REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

10 remedii naturale pentru psoriazis

10 remedii naturale pentru psoriazis

Replica API 14 mai 2021 | 00:00 1196

Psoriazisul este o boală cronică, autoimună și inflamatorie a pielii. Această boală presupune multiplicarea mult prea rapidă a celulelor de la nivelul pielii, multiplicare ce duce la apariția unor plăgi tegumentare îngroșate. Pentru că multe celule mor dintr-o dată, zona în care celulele s-au regenerat rapid se înroșește, scrie doc.ro

Sursă foto: Shutterstock

În funcție de severitatea psoriazisului, apar și alte simptome la nivelul pielii, printre care:

Mâncărime

Usturime

Durere

Sângerări

Apariția unor cojite la nivelul scalpului

Desprinderea unghiei de patul unghial

Oamenii de știință încearcă să descopere cauzele care duc la apariția acestei boli dermatologice. Până acum au aflat că există anumite gene care ne predispun la psoriazis. Genele cu pricina se regăsesc la cel puțin 10% din populație, dintre care 2 – 3% vor dezvoltă psoriazis. Mai mult decât atât, un procent de minimum 10 și maximum 30% dintre cei afectați de psoriazis vor dezvoltă și artrită psoriazică.

Printre factorii care favorizează declanșarea psoriazisului se află:

Stresul

Infecția cu un streptococ

Funcția hepatică deficitară

Obezitate

Dietă bogată în grăsimi săturate

Inflamație

Digerare defectuoasă a proteinelor

Banalele eczeme sunt adesea confundate cu psoriazisul. Spre deosebire de această boală dermatologică autoimună, eczemele sunt cauzate de alergii sau substanțe iritante și dispar de la sine în câteva zile.

Pentru psoriazis există 3 metode de tratament:

Tratamentele topice (creme)

Medicamente

Terapia cu lumina

Există însă și o serie de remedii naturale, pe care le ai la îndemână însă nu realizezi. Spre deosebire de tratamentele recomandate de medicii, remediile din natură nu vin la pachet cu reacții adverse și nu creează dependență – Iată câteva remedii pe care și tu le poți încerca pentru vindecarea psoriazisului!

Adoptă o dietă antiinflamatoare

Pentru că inflamația stă la baza acestei probleme dermatologice, adoptarea unei diete antiinflamatoare va avea rezultate uimitoare. Încearcă să consumi cât mai multe grăsimi sănătoase pe care le regăsești în somon, macrou, sardine, semințe de în, semințe de chia, nuci, avocado și ulei de măsline.

Renunță la grăsimile nesănătoase, la prăjeli și la zahăr

Alimentele enumerate mai sus favorizează inflamația, lucru care nu este dorit de către pacienții care suferă de psoriazis.

Limitează consumul de alcool și cofeină

Dacă ești atent, vei observă că episoadele severe de psoriazis apar în urmă consumului de alcool. Asta pentru că alcoolul suprimă sistemul imunitar și favorizează simptomele specifice psoriazisului.

De asemenea, și cofeină este contraindicată, așa că ar trebui să limitezi consumul zilnic la o singură cafea.

Consumă fibre

Fibrele ajută tractul intestinal, adică favorizează detoxifierea organismului, lucru care este indicat la bolnavii de psoriazis.

Pune accent pe probiotice

Probioticele ajută flora intestinală să se mențină în valorile optime, ceea ce înseamnă că ajută la reducerea inflamației și întărește sistemul imunitar.

Consumă fructe și legume

Antioxidanții din fructe și legume sunt esențiali atunci când vine vorba despre inflamații. Consumă orice tip de fructe și legume.

Folosește produse cosmetice pentru piele sensibilă, de preferat bio

Dacă ai psoriazis nu poți folosi o crema doar pentru că ai văzut-o într-o reclamă. Alege-ți cu atenție produsele cosmetice folosite pentru a nu agrava situația. Variantele bio, făcute pe baza de plante, sunt ideale pentru ține. Studiile realizate în domeniu au confirmat faptul că produsele cosmetice pe baza de avocado și vitamina B12 sunt benefice pentru psoriazis.

Stai la soare

Soarele nu îți este inamic. Dacă stai 15 minute pe zi la soare, folosind bineînțeles protecție solară, pielea ta va avea numai de câștigat.

Instalează-ți un dedurizator de apă

Apă cu care faci dus este mai importantă decât crezi. Asigura-te că folosești o apă bună instalându-ți un dedurizator de apă în baie.

Folosește ulei esențial de arbore de ceai

Uleiul esențial de arbore de ceai aplicat direct pe pielea cu probleme reduce inflamația și ameliorează semnele lăsate de boală pe pielea ta.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu exista remedii naturiste pentru psoriazis...
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920