REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
16.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

A băgat spaima în locuitorii din zonele Abator şi Far, iar în final a fost UCIS de propriul frate

A băgat spaima în locuitorii din zonele Abator şi Far, iar în final a fost UCIS de propriul frate

Replica API 10 februarie 2015 | 22:23 1630

“Dacă-l vedeai pe stradă, treceai pe partea cealaltă!”

“Dacă-l vedeai pe stradă, treceai pe partea cealaltă!”

Genghiz Becmambet

Bărbatul care a fost ucis de propriul frate, într-o locuinţă de pe strada Cuza Vodă, în cursul zilei de vineri, 6 februarie, era cunoscut ca spaima locuitorilor din zonele Far şi Abator. Erol Becmambet nu ezita să se lege de oricine din absolut orice motiv şi chiar a stat după gratii pentru crimă. “Dacă îl vedeai mergând pe trotuar, treceai pe partea cealaltă”, au spus oamenii. În plus, exact acum un an de zile, în februarie 2014, atât Erol, cât şi fratele său, Genghiz, care i-a devenit călău în cele din urmă, erau implicaţi într-un scandal cu un apartament închiriat în zona Far, pe strada Dunării.

Erol Becmambet a băgat spaima în constănţeni dar a murit de mâna propriului frate, Genghiz Becmambet, fiind înjunghiat chiar în inimă. Totul s-a petrecut vineri, 6 februarie, după ce au consumat împreună băuturi alcoolice într-o casă de pe strada Cuza Vodă din municipiul Constanţa, acolo unde ar fi stat ilegal. Ulterior, spiritele s-au încins, iar Erol a stârnit un scandal, luându-se şi de mama lor şi lovindu-şi fratele cu o rangă. Nici Genghiz nu a stat cu mâinile în sân şi a luat un cuţit, pe care i l-a înfipt recalcitrantului drept în inimă. La faţa locului au ajuns imediat cadrele medicale de pe Ambulanţă, dar nu au mai putut face nimic. Trupul neînsufleţit al lui Erol a fost depus la morgă, în timp ce Genghiz a fost arestat pentru 30 de zile. Însă, cel care a fost ucis chiar de propriul frate este o mai veche “cunoştinţă” a oamenilor legii. În anul 2003 era deja numit recidivist, lumea din zonele Abator şi Far temându-se de el. “Dacă te întâlneai cu el pe stradă, treceai pe partea cealaltă. Dacă se nimerea să se afle în acelaşi local, plecai”, au spus constănţenii care au avut de-a face cu el. Se pare că era un om extrem de violent, mai tot timpul aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, neavând nevoie de un motiv anume pentru a stârni un scandal şi pentru a lovi un om. Prin urmare, în anul 2003 ajungea din nou în atenţia poliţiştilor, pentru crimă. Mai exact, pe 1 mai 2003, în faţa unui bloc din municipiul Constanţa era găsit cadavrul unui bărbat de 40 de ani, Cornel Laurenţiu Felescu. În urma necropsiei s-a stabilit că acesta a decedat în urma unei lovituri de cuţit, care i-a secţionat artera femurală. Mai precis, acesta a decedat după ce a pierdut foarte mult sânge. În urma cercetărilor s-a stabilit că victima fusese, pe 30 aprilie 2003, în vizită la Erol Becmambet, cu care era amic, şi a consumat băuturi alcoolice, după care cei doi s-au luat la ceartă. Erol a pus mâna pe un cuţit care se afla pe masă şi i-a aplicat colegului de pahar o lovitură. Individul a ajuns în arest şi apoi condamnat la peste 10 ani de închisoare. A fost eliberat şi şi-a reluat “activitatea”.

Scandal în zona Far: Erol şi Genghiz au băgat toţi boschetarii într-un apartament închiriat

“Cred că nu treceau mai multe zile fără ca Erol să nu facă vreun scandal. Bătăile erau la ordinea zilei”, au mai relatat constănţenii. Astfel, în februarie 2014, o femeie care-şi închiriase apartamentul, situat pe strada Dunării din zona Far, s-a trezit că acolo locuiesc mai mulţi boschetari, care transformase locuinţa într-o cocină de porci. “M-a sunat vecinul de la etajul inferior că sunt nişte boschetari în imobil. Am venit pe zi, intrau valuri - valuri aici, peste tot numai gunoaie. Eu am dat casa zugrăvită, curată şi am găsit dezastru. Plină de boschetari, beau spirt şi rivanol. Astăzi i-am dat afară din casă, am chemat şi Poliţia. Aveau bâte, corpuri contondente”, a declarat, pentru “Replica”, la acea dată, proprietara apartamentului. Tot ea a spus şi faptul că a închiriat apartamentul unui bărbat bine îmbrăcat. “Eu l-am văzut curat, bine îmbrăcat, de unde era să ştiu cine e, că e criminal, că e cu boschetarii, că doar nu-i scrie în frunte”, a mai spus femeia. Domnul bine îmbrăcat era chiar Erol Becmambet, care a sosit şi el la faţa locului atunci, dar şi fratele acestuia, Genghiz, cât şi agentul imobiliar care a tranzacţionat închirierea. Erol s-a enervat peste măsură când şi-a văzut lucrurile în stradă, începând să înjure şi să ameninţe că va da proprietarii, dar şi Poliţia, în judecată. “Dacă au ajutat doi - trei boschetari la mutare, asta nu înseamnă că dormeau acolo. Hai, luaţi-mi lucrurile şi vă bag la tâlhărie. Cum să mi le scoateţi dintr-o casă pentru care eu am plătit? Eu sunt proprietarul că am plătit chiria pentru două - trei luni. Am acte, bă, voi sunteţi nebuni? Vă dau în judecată, să ştiţi”, ţipa Erol. Atât oamenii legii, cât şi agentul imobiliar i-au explicat cum stau lucrurile, că acel contract era încheiat între el şi proprietar, iar ceilalţi nu aveau nici un drept să vină în apartament. Scandalul a mai continuat, în cele din urmă Erol spunând că va aduce o maşină pentru a-şi lua lucrurile. Atât Erol, cât şi Genghiz, dar şi mama lor au locuit şi în zona Far, chiar pe strada Dunării, dar şi pe la Abator, după care se pare că stăteau fără forme legale pe strada Cuza Vodă, acolo unde Erol a şi fost ucis.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108