REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° ConstanÈ›a Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
8.4° ConstanÈ›a Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

5 tipuri de mușcături de insecte pe care nu trebuie să le ignori

5 tipuri de mușcături de insecte pe care nu trebuie să le ignori

Replica API 4 august 2021 | 00:00 4424

Orice mică umflătură sau pată roșie pe piele trebuie urmărită timp de câteva zile după apariție. În cazul mușcăturilor de insecte, unele dintre ele pot fi periculoase și pot duce la complicații.

Sursă foto: Shutterstock

Iritația, senzația de arsură și roșeață pot fi ameliorate prin aplicarea de remedii naturale, pe baza de ulei de arbore de ceai sau lavandă, cu care se impregnează o dischetă cosmetică, timp de 10 minute, de două ori pe zi, scrie doc.ro.

1. Păduchi

Mușcăturile de păduchi seamănă cu cele de țânțar - mici umflături roșii. Le poți deosebi însă fiindcă cele de păduchi sunt de multe ori poziționate în linie dreapta, mai multe la număr, pe spate, abdomen sau picioare. Dacă astfel de mușcături se înmulțesc și simți mereu o senzație de mâncărime, poți avea o infestare a saltelei, pe care va trebui să o elimini cât mai rapid cu substanțe speciale, din farmacii.

2. Albine sau viespi

Deși în general sunt dureroase și vei simți înțepătura unei albine atunci când se produce, poți suferi astfel de mușcături și când ești la plajă sau în pădure și să nu îți dai seama. În general arată că o vânătaie roșie dureroasă, cu un punct mai alb în centru. Încearcă să elimini cât mai rapid din piele acul rămas din corpul albinei și mergi de urgență la un medic. Principalul risc în cazul înțepăturilor de albine sunt alergiile, iar un șoc anafilactic puternic poate fi fatal. Dacă nu te știi alergic la înțepătura de albina, însă ai această problema, trebuie să știi că se manifestă prin scăderea tensiunii arteriale și instalarea dificultăților de respirație, din cauza edemului glotei. În aceste cazuri, reacția este foarte rapidă și trebuie apelată de urgență, "salvarea", pentru administrarea unei injecții de adrenalină subcutanat și utilizarea măștii de oxigen pentru respirație artificială.Trebuie mers la spital cât mai repede, deoarece există riscul de moarte prin asfixiere.

3. Scabia

Infestarea cu scabie este puțin diferită, fiindcă nu pornește chiar de la o insectă, ci de la acarieni microscopici. Scabia arată că o acnee foarte agresivă, cu bubițe mici, roșii și inflamate, multe și apropiate între ele, iar senzația de mâncărime este uneori insuportabilă. Mergeți de urgență la medic pentru un tratament adecvat!

4. Țânțari

În general mușcăturile țânțarilor sunt inofensive, însă în anumite zone ale globului și în cazul anumitor specii de țânțari, mușcătura poate fi o sursă de infestare cu boli grave. Malaria, febra galbenă, febra West Nile și encefalită sunt doar câteva dintre exemplele de afecțiuni transmise de țânțari. Cea mai recentă epidemie cu această sursă de infectare a fost virusul Zika. Dacă vedeți că mușcătura devine roșie și foarte inflamată, apar febra, senzație de greață sau dureri de cap, mergeți de urgență la medic.

5. Căpușe

Căpușele sunt purtătoare ale unui număr impresionant de boli, pe care le pot transmite atât la oameni cât și la animale. Printre cele mai mediatizate și temute este boală Lyme. Dacă observați o căpușă pe piele, mergeți de urgență la medic pentru extragerea corectă a acesteia și pentru teste suplimentare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108