REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Urmărire ca-n filme: Un șofer care transporta ȚIGĂRI DE CONTRABANDĂ NU a OPRIT la SEMNALELE polițiștilor

Urmărire ca-n filme: Un șofer care transporta ȚIGĂRI DE CONTRABANDĂ NU a OPRIT la SEMNALELE polițiștilor

Replica API 24 octombrie 2020 | 12:09 1874

Polițiști din cadrul Serviciului Rutier Caraș-Severin au folosit dispozitivul de blocare a trecerii, pentru oprirea unui autoturism, al cărui conducător auto nu s-ar fi conformat semnalului regulamentar de oprire efectuat de polițistul rutier.

În mașina bărbatului, au fost descoperiți vineri, 23 octombrie, doi saci, în care erau ambalate 800 de pachete de țigarete, despre care există indicii că ar proveni din activități de contrabandă.

Bărbatul în cauză a fost reținut pentru 24 de ore.

În fapt, vineri seară, în timp ce desfășurau o acțiune pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pe fondul consumului de alcool, pe DN 58A, în localitatea Soceni, polițiștii au observat în trafic un autoturism care venea din direcția Ezeriș.

La efectuarea semnalului regulamentar de oprire, conducătorul autoturismului ar fi refuzat să se conformeze și și-ar fi continuat deplasarea încă 500 de metri.

Cu sprijinul unui alt echipaj de la Poliția Municipiului Reșița, s-a încercat oprirea autovehiculului prin folosirea dispozitivului de blocare a trecerii din dotare.

Șoferul ar fi încercat să-și continue deplasarea, deși avea cauciucurile sparte ca urmare a trecerii peste plasa cu cuie, acesta ar fi pierdut controlul direcției, ar fi abandonat autovehiculul și ar fi fugit pe dealul din apropiere, unde a fost prins și imobilizat de polițiști.

La controlul vehiculului, în mașina bărbatului, din comuna Prigor, județul Caraș-Severin, au fost descoperite 800 de pachete de țigări de contrabandă, fără timbru fiscal, de diferite mărci, estimate la aproximativ 9.600 de lei, care au fost ridicate, în vederea confiscării.

De asemenea, autoturismul folosit la săvârșirea faptei a fost indisponibilizat, până la finalizarea cercetărilor.

Cercetările continuă, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă cu țigări, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Reșița.

Bărbatul în cauză a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului, iar, în cursul zilei de sâmbătă, 24 octombrie, va fi prezentat instanței, cu propunere legală.

D.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si pe aia cu pungile de coca
0
0
Citind titlul, am crezut ca e vorba de baietii de la Eucor, dealerii de tigari de contrabanda din port. Dar m-am linistit, bine ca nu i-a prins, mai fumam si noi o Ashima, un Marble la pret de dumping !
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108