REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

4 tineri din Spania şi Georgia au ales să facă voluntariat la Constanța

4 tineri din Spania şi Georgia au ales să facă voluntariat la Constanța

Replica API 2 februarie 2018 | 00:00 630

Constanţa este gazdă timp de 7 luni pentru 4 tineri din Spania şi Georgia, sosiţi înRomânia pentru a desfășura un proiect intitulat Human Skills for Human Life, finanțat de Uniunea Europeanăprinprogramul Erasmus+. Oportunitatea se numește Serviciul European de Voluntariat şi poate fi accesată de orice tânăr între 17-30 ani din Europa.

Asociaţia pentru promovarea educației creativ-ecologice şi abilităților innovative şi-a doritfinanțarea acestui proiect la Constanţa pentru că din peisajul ONG-istic local lipsea această ofertă. Deşi programul se desfășoară din 2007 în România, la Constanța au mai fost încercări timide, nu întotdeauna bine evidențiate.

Însă, începând cu 2017, copiii din Centrul de Zi Agigea, de la cele două şcoli din Corbu şi Săcele, dar şi Şcoala Gimnazială 29 sunt beneficiarii activităților educaționale desfășurate de cei 4 voluntari. Prin joc şi m metode ale educației non formale învață împreună despre traiul printre oameni. Nu e destul să vii dintr-o familie mai săracă sau mai bogată, să fii premiant la concursuri sau, dimpotrivă, să porți etichetele elevului-problemă, pentru ca să ştii lucruri de bază despre conviețuirea dintre oameni. Uneori şcoala devine o junglă, teren al agresiunilor de tot felul, indiferent de statusul social, iar tinerii care se pregătescsă se angajeze nu sunt suficient de încrezători în sine pentru a-şi accesa potențialul – cam aceasta este, pescurt, nevoia căreia i se adresează proiectul.

“La început elevii erau interesaţi să-şi ducă la bun sfârșit sarcinile de lucru însperanţa că astfel se vor remarca în faţa voluntarilor; apoi au fost dornici să-i iscodească, să a afle cine sunt şi ce pot învăţa nou de la ei. A urmat colaborarea directă în activiţătile desfăşurate la clasă şi a culminat interacţiunea cu sesiunile de prezentare a ţărilor natale ale voluntarilor la care cei mici au fost numai ochi şi urechi”, ne spune un cadru didactic de la Școala 29.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe scena Doors a fost pusa in tema o lectie de comunicare:cum comunicau cei mai vechi locuitori ai planetei inainte de inventarea cuvintelor
0
0
pe scena Doors?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108