REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
8.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

4 TONE DE DROGURI CONFISCATE ÎN DOSARE PENALE, DISTRUSE DE POLIȚIA ROMÂNĂ. Valorau 600 de milioane de euro! VIDEO!

4 TONE DE DROGURI CONFISCATE ÎN DOSARE PENALE, DISTRUSE DE POLIȚIA ROMÂNĂ. Valorau 600 de milioane de euro! VIDEO!

Replica API 15 decembrie 2018 | 00:27 384

În perioada 13-14 decembrie, Poliția anunță că a distrus 4.000 de kilograme de droguri de risc şi de mare risc, substanţe stupefiante confiscate în dosare penale din ultimii ani, precizează un comunicat al IGPR.

Potrivit IGPR, este vorba de heroină, cannabis, rezină de cannabis, amfetamină, etnobotanice, M.D.M.A. şi bunuri care poartă urme de droguri. Cele mai semnificative capturi de substanţe stupefiante distruse sunt 2,5 tone de cocaină şi 323 kg de heroină, confiscate în dosare penale constituite în anul 2016. Distrugerea s-a realizat cu sprijinul unui operator autorizat specializat în acest gen de operaţiuni, iar valoare de piață a drogurilor e de aproape 600 de milioane de euro.

"Potrivit Legii 143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, distrugerea drogurilor se efectuează periodic, prin incinerare sau prin alte mijloace adecvate, de către o societate, autorizată, în prezenţa unei comisii formată din: un specialist din cadrul formaţiunii centrale a I.G.P.R., specializată în prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, gestionarul camerei de corpuri delicte a aceleiaşi unităţi, judecătorul delegat cu executarea şi câte un reprezentant al Agenţiei Naţionale Antidrog şi al Ministerului Mediului", se mai arată în comunicat.

Drogurile distruse au făcut obiectul confiscărilor din perioada 2003-2018, în cadrul a 634 de dosare penale instrumentate de către Poliţia Română, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., soluţionate definitiv de către instanţele de judecată.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mari pentru dealerii de droguri ptr a-I face sa inteleaga caci Romania nu este o Tara a Nimanui.
0
0
popescu sand sa traiasca dit omul baietilor cu ochii albastri a ramas . deci scrie in continuare cum a scris toat viata lui.
1
0
Cam subtirica comisia la asemenea valoare!
0
0
Cred ca este o problema cu legea. De ce drogurile nu sunt distruse imediat dupa confiscare. Ca doar nu sunt puse pe masa judecatorilor la proces. Asa se explica de ce se fac confiscari,dar nu apare nici un condamnat pentru trafic de droguri. Sau daca apare , acesta nu este decat carausul,finantatorul unde este . Cine detine drogul, are parte de multa atentie din partea finantatorului.
1
0
Patru tone adunate in 15 ani mi se pare o cantitate foarte mica . Este praf in ochi cum se spune .
5
1
Tot s a tras ceva la buzunar,ca n a stat nimeni sa vada exact si cine sa verifice?noi?hahah sau?au ars 6 miliarde pe foamea asta cand astia nu mai stiu ce sa faca de disperare ca n au bani?hahaah da asa e s a ars tot dar cum s a ars si cine a ars mai mult nu se stie
4
0
Povesti. E faina, drogurile au ajuns de mult pe piata neagra din Olanda. Nu poti sa iei de oameni seriosi niste politisti
7
2
sigur ca gresit,o parte s-a inlocuit cu te miri ce, faina,var nestins,nu era pacat de asa marfa neperisabila
4
1
Foarte bine. Gresit: drogurile nu au valoare, au distrugere. Li se atribuie o valoare. Dar ele nu au valoare. Au ucidere, au dementa, au ura, au rautate. Pentru a se SUBLINIA.
14
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108