REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
11.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

540 de femei consumatoare de droguri intră în atenţia Agenţiei Antidrog

540 de femei consumatoare de droguri intră în atenţia Agenţiei Antidrog

Replica API 20 iunie 2014 | 00:00 115

A fost lansat proiectul: Egalitate pe piaţa muncii, şansa ta la un viitor mai bun!

A fost lansat proiectul: Egalitate pe piaţa muncii, şansa ta la un viitor mai bun!

La Constanţa a fost lansat proiectul "Egalitate pe piaţa muncii, şansa ta la un viitor mai bun!", care are rolul de a contribui la dezvoltarea abilităţilor şi competenţelor profesionale pentru 540 de femei, în special femei consumatoare de droguri sau aflate în risc de consum de droguri, dar şi femei aparţinând altor grupuri vulnerabile, în vederea creşterii capacităţii de ocupare pe piaţa muncii în regiunea Sud - Est. Iniţiatorii proiectului sunt Agenţia Naţională Antidrog, şi Loop Operations.

"Proiectul se va implementa la nivelul regiunii Sud - Est, însemnând judeţele Constanţa şi Tulcea. El vine ca o necesitate a problematicii traficului şi consumului de droguri în zona sud - estică a ţării. Acest lucru s-a realizat după o analiză foarte atentă care a fost efectuată de către specialiştii Agenţiei Naţionale Antidrog, în sensul că proiectul a fost scris şi depus către Programul Operaţional Sectorial de Dezvoltare a Resurselor Umane, după ce această evaluare s-a realizat într-un mod profesionist. Este clar că în zona Constanţa - Tulcea sunt o serie de persoane care reprezintă grupuri vulnerabile în ceea ce priveşte consumul de droguri sau potenţiali consumatori, acest lucru realizându-se printr-o formare a persoanelor care vor face parte din acest proiect, pe domenii diverse, astfel încât să li se acorde o şansă ca în viitor să găsească mai uşor un loc de muncă", a declarat Sorin Oprea, directorul Agenţiei Naţionale Antidrog. Partenerul ANA este Loop Operations, iar grupul ţintă va fi stabilit de către specialiştii din zonă, în colaborare directă cu autorităţile locale, care vor fi cooptate în indentificarea persoanelor care sunt consumatoare de droguri sau aflate în risc. "Este vorba despre 540 de femei, care vor fi pregătite, formate în module care vor fi finalizate pe toată perioada proiectului. Este clar că specialiştii care vor fi cooptaţi în conformitate cu prevederile legale pentru acest tip de formare le vor dezvolta abilităţi care le vor permite să găsească mai uşor un loc de muncă. Discutăm despre un proiect în valoare de 500.000 de euro. La finalul proiectului, vor primi certificate care vor atesta dobândirea de cunoştinţe în domeniul respectiv. Vorbim despre domenii precum IT, antreprenoriat, confecţii, cât şi altele", a mai spus Sorin Oprea.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108