizice şi juridice să asigure îndepărtarea zăpezii şi gheţii din zona imobilelor în care îşi desfăşoară activitatea sau locuiesc; să le depoziteze în afara părţii carosabile şi în alte locuri, astfel încât circulaţia pietonală să nu fie afectată. Insistăm ca zăpada să nu fie aruncată înapoi pe carosabil. De asemenea, marile centre comerciale au obligaţia de a îndepărta zăpada de pe carosabilul adiacent acestora şi în parcări. Având în vedere că circulaţia în oraş se desfăşoară în condiţii de iarnă, facem apel la părinţii care îşi duc copiii la şcoală/grădiniţă să plece mai devreme de acasă pentru a ajunge în timp util la unităţile de învăţământ. Utilajele care sunt contractate de Primărie nu cer bani pentru acţiunile de deszăpezire. În acest context, facem apel către constănţenii care se lovesc de astfel de practici să reclame acest lucru la dispeceratul Primăriei Constanţa. Toate utilajele contractate pentru acţiunile de deszăpezire - 22 de pluguri şi 9 sărăriţe aparţinând S.C. Polaris M Holding şi 7 wole, 1 grade, 29 buldoescavatoare şi 28 camioane închiriate de firma care trebuie să asigure deszăpezirea, vor avea afişat în geam numărul maşinii. În plus, lista cu utilajele, pe categorii, va fi postată pe site-ul Primăriei Constanţa - www.primaria-constanta.ro”, transmite primăria. În acelaşi comunicat se mai precizează: „Degajarea zăpezii de pe trotuare, din zona staţiilor mijloacelor de transport în comun, zonele pietonale şi lărgirea accesului către trecerile de pietoni este realizată de 98 de persoane – din care 32 de persoane asistate social, beneficiare ale Legii 416/2001 privind venitul minim garantat şi 66 de angajaţi ai SC Polaris M Holding. Persoane care trebuie să presteze muncă în folosul comunităţii vor fi angrenate în fiecare zi în acţiuni de deszăpezire”.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
la ce sume se platesc ptr serviciul de dezapezire, au nevoie de asistati sociali sa arunce cu lopata din camion??? e o gluma proasta Polaris,
1
0
de ce nu puneti parazapezile adica acele garduri care se pun de a lungul soselelor pt a aduna zapada pe camp nu pe sosele ? nu mai luati comisioane de la societatile de dezapezire care incarca facturile de zeci de ori ca nu sta nimeni sa cantareasca zapada carata de pe sosele .
4
0
32 DE ASISTATI ARE CONSTANTA ,BAI
2
0
sa nu beti apa rece,,beti numai tuica de pruna..
2
0
sa nu iesiti pe strada pana la primavara cand se topeste zapada .ce baieti de treaba..
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108