REPLICA ONLINE CONSTANTA

16° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

A ars acoperişul unei case din Biruinţa: incendiu provocat de un coş de fum neprotejat

A ars acoperişul unei case din Biruinţa: incendiu provocat de un coş de fum neprotejat

Replica API 5 decembrie 2014 | 21:53 251

Iată ce trebuie să faceţi să nu rămâneţi iarna pe drumuri

Iată ce trebuie să faceţi să nu rămâneţi iarna pe drumuri

Momente de panică pentru o familie din satul Biruinţa din localitatea constănţeană Topraisar. Oamenii au fost la un pas de a rămâne pe drumuri după ce acoperişul casei a fost cuprins de flăcări. Pomierii au fost solicitaţi miercuri seară să intervină pentru stingerea incendiului. Acoperişul a luat foc din cauza unui coş de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile.

„La sosirea pompierilor militari, din cadrul Staţiei de pompieri Tuzla, incendiul se manifesta la acoperişul unei anexe gospodăreşti, existând pericolul propagării la vecinătăţi. Forţele de intervenţie au localizat şi lichidat cu operativitate incendiul, limitând considerabil pagubele materiale. Din fericire, acest eveniment nu s-a soldat cu victime, doar cu pagube materiale, flăcările distrugând acoperişul pe o suprafaţă de cca. 10 mp. În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că incendiul a fost provocat, cel mai probabil, de la coşul de fum neprotejat termic”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea.

În scopul preîntâmpinării unor evenimente, ce se pot solda cu pierderi de vieţi omeneşti şi pagube materiale, ISU reaminteşte cetăţenilor principalele reguli şi măsuri de apărare împotriva incendiilor: verificarea periodică de către o persoană specializată a sobelor, canalelor şi coşurilor de evacuare a fumului, pentru ca acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile din apropiere; coşurile de fum din cărămidă tencuită vor fi izolate faţă de elementele combustibile ale planşeelor, prin îngroşarea zidăriei coşurilor, iar în spaţiul dintre coş şi planşeu se va introduce un strat termoizolant; în faţa uşiţei de alimentare a sobei, pardoseala combustibilă se protejează cu tăviţă metalică; cenuşa se va evacua periodic într-un loc amenajat în acest scop, după ce se vor stinge resturile de jar.

Alexandra VASILE, Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108