REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

A CONFISCAT 3 VACI, dar nu ale cui trebuia! Executorul silit care ‘a încurcat borcanele’, în apel la instanţa supremă

A CONFISCAT 3 VACI, dar nu ale cui trebuia! Executorul silit care ‘a încurcat borcanele’, în apel la instanţa supremă

Replica API 31 ianuarie 2018 | 00:00 976

Executor Silvia Bogatie

Executor Silvia Bogatie

sursa foto kuow.org

Dosarul penal deschis pe numele executorului judecătoresc Silvia Laura Bogăţie, trimis în judecată pentru abuz în serviciu şi uz de fals, se află, încă din toamna anului trecut, pe masa judecătorilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Dosarul se află la al patrulea termen, pe rolul instanţei supreme, după ce la primele trei, judecătorii au amânat cauza din diferite motive procedurale. Astfel, marţi, 30 ianuarie, dosarul s-a strigat din nou, pentru judecarea apelului declarat de procurori, împotriva sentinţei Curţii de Apel Constanţa, din 20 februarie 2017, prin care s-a dispus achitarea inculpatei, pe fond.

Nu numai Parchetul s-a declarat nemulţumit de achitarea executorului judecătoresc, ci şi părţile civile, Vasilica şi Liviu Pitorac, care s-au constituit părţi civile. Totul a pornit în urmă cu mai mulţi ani, când Silvia Laura Bogăţie, în calitate de executor judecătoresc, a fost solicitată de reprezentanţii unei alte firme, SC Adev Oil SRL , pentru recuperarea unei datorii de la SC Daia Livcos SRL, firmă reprezentată de Ileana Pitorac. Numai că, potrivit anchetatorilor, executorul a încurcat puţin borcanele, confiscând bunuri de la altcineva, respectiv de la fiul presupusului datornic, Liviu Drăgan Pitorac.

Procurorii spun că în anul 2013, SC Daia Livcos SRL, prin Ileana Pitorac, a cumpărat îngrăşăminte de 5 mii de lei de la SC Adev Oil SRL. Însă, contractul nu a fost semnat de beneficiar, ci de un terţ, în fals. Se stipulează astfel în contracul dintre cele două societăţi penalităţi de 1% la fiecare zi de întârziere la plata facturii.

În decembrie 2014, Adev Oil a dat-o în judecată pe Daia Livcos şi a obţinuit de la Judecătoria Medgidia o sentinţă, deşi în contractul mai-sus menţionat se stipula ca eventualele neînţelegeri dintre părţi să se judece la Constanţa. Prin decizia instanţei, Daia Livcos era obligată să achite 25 de mii de lei către SC Adev Oil, cea de a doua firmă apelând la executor pentru recuperarea debitului.

În februarie 2015, executorul s-a a trecut la executarea silită a debitorului Ileana Pitorac, notând în procesul verbal de executare că s-a deplasat la sediul SC Daia Livcos. Însă, în realitate, spun procurorii, executorul s-a dus la sediul altei firme - Hanul de la Vama Veche, administrată de fiul Ilenei Pitorac, Liviu Drăgan Pitorac. Însoţit de jandarmi, executorul Bogăţie a confiscat 3 vaci Holstein de la sediul mai-sus menţionat, cu toate că proprietarul, adică Liviu Pitorac, şi-a chemat şi avocatul, dar şi 6 martori, prezentând totodată documente prin care atestă că animalele îi aparţin şi că au fost cumpărate cu ajutorul unui credit bancar.

Executorul a ignorat toate aceste aspecte, iar peste 3 luni, a trecut din nou la treabă, confiscând, tot de la fiul debitoarei, alte 13 vaci, deţinute pe o altă firmă a acestuia. Şi de această dată, Laura Bogăţie a notat în noul proces-verbal de executare că s-a deplasat pentru punerea în aplicare a sentinţei la sediul SC Daia Livcos, situată pe strada Zorelelor, Ciocârlia, deşi, în realitate, spun procurorii, executorul s-a aflat la Hanul de la Vama Veche. Bineînţeles că a fost formulată o plângere penală, urmată de o trimitere în judecată a executorului, iar ceea ce a pus capac a fost faptul că, după cum scrie în rechizitoriu, urmare a unei expertize, contractul dintre SC Daia Livcos şi SC Adev Oil s-a dovedit a fi un fals. De asemenea, expertiza contabilă arată că vacile ridicate de executorul judecătoresc se află în proprietatea Hanul Vama Veche, firmă care nu are nici o legătură cu contractul dintre Daia Livcos şi Adev Oil.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
acest executor judecatoresc mi a pus poprire pe tepuste ca n am mai platit tribut turcilor din anul 1500 la cererea kruk. va rog sa incuviintati s o tragem in teapa prin cel mai ingust orificiu , fara vaselina
4
0
Aceasta doamna executor incalca cu rea credinta toata legislatia in vigoare in ce priveste executarea silita din dorinta avida a banilor motiv pt care consider ca pe langa o condamnare pre care si-o merita cu varf si indesat pedeapsa complementara ar fi interzicerea dreptului de a mai profesa. Admite in cursul executarii silite dobanzile penalizatoare cu toate ca exista o decizie CCR in acest sens,depaseste termenele de prescriptie si totusi datorita intrarilor pe care le are obtine executarea silita,inainteaza notificari de executare silita fara a verifica veniturile s.a.m.d.
5
0
Sunt in Cta o multime de executori care fac dosare total gresite...si te poti intreba daca sunt mana in mana cu recuperatorii ...
12
1
a facut-o de OAIE
3
0
Trebuie sa se prezinte la parchet ,aduse cu mandat,toate vacile! inclusiv bivolita recuperatoare
10
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108