REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
8.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

A CRESCUT consumul de ALCOOL! 22 de ȘOFERI prinși BĂUȚI la VOLAN doar în prima jumătate a lunii septembrie

A CRESCUT consumul de ALCOOL! 22 de ȘOFERI prinși BĂUȚI la VOLAN doar în prima jumătate a lunii septembrie

Replica API 15 septembrie 2020 | 00:00 1220

Șoferii continuă să încalce legile, fără să țină cont că-și pun propria viață în pericol, dar și pe cea a celorlalți participanți la trafic. Băutura le-a luat mințile șoferilor care au decis să se urce la volan după ce s-au simțit bine în compania mai multor pahare cu alcool. Nu mai puțin de 22 de șoferi au fost prinși băuți în timp ce conduceau pe drumurile publice din Constanța, de către polițiști din cadrul Serviciului Rutier, în prima jumătate a lunii septembrie.

Cu toate că forțele de ordine acționează permanent pentru combaterea unor astfel de comportamente prin organizarea de razii, de acțiuni de conștientizare a pericolelor cauzate de consumul de alcool și chiar prin acordarea de sancțiuni usturătoare, se pare că șoferii amatori de băutură sfidează permanent regulile, unii dintre ei ajungând să provoace adevărate tragedii pe șosele.

Accidente peste accidente

După cum am menționat deja, 22 de șoferi au fost prinși conducând sub influența băuturilor alcoolice, în primele două săptămâni ale lunii septembrie. Cei mai mulți s-au ales cu dosare penale, iar unii dintre ei au provocat accidente grave. Un bărbat de 53 de ani care circula pe DN2 a pierdut controlul direcție de mers într-o curbă la stânga, a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune cu un microbuz de transport persoane, condus de un bărbat de 34 de ani. În urma testării cu aparatul Drager, în cazul șoferului autovehiculului rezultatul a indicat o valoare de 1,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, în timp ce în cazul șoferului microbuzului rezultatul a indicat o valoare negativă.

Un accident rutier a avut loc și în staţiunea Mamaia. Un bărbat de 43 de ani aflat sub influența băuturilor alcoolice - rezultat 1,23 mg/litru alcool pur în aerul expirat - a condus un autoturism în staţiunea Mamaia, iar la un moment dat a pierdut controlul asupra autoturismului și a pătruns pe contrasens, intrând în coliziune cu un autoturism condus de o femeie în vârstă de 37 de ani.

Polițist prins beat la volan

Un bărbat în vârstă de 30 de ani, aflându-se sub influenta băuturilor alcoolice (0,50mg/l alcool pur în aerul expirat), a condus un autoturism pe strada Prelungirea Seimeni din Cernavodă, iar la un moment dat a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un copac de pe marginea drumului. În urma accidentului rutier, a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto și a pasagerului din dreapta, un bărbat de 21 de ani, aceștia fiind transportați la Spitalul Clinic Județean Constanța pentru îngrijiri medicale. În cauză, a fost deschis un dosar de cercetare penală. Victimele accidentului rutier sunt polițiști de la Transporturi (TF Cernavodă) și se aflau în timpul liber.

S-au aflat la un pas de comă alcoolică

Polițiștii din cadrul Poliției stațiunii Eforie au identificat un bărbat de 58 ani care a condus un autoturism pe strada Tudor Vladimirescu din Eforie Nord, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Constanța au identificat un bărbat, de 39 de ani, care a condus un autoturism pe strada Tulcei din municipiul Constanța, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice și fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Regulile au fost încălcate și de minori

Polițiștii din cadrul Secției 3 Rurală Mangalia au identificat un tânăr, de 17 ani, care a condus un autoturism pe strada Venus din comuna Tuzla, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice și fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108